Vizitator rosebowl Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Am un motor de betoniera cam vechi(peste 15 ani) dar merge bine si vreau sa imi construiesc un polizor cu banda smirghel. Nu vreau sa iasa mare ci mai micut, purtaret, dar nu stiu daca motorasul meu are putere pentru ceea ce vreau eu(cred ca are 0,5-0,7 kw). Acum intrebarea mea este daca motorul poate face fata la solicitarile mele? Motorul o sa actioneze un ax cu fulie, prin curea, iar pe respectivul ax o sa fie o rola de lemn(principala) plus alte 2 role pe care se va monta smirghelul. Cu stima, astept parerile dvs. Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 o,7kw ...sar putea sa ti mearga ..dar motorul de betoniera nu are turatie ...cred ca are 700 de rotatii ...tie iti trebuie 2800 ...eu aveam unul de 1,1 kw la 2800 montat pe masa de circular si foloseam din placaj facut ca o panza pe care lipeam glaspapir ..pe o fata o granulatie mai mare si pe verso una mai mica ...rudimentar ..dar tinand seama ca a fost acum 20 ani era ok .,si mi am facut treaba ...pt slefuit cel e cel mai bine cum ai spus cu role ,dar nu din lemn ...o sa cedeze ,greu de echilibrat ....eu am vazut cu role din aluminiu ,cauciuc ...gasesti bare groase de aluminiu pe firme specializate ,sau iti toarna in matrita la comanda ,,,referitor la bare ...ei iti taie cat vrei din ea si apoi te duci la strung pt prelucrare ....parerea mea cand ai timp dute pe la centrele de coletare a fierului vechi ...te miri ce gasesti pe acolo la preturi .....cun negociezi cu baieii Link spre comentariu
Vizitator rosebowl Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 o,7kw ...sar putea sa ti mearga ..dar motorul de betoniera nu are turatie ...cred ca are 700 de rotatii ...tie iti trebuie 2800 ...eu aveam unul de 1,1 kw la 2800 montat pe masa de circular si foloseam din placaj facut ca o panza pe care lipeam glaspapir ..pe o fata o granulatie mai mare si pe verso una mai mica ...rudimentar ..dar tinand seama ca a fost acum 20 ani era ok .,si mi am facut treaba ...pt slefuit cel e cel mai bine cum ai spus cu role ,dar nu din lemn ...o sa cedeze ,greu de echilibrat ....eu am vazut cu role din aluminiu ,cauciuc ...gasesti bare groase de aluminiu pe firme specializate ,sau iti toarna in matrita la comanda ,,,referitor la bare ...ei iti taie cat vrei din ea si apoi te duci la strung pt prelucrare ....parerea mea cand ai timp dute pe la centrele de coletare a fierului vechi ...te miri ce gasesti pe acolo la preturi .....cun negociezi cu baieii Dar daca pun rulmenti mici in locul rolelor ar merge? si pe axul cu fulia una de metal. Am niste rulmenti mai mici de dimensiune 17/47/14 interior/exterior/latime, ar merge in locul celor 2 role? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum