Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator notton paw 800

Postări Recomandate

Buna seara!M am apucat sa curat acest amplificator, si am o problema la el, pe unul dintre canale, si anume; imi merge ok, dar la un moment dat, produce un pocnet, care dureaza 1 secunda, iar in acest moment,imi palpaie ledul de clip, si releul de pe iesire decupleaza boxa timp de cateva secunde, apoi o cupleaza la loc!Ce problema sa aibe?.....Amplificatorul este echipat cu 6 tranzistori finali, MJ 15024, pe fiecare canal! Preamplificator nu are, sunt doar etajele finale,si atat!! Care ar putea fi sursa acelui pocnet? ....mentionez ca celalalt canal este ok! Orice sfat este binevenit! :) multumesc anticipat !:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

...Ma gândesc ca acel pocnet sa fie defapt curent continuu, de mi decupleaza releul , iesirea!!Dar nu inteleg de unde poate veni!....Este independent de potentiometrul de volum!....Amplificatorul este unul destul de vechi! Sa fie cumva vreun contact imperfect al colectorului vreunui tranzistor? :nas:

Link spre comentariu
Vizitator sound solutions

Acest model a fost fabricat acum 8-10 ani, posibil sa ai ceva contacte imperfecte ,sau la curatare ai miscat de potentiometrii semireglabili pt protectie sau offsetul de iesire. Oricum se impune o curatare si reglare pt etajul final ,datorita varstei (verificare lipituri , inlocuire vaselina siliconica la tranzistori,reglaj curent repaos si offset iesire)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări