Vizitator Huliganul Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Salut,Intre pinul 16 al unui LCD si un pin (+5v) al placii arduino trebuie pus vreo rezistenta ?Multumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Specifica despre ce LCD este vorba, ma refer la modelul acestuia, sau pune aici un datasheet pentru el.De obicei ultimii pin tin de backlight, iar led-ul de backlight are de obicei nevoie de un rezistor extern, dar valoarea acestuia nu e chiar aleatoare... de asta avem nevoie de datasheet. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Daca este standard, atunci are nevoie de 4,2V pentru backlit. Pui o dioda 4148 de la +5V si s-a rezolvat. Am folosit aceasta metoda cu success in multiple proiecte. Link spre comentariu
Vizitator Huliganul Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Este un lcd standard ( lcd display 1602 hd44780 16x2) cu 16pini. Eu am pus o rezistenta de 100 , e ok ?Multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Dacă ai lumină şi rezistenţa nu fumegă, toate bune Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum