Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLACA ELECTRONICA MASINA DE SPALAT Whirlpool

mihai_jmj

Postări Recomandate

MA POATE AJUTA CINEVA SI PE MINE CU MODELUL ACESTA DE PLACALA INCEPUT PAREA UN DEFECT DE ALIMENTARE AM SCHIMBAT LNK304 AM VERIFICAT CONDESATORII SI LA IESIRE NU APARE TENSIUNILE DE 12V SI 5V APAR TENSIUNI VARIABILE INTRE 1,5 SI 3,6V PE BARA DE12V SI DELA O,5 LA 1,5 V PE BARA DE 5V .NU AM GASIT NIMIC IN SCURT LA MASURATOARE NICI PE 12V SI NICI PE 5VMASINA CU ALTA PLACA FUNCTIONEZA.AM 2BUC CU ACELAS DEFECT.

post-14666-13982974932_thumb.jpg

post-14666-139829749334_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihai_jmj

6

• adicontakt

3

• doru3160

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verificati ca trebuie sa mai aveti pe langa lnk o rezistenta arsa, o bobina, ceva diode.Condensatorii incercati sa-i inlocuiti.Dati va rog si codul placii,modelul masinii.

AWO/D 3100 COD PLACA461975309296001 DIN 29.04.2011
Link spre comentariu

pune o poza la rezolutie mai mare a modululuila mine o data LNK-ul s-a mai ars si o bobina de 22ohmi si o bobina de 470 microH dar e posibil sa am alt tip de modul pe maisna de spalatvezi ca , codul nu e ala pus de tine , pune tot ce scrie pe placa mai ales ce scrie sub Whirpool , e un cod care incepe cu L etcaia cu schimbatul condensatoarelor vad ca e regula generala , eu nu am schimbat nici unul pt ca i-am masurat cu esr ul si sunt buni, nu toate defectele se rezolva schimband condensatorii

Link spre comentariu

pune o poza la rezolutie mai mare a modululuila mine o data LNK-ul s-a mai ars si o bobina de 22ohmi si o bobina de 470 microH dar e posibil sa am alt tip de modul pe maisna de spalatvezi ca , codul nu e ala pus de tine , pune tot ce scrie pe placa mai ales ce scrie sub Whirpool , e un cod care incepe cu L etcaia cu schimbatul condensatoarelor vad ca e regula generala , eu nu am schimbat nici unul pt ca i-am masurat cu esr ul si sunt buni, nu toate defectele se rezolva schimband condensatorii

poze la rezolutie marehttp://i57.tinypic.com/rlfh2e.jpghttp://i62.tinypic.com/2e0ib2p.jpghttp://i62.tinypic.com/2hd15jn.jpghttp://i57.tinypic.com/ht5hlz.jpgam verificat rezistenta de intrare la modelul asta are 33ohmi 2w si inductanta este buna
Link spre comentariu

poze la rezolutie marehttp://i57.tinypic.com/rlfh2e.jpghttp://i62.tinypic.com/2e0ib2p.jpghttp://i62.tinypic.com/2hd15jn.jpghttp://i57.tinypic.com/ht5hlz.jpgam verificat rezistenta de intrare la modelul asta are 33ohmi 2w si inductanta este buna
am gasit aceste pdf sper sa ajut si pe altii

whirlpool_awo_l1373_domino_control_panel_sch.pdf

whirlpool_awo_l1799_control_panel_sch.pdf

Link spre comentariu

inductanta cu ce ai verificat-o? trebuie cu L metru pt ca , cu ohmetrul da o valoare dar mai mica decat cea care trebuiemai ramane sa verifici si diodele zic eu , totusi ai pus placa pe masina de spalat dupa ce ai inlocuit lmkul?vad ca ai si trasee refacute, care a fost mai exact defectul? ce ai gasit pe placa cand ai scos-o de pe masina( ma refer la arsuri etc?)

Link spre comentariu

inductanta cu ce ai verificat-o? trebuie cu L metru pt ca , cu ohmetrul da o valoare dar mai mica decat cea care trebuiemai ramane sa verifici si diodele zic eu , totusi ai pus placa pe masina de spalat dupa ce ai inlocuit lmkul?vad ca ai si trasee refacute, care a fost mai exact defectul? ce ai gasit pe placa cand ai scos-o de pe masina( ma refer la arsuri etc?)

defectul inital a fost placa se alimenteaza cu 220v si nu se aprinde nimicinductanta a fost schimbata cu alta de pe alta placa functionabila si inverstraseul a fost refacut deoarece cand am scos condesatorii de 4,7micro sa intrerup o gaura metalizatalnk 304 schimbat cu original nu cu china, cu toate ca am pus si de china si merg foarte binemasurat toate traseele nu mai stiu ce sa-i fac
Link spre comentariu

nu mai stiu ce sa-i fac

Fa-i o sursa liniara cu un 7812 si un 7805 si te-ai scos.Eu nu m-am mai muncit cu porcaria aia de integrat,care chiar daca pui lucrurile la punct,ai toate sansele sa pocneasca din nou la cel mai mic soc in retea.De regula si pe mine ma indarjesc asemenea defecte,dar cred ca am imbatranit,si cu tampenia asta de sursa chiar nu am mai vrut sa-mi pierd timpul.Masina imi merge asa de asta vara,deci nu tuseste cu alimentarea placii cu traf separat.Daca ai,poti incerca cu o sursa dubla sa alimentezi placa sa vezi daca e totul in regula,si dupa aia mai vezi ce e de facut cu alimentarea,pt ca e posibil si pe placa sa ai oarece buleala si sa consume mai mult decat poate da dracovenia aia de integrat.
Link spre comentariu

Ce bine le zici Doru...ce modificari le mai fac si eu decat sa mai im f...t creieri cu porcariile alea de surse de c...t - care nu-s de nici o treaba , si nu numai - greu le mai dai drumul in parametrii .Bagati surse liniare fratilor ...Spor total

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Porc Mic

Salutare. Am si eu o problema cu o placa de pe o masina de spalat whirlpool awo/d 3100.

Am ceva piese arse. Am facut si o poza. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce piese sunt si de unde le pot achizitiona?

Va multumesc.

post-248436-0-16642900-1438439760_thumb.jpg

post-248436-0-77008400-1438439808_thumb.jpg

Link spre comentariu

Încercați să alimentați placa cu ajutorul unei surse externe (cu transformator și stabilizatori liniari 7812 și 7805) așa cum a scris colegul doru3160

Link spre comentariu

Mare bucluc cu porcaria aia de integrat...spre rusinea mea,n-am mai facut nimic in sensul revenirii la forma "de fabrica".Merge de atunci cu un alimentator clasic anexat(traf,punte,filtraj,stabilizare),si facut legaturi intre placi cu un cablu panglica cu 3 fire pt joasa si 2 fire pt 220.Singura sarcina mai dificila este sa identifici locul exact unde sa injectezi tensiunile,si sa tii seama cum se cableaza,masa este formata din plusul si minusul surselor,deci activ o sa ai un plus de la o sursa si un minus de la cealalta(nu stiu daca mai trebuie precizat ca in astfel de situatie sursele celor 2 tensiuni trebuie sa fie separate galvanic).Asta poti sa deduci dupa acele condensatoare electrolitice de pe placa ce filtrau original tensiunile din sursa in comutatie,si unde inainte de orice demers e bine sa alimentezi cu o sursa de laborator ca sa vezi daca merita sa ciocanesti acel alimentator si nu cumva si alte componente de pe placa sunt in greva...

Daca totusi vrei sa incerci sursa originala,vezi ca e dusa acea bobina pe intrare,rezistenta de protectie tot de pe intrare,integratul e dus 120%,si de rest mai vezi tu dupa ce masori.Ceea ce vad in poza ta,seamana izbitor cu ce am eu in masina,cel putin configuratia sursei e identica,numai ca la mine a fost alta poveste...mi s-a busit acel integrat cand ma ajunsese cel mai crunt blestem,adica imi intrasera zugravii in casa,masina mesteca linistita cand s-a defectat din senin in mijlocul programului,si consoarta era disperata in asa hal,incat dupa convorbirea la reprezentanta si aflarea scorului pt o placa noua(asta a fost solutia lor),deja era hotarata sa cumpere alta masina.Am calmat-o imediat cand a vazut ca masina merge cu o sursa I 4102 agatata cu sarme de masina,si asta a durat mai bine de 4 zile pana am ajuns printre picaturi sa ciocanesc acel alimentator,pt ca tentativa de a-l schimba cu altele noi a esuat(nici azi nu stiu de ce,dar sincer nici nu ma mai intereseaza).Atunci eram in durerile facerii pt ca imi schimbam instalatia de la calorifere pe cupru,odata cu renovarea zugravelilor si alte upgradari ce se mai fac pe la amaratele noastre apartamente,si ultima mea grija era sa fac experimente cu porcaria aia de alimentator.Sper ca am reusit sa te incurajez cu povestile mele,si vezi tu pe care cale o vei lua...pt mine,asta cu sursa clasica a fost calea cea mai scurta,chiar daca nu cea mai eleganta.

Bine a zis cine a zis ca orice improvizatie ramane definitiva,deci faceti improvizatii gospodaresti,sa tina nemteste :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări