Vizitator yo4gjw Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 dar cred ca te uiti la un alt tip de lcd...uite,iti atasez datasheet-ul display-ului Ampire,luat de pe site-ul lor....la pagina 14... Link spre comentariu
aghora17 Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 In mod clar datasheet-ul meu nu e de la ampire, dar LCD-ul da. am un AC162B sau 162B-D REV A, si e cumparat de la C*MET, si la caracterul cu pricina imi afiseaza un punct. Ce e iar interesant e ca i momentul in care am afisat unul cate unul setul de caractere, sunt mai multe locuri goale decat in datasheet-ul meu. deci setul de caractere seamana mai mult cu al tau... nu stiu ce sa zic. fa schimbarea si zi-mi si mie. Link spre comentariu
Vizitator yo4gjw Postat Octombrie 15, 2006 Partajează Postat Octombrie 15, 2006 am vorbit cu realizatorul montajului si al softului,radioamatorul indian VU3CNS,si mia facut modificarea.dar din pacate,modificarea a facut-o doar pentru subrutina de afisare a frecventei principale a DDS.din pacate la apelarea functiei RIT (receive incremental tunning)care pemite modificarea frecventei DDS pe modul Receptie cu +-1.500 Hz punctul zecimal este afisat tot cu caracterul 0xA5.functia RIT apeleaza o subrutina separata care afiseaza pe ecranul LCD intr-o zona separata diferenta de frecventa introdusa de RIT,si se pare ca pe asta a uitat-o.oricum,iam scris din nou despre problema,soft-ul este in varianta beta si cred ca nu este cu suparare daca scri despre problemele intalnite. Link spre comentariu
aghora17 Postat Octombrie 15, 2006 Partajează Postat Octombrie 15, 2006 acum poti sa compari sursele si sa vezi daca este intr-unul din locurile descoperite anterior. Link spre comentariu
Vizitator yo4gjw Postat Octombrie 15, 2006 Partajează Postat Octombrie 15, 2006 da,am facut comparatia,am vazut unde a facut prima modificare,in subrutina de afisare a frecventei principale la un movlw 0xA5 a bagat 0x2E,dar a uitat subrutina de RIT.acum a corectat-o si pe aia si mia trimis varianta beta4 care merge bine,afiseaza totul corect,tipul este un domn.pentru moment problema este rezolvata,sper sa nu mai gasesc beta bug-uri pe viitor,dds-ul este inca in faza de testare inainte de al introduce in transceiver...73'sYO4GJW Link spre comentariu
aghora17 Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 ma gandesc sa fac si eu un DDS, dar vreau sa-l fac de la 0. mie imi trebuie ca generator de semnal de joasa frecventa, si abia acum mi-am data seama ca lumea pe aici il foloseste la radio. (nume d-stea cu yo) Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Buna ziua, m-am lovit si eu de aceasta problema si am rezolvat-o asa cum se recomanda in acest topic. Multumesc celor care au postat rezolvarea. Acuma am nevoie sa modific iar un caracter afisat aiurea la acest tip de lcd, dar nu reusesc sa creez hex-ul. Nu merge nici folosind asm-ul nemodificat, cred ca imi scapa ceva. La alte fisiere am dezansamblat hex-ul, am facut modificarile necesate si am ansamblat la loc fara probleme, chestie care aici nu am mai reusit-o. Am rugamintea daca ma poate cineva ajuta cu fisierul hex modificat pentru a inlocui caracterul cu adresa E4 cu cel de la adresa E5 . Instructiunile MOVLW H'E4' cu MOVLW H'E5' din asm. Microcontrolerul este PIC16F84A.Pun in arhiva atasat asm-ul si hex-ul originale, nemodificate, cu rugamintea de a ma ajuta. Cu multumiri, Emil Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 in fisierul include scrie ca procesorul ar fi PIC16C61 :rolleyes: ca sa se asambleze corect trebuie modificat linia asta : RAMLOOP CLRF INDF ;clear RAM from 0C thru 1F ptr comentariu in asm trebuie ";" Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Ati avut dreptate, era gresit caracterul inainte de comentariu. am vazut si eu ca in asm este vorba de alt procesor, dar altceva nu am avut la dispozitie. De asemenea am incercat sa dezasnsamblez hex-ul care este functional, sa-l modific si sa-l reansamblez dar nu a mai funcionat dupa aceasta operatiune. Vad cind ajung acasa ce va fi.Multumesc foarte mult pentru sprijin,Emil Link spre comentariu
sofian Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 spor la lucru si daca mai sunt nelamuriri te asteptam sa postezi cit mai detaliat Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 A mers, multumesc inca odata si sper sa ma revansez.Cu stima, Emil Link spre comentariu
Vizitator andreip Postat Aprilie 26, 2008 Partajează Postat Aprilie 26, 2008 LCD-urile Ampire de pe Comet sunt cu caractere chirilice, nu japoneze.In datasheet-ul lui HD44780, la tabela de caractere, la A5 este un punct (nu zecimal). Dar in datasheet-ul unui LCD Ampire, la A5 este litera N intoarsa. Link spre comentariu
Vizitator Mesmer Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Exista diferente intre LCDurile Ampire si altele cu HD44780? Am cumparat un display 4x20 de la comet si nu reusesc sa-l interfatez prin pralel cu softul, de exemplu LCD smartie, in prealabil aveam un display mai mic, 2x16, dar cu dirver original HD44780 si mergea perfect. Din cate am vazut pinii si functionarea par identice, pot exista alte diferente (in afara de timpi?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum