florin mulies Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 va salut! Pentru inceput accept orice luare in ras a dorintei mele. Am citit pe net,in cautarea realizarii unui aparat de sudura cat mai simplu, pt uzul casnic si am gasit undeva cum ca s-ar putea realiza asa ceva dintr-un transformator de 24v nu vreau sa dau foc la instalatia electrica si aruncand banii pe sarma si bobinand la mana 5ore, nerealizand nimic.. de aceea va rog pe dvs sa ma ajutati in constructia acestuia, daca se poate asa asa ceva, bineinteles. mai jos sunt doua poze cu transformatorul. http://tinypic.com/r/o8v59c/8 http://tinypic.com/r/10x81ah/8 Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 E foarte foarte micut traful si nu aveti ce face cu el. Ca sa puteti realiza un traf de sudura aveti nevoie de un miez cu o sectiune minima de 40 cm patrati. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Poti suda cu succes pungile de polietilena. Chiar si copertile de buletin. Link spre comentariu
Murcielad Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 ca sa poti sa sudezi ai nevoie de 30-40 de bucati din pacate .. Link spre comentariu
florin mulies Postat Februarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2014 Poti suda cu succes pungile de polietilena. Chiar si copertile de buletin. am ras rau bun atunci. am inteles ce pot face cu transformatorul de jucarie. dar cu asa ceva se poate realiza? este de la un cuptor cu microunde. poza este de pe un site de vanzari. are un pret bunhttp://img10.mercador.ro/images_mercadorro/21306521_1_644x461_vand-transformator-cuptor-cu-microunde-gal-800-e-bucuresti.jpg Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 E micut si asta. Link spre comentariu
florin mulies Postat Februarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2014 visele-mi sunt spulberate :cry: ma voi lasa pagubas.. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Daca nu ai materialele necesare si trebuie sa le cumperi, iesi mai scump decat daca ai cumpara unul gata facut.Trebuie sarma de cupru si bara, cateva kg, la preturile de acum Cauta unul de ocazie, sau roaga pe cineva sa ti-l faca (cineva care poate si are cu ce ) Eu desi aveam unul serios, dar prea mare si greu (cam 50kg) am cumparat de la Dede.. unul chinezesc la 150 Lei la promotie.Poate suda cu electrozi de 3,25mm, dar nu l-am utilizat decat cu 2,5mm. Parca e o jucarie traful din el, are sectiunea de 27cmp....da , dar e ventilat fortat si protejat cu bimetal pe secundar, daca tragi ca nebunul pe el, se intrerupe singur Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Eu desi aveam unul serios, dar prea mare si greu (cam 50kg) am cumparat de la Dede.. unul chinezesc la 150 Lei la promotie.Poate suda cu electrozi de 3,25mm, dar nu l-am utilizat decat cu 2,5mm. Parca e o jucarie traful din el, are sectiunea de 27cmp....da , dar e ventilat fortat si protejat cu bimetal pe secundar, daca tragi ca nebunul pe el, se intrerupe singur Ziceai ca s-ar putea sa ai un condensator de 50 microF poate poti face o proba cu traful si condensatorul legat in serie sa vedem daca se schimba ceva la amorsarea arcului.Am si eu unul de la Lidl dar nu am inca condensator sa fac probe(am pus unul china la 450V si s-a strapuns rapid pana sa apuc sa probez ceva). Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Condensatorul trebuie inseriat cu primarul trafului? La ce tensiune trebuie sa fie? O mie de volti ajung? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Am condensator de 100uF/600V dar acum nu am de gand sa fac experiente pe vremea asta.La vara o sa incerc probabil, am luat acel traf micut sa-l pot cara mai usor pe unde am nevoie, ala mare e la ai mei la casa.Pe ala il mai plimbam uneori prin curte cu un carucior vechi de copil ca ma cocosa de greu ce e.Condensatorul trebuie sa fie la 1000V ca apar autoinductii mari in primar. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Condensatorul trebuie inseriat cu primarul trafului? La ce tensiune trebuie sa fie? O mie de volti ajung?Da asa este : viewtopic.php?f=210&t=158614&start=30eram curios sa incerc dar nu am reusit din cauza condensatorului. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 ai putea sa-ti faci unul pe stator de motor. e bun si de hidrofor.. doar sarme sa ai.. si chef de bobinat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum