Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa curent constant

Postări Recomandate

Schema din cate vad pare a fi cea propusa de mine, si in masura in care ai respectat conexiunile si valorile sugerate, nu ar trebui sa ai probleme. As avea ceva de obiectat, traseele de forta care sunt prea subtiri, nu este suficient ca sunt cositorite, prin ele treci 14A, mi se par cam firave, dar asta ramane sa vezi tu la teste cum afecteaza si daca afecteaza buna functionare a regulatorului. Referitor la test, la ce tensiune de iesire mai exact ai testat reglajul de curent si pe ce rezistenta de sarcina ( valoare exacta )?

Link spre comentariu

Este exact schema propusa de dumeavoastra domnule Marian, si tocmai mi-am dat seama de ce prostie am facut, am folosit un traf micut la teste aseara avand in vedere ca era 12 noaptea si 3 rezistente de 33ohmi, 39ohmi si 47ohmi asta aveam la indemana, dar am uitat esentialul, curentul minim a-ti zis ca e 500mA, eu am uitat asta, cu toate rezistentele mele de test curentul absorbit era nu mai mare de 200-300mAIn legatura cu traseele de curent aveti dreptate, mi-am dat seama dupa ce am facut cablajul ca sunt cam subtiri, curentul nu va depasi 10A, dar cu toate astea cred ca nu imi mai ramane decat sa lipesc o sarma de cupru pe cablaj care sa urmareasca aceste trasee de curent mare

Link spre comentariu

Ai inteles exact scopul intrebarii mele din incheierea mesajului anterior, asta este foarte bine si ma bucura. Asadar ca circuitul de limitare sa aiba un efect vizibil trebuie ca sarcina de pe iesire sa fie mai mare decat minimul admis de el, si asta este valabil bineinteles la tensiune de iesire peste 1,25, penca mai jos de atat nu poate pica iesirea. Referitor la trasee, intr-adevar ai putea incerca sa le consolidezi cu sarma de cupru, sa zicem de 1mm diametru, asa ar fi mult mai ok fata de ceea ce ai acum.PS: Fara pronume de politete te rog, nu merit eu asa ceva, sunt doar un om simplu. :da

Link spre comentariu

2mm diametru = 3,14mm^2 sectiune. E foarte bun, doar sa te descurci cu el (trebuie si desizolat...)D-aia ziceam de 2,5mm^2 sectiune, cablu solid de instalatii electrice, pe care il desizolezi usor.Si iti trebuie un letcon puternic, 40W cred ca e putin.Sau, mai poti incerca cu un pistol de lipit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări