Marian Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 In afara de cele la care este scris 5w, restul pot fi de un sfert sau juma de w, in functie de ce gasesti. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Domnule Marian pot sa mai folosesc inca un condensator de 10000uF la iesire, langa c4?Am unul pe plus si am si loc pe cablaj la care inca lucrez Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Nu ai ce sa faci cu un condensator atat de mare pe iesirea unui stabilizator dupa parerea mea, chiar mai mult decat atat, poate dauna regulatorului penca socul incarcarii unei capacitati atat de mari de la 0 este foarte mare... Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Am inteles, deci ajung cei 20000uF de filtrare Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Sursa este aproape gata, am facut un test aseara si am o problema, reglajul de tensiune functioneaza ok dar in schimb cel de curent nu face nimic, nu pot regla curentul sub nici o forma. Testul l-am facut la tensiune constanta si am folosit cateva rezistente de 3w si cativa zeci de ohmiAtasez cateva poze poate ma puteti ajuta, multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Schema din cate vad pare a fi cea propusa de mine, si in masura in care ai respectat conexiunile si valorile sugerate, nu ar trebui sa ai probleme. As avea ceva de obiectat, traseele de forta care sunt prea subtiri, nu este suficient ca sunt cositorite, prin ele treci 14A, mi se par cam firave, dar asta ramane sa vezi tu la teste cum afecteaza si daca afecteaza buna functionare a regulatorului. Referitor la test, la ce tensiune de iesire mai exact ai testat reglajul de curent si pe ce rezistenta de sarcina ( valoare exacta )? Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Este exact schema propusa de dumeavoastra domnule Marian, si tocmai mi-am dat seama de ce prostie am facut, am folosit un traf micut la teste aseara avand in vedere ca era 12 noaptea si 3 rezistente de 33ohmi, 39ohmi si 47ohmi asta aveam la indemana, dar am uitat esentialul, curentul minim a-ti zis ca e 500mA, eu am uitat asta, cu toate rezistentele mele de test curentul absorbit era nu mai mare de 200-300mAIn legatura cu traseele de curent aveti dreptate, mi-am dat seama dupa ce am facut cablajul ca sunt cam subtiri, curentul nu va depasi 10A, dar cu toate astea cred ca nu imi mai ramane decat sa lipesc o sarma de cupru pe cablaj care sa urmareasca aceste trasee de curent mare Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Ai inteles exact scopul intrebarii mele din incheierea mesajului anterior, asta este foarte bine si ma bucura. Asadar ca circuitul de limitare sa aiba un efect vizibil trebuie ca sarcina de pe iesire sa fie mai mare decat minimul admis de el, si asta este valabil bineinteles la tensiune de iesire peste 1,25, penca mai jos de atat nu poate pica iesirea. Referitor la trasee, intr-adevar ai putea incerca sa le consolidezi cu sarma de cupru, sa zicem de 1mm diametru, asa ar fi mult mai ok fata de ceea ce ai acum.PS: Fara pronume de politete te rog, nu merit eu asa ceva, sunt doar un om simplu. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Asa am sa fac, diseara cand ajung acasa. Carcasa e aproape gata, o sa postez cateva poze cand e gata ma gandeam sa inlocuiesc traful meu cu un toroidal de 16vac si 13A, crezi ca ar fi suficient ca sa nu am o cadere de tensiune mai mare de 2v cu o sarcina de 10A? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Mult prea subtiri traseele.Trebuiau dublate cu sarma de 2,5mm^2, care s-asa s-ar fi incalzit!Si firele de legatura sa fie de minim 2,5mm^2 (ideal de 4mm^2). Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Cu trafu ala in sarcina maxima probabil nu vei avea mai mult de 13, poate 14Vcc pe iesire, daca asta nu te incurca atunci da, il poti folosi. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Marian sa inteleg ca pentru nu a ajunge sub 18vcc pe iesire traful ar trebui sa aiba peste 17A? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Traful trebuie sa aiba 16-18Vca si >16A, ideal 18-20A!Daca dupa redresare, tensiunea cc e mai mare decat cea ca de la intrare, atunci clar si traful va fi solocitat cu un curent mai mare (ca puterea e constanta!). Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Referitor la trasee, pe cablaj au 2mm latime, o sa le dublez cu o sarma de diametru 2mm, din ce am citit pe net un fir de cupru de diametru 2mm poate transporta un maxim de 23A incapsulat si in aer liber un maxim de 41ACu inca o sarma de 2mm ar trebui sa fiu in regula Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 2mm diametru = 3,14mm^2 sectiune. E foarte bun, doar sa te descurci cu el (trebuie si desizolat...)D-aia ziceam de 2,5mm^2 sectiune, cablu solid de instalatii electrice, pe care il desizolezi usor.Si iti trebuie un letcon puternic, 40W cred ca e putin.Sau, mai poti incerca cu un pistol de lipit Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum