Vizitator muscarul Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Salutare,tocmai am aflat ca taica-meu are un televizor color vechi de vreo 15 ani care si-a dat duhul, si ma gandeam ca as putea sa il ȚdisecȚ si sa prelevez diferitele componente electronice de pe acolo. Ce credeti, face sens, se gaseste o varietate de piese cat de cat? cam ce as putea extrage de acolo folositor? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Ce televizor este exact? Link spre comentariu
Vizitator muscarul Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Ceva nemtesc, nu stiu marca inca Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Daca are tubul bun , mai bine'l ... readuci la viata.Oricum este mai bun si mai fiabil decat chinezariile mai noi CRT.Am un Philips 21MK2460/59R , de prin 1990/91 , care merge impecabil si azi. Link spre comentariu
Vizitator muscarul Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Tubul e mort, de aia si vreau sa ii fac felul. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 În afară de cîţiva tranzistori şi diode bune şi la alte montaje, poate un integrat final audio şi condensatorii de valori mici, nu prea ai ce recupera, eventual difuzoare, mici radiatoare, şuruburi, taste, rezistenţe mai deosebite, alte accesorii. M-aş feri de condensatorii electrolitici, de obicei funcţionează la o temperatură internă a tv destul de ridicată. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Cu exceptia condensatorilor electrolitici pe care nu as pune baza, asa cum spunea si @zal, sunt totusi o gramada de rezistente de diferite valori standardizate si condensatori de buna calitate ce pot fi folosite in montaje. De asemenea, tranzistorii si integratele "de firma" merita recuperate. Eu "vanez" placi din astfel de tv-uri tocmai pentru calitatea acestor piese, care nu se compara cu chinezariile existente pe piata actuala. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Chiar dacă nu o să găseşti multe chestii utile, îţi vei forma mîna la dezlipit, iar asta îţi va fi de folos mai tîrziu. Link spre comentariu
Vizitator muscarul Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Va multumesc pentru raspunsuri, am terminat aproape cu primul pacient, mai am unul in asteptare:).Intr-adevar, e plin de rezistente si o gramada de diode mici, rosii cu o dunga neagra M-a ajutat mult pt invatarea lipiturii si a dezlipiturii, am o pseudo-statie de la LIDL cu variator de tensiune, dar i-am schimbat letconul original care era de toata jena cu unul de 60 de w si acum merge super ok. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Fă rost şi de o lupă cu care să citeşti codurile de pe acele diode mici, că nu au doar o dungă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum