Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptia emisiilor din cablurile coaxiale

Electron

Postări Recomandate

Pe scurt: vreau sa receptionez posturile TV cu o antena amplasata in apropierea unui cablu coaxial prin care circa semnal CATV. Ce antena imi trebuie? Consider ca atat timp cat nu sunt legat ilegal la distribuitorul lor nu sunt in afara legii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

4

• Ovidanie

3

• ywar2

2

• pegas

2

Top autori în acest subiect

Incearca cu un dipol. Vezi ce programe se vad mai puternic si dupa aceea il redimensionezi pe unul din canalele respective. Pune-i si un amplificator de banda larga. E asa de scump cablul acolo???

Link spre comentariu

Nu vad ce este ilegal. Atit timp cit nu le violezi in nici un fel cablul sau cutiile de amplificare-distributie mi se pare ok. Mai bine ar pune ei mina sa rezolve problema scurgerilor de rf (S6).

Link spre comentariu

Ilegal nu e. Daca ei au radiatii parazite, e bafta lor. Dar eu am incercat sa receptionez cu ani in urma semnal din cablu lor coaxial intinzand o sarma de-a lungul a 4-5 metri de cablu coaxial de-al lor si se vedeau niste umbre vagi. S-a mai discutat chestiunea asta acum cam doi ani. Cauta si tu pe forum.

Link spre comentariu

Foloseste un preamplificator de banda larga ,se gasesc in piata/bazar.Ca antena cel mai bine se preteaza dipolul deschis din sirma de 0,3-0,5mm un brat al antenei sa aiba cam 60cm.Amplaseaza antena linga spliter/distribuitor/amplificator deoarece acolo ai semnal mai puternic.In lungul cablului intensitatea semnalului radiat este mica deoarece cablul este structura continua si la capete e inchis pe 75 ohm. Ca atare tu trebuie sa ?vinezi? capetele cablului.Daca nu poti plasa convenabil antena taie cablul si monteaza o mufa prelungitoare si linga mufa aia amplaseaza antena ta+preamplificatorul.Am lucrat in timpul studentiei la o firma de televiziune prin cablu si am vazut citeva instalatii dintrastea.

Link spre comentariu

nu sunt vizibile aceste instalatii? adica nu te poate reclama un vecin?

Ce sa reclame? Ca ai intins o sarma? Legal nu are ce-ti face. Cel mult, cel cu cablul poate sa-l mute de acolo, dar de sarma ta nu prea are voie sa se atinga.
Link spre comentariu

Pe cind lucram la acea televiziune aveam ordin clar sa distrug instalatiile artizanale dar asta era in 1995-1996,legile erau altele.Nici in ziua de azi nu sunt sigur ca este legal sa receptionezi 'scaparile' din cabluri, a se vedea cazul decodoarelor HBO care sunt ilegale.Partea buna e ca poti camufla usor aceasta instalatie.Edit:Cit despte vecini, nu trebuie sa stie nimic.Nu te baga tu sa intinzi sirme mai bine cheama un coleg,imbraca-l in salopeta si spune ca e baiatu' de la cablu' !

Link spre comentariu

Copii, sarme pe langa sarmele lor intindetzi cate vretzi, dar nu va cuplatzi pe shestache ca e nashpa, s-a schimbat legea shi e tot aia cu furtu' de curent etc. Eu era sa dau de dracu' cu asta, am turbinat 4 ani pe shestache dar acum un an am facut contract ca se ingroshase rau gluma, era sa se lase cu dosarel :smt117

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări