Golem Postat Octombrie 11, 2006 Partajează Postat Octombrie 11, 2006 Verba volant, scripta manent! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 Pana nu te informezi temeinic nu poti cunoaste valoarea unui lucru.Pentru categoria de "consumatori de produse electronice" este suficientsa mearga la magazin si sa cumpere un aparat, il foloseste pana se plictiseste de el si apoi cumpara altul, de multe ori produse de seriefara prea mari performante.Dar daca gasesti de ocazie un aparat care la vremea sa era unul de topsi apoi il reconditionezi poti sa-ti dai seama de performante lui si ai si o maresatisfactie cand vezi ca functioneaza.Am cumparat cu multi ani in urma un Capri stereo in stare de nefunctionare,am reusit sa-l pun in functiune dar din pacate doar cateva luni, majoritateatuburilor erau obosite si nu am gasit de schimb.Dar am rezistat tentatieide a-l arunca, intre timp am gasit si schimbat tuburile si din cand in candma pot delecta cu muzica ascultata la acest aparat. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 Golem, daca trecutul e mort cum iti explici ca un amplificator pe lampi fabricat de firme ca Jadis,Luxman sau Octave costa cat o linie audio fabricata de firme ca Sony sau Technics si se aude de 10 ori mai bine decat respectivele ciurucuri. Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 Explicatia e simpla: Ca sa faci un tub costa mult mai mult decat sa faci un tranzistor. Plus ca se folosesc transformatoare mari (sursele in comutatie nu se pot folosi pentru a elimina 100% trafurile din interior, care costa...)La asamblarea unui tub este nevoie de interventia omului si se consuma material mult, pe cand dintr-o placheta de siliciu de 5 inch se fac cateva sute de integrate/tranzistori... Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 Si cu sunetul cum ramane??? Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 Sunetul.....credeam ca se cunoaste care-i faza cu sunetul....am precizat doar de ce costa mai mult.Este cunoscut faptul ca suna mult mai bine un amplif pe lampi comparativ cu orice alt amplif Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 Este cunoscut faptul ca suna mult mai bine un amplif pe lampi comparativ cu orice alt amplifFii serios. Suna poate mai frumos colorat. Depinde de gusturi, de ce muzica asculti, pe ce incinte il folosesti si cu ce alt amplif compari. Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 Fii serios.Sunt serios. Fa un test :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 Fii serios.Sunt serios. Fa un test :yawinkle:Am facut, mai multe. In nici un caz nu am vrut sa spun ca lampile nu suna bine - dimpotriva ! - dar afirmatia ta este mult prea generala.E ca si cum ai spune ca motoarele diesel sunt mai bune ca orice motor pe benzina, sau invers. Fiecare cu gusturile si necesitatile lui. Link spre comentariu
Golem Postat Octombrie 14, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2006 Verba volant, scripta manent! Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat Octombrie 14, 2006 Partajează Postat Octombrie 14, 2006 Exista si amplifuri pe tuburi cu sunet corect, fara armonici "calde" ! Doar ca sunt scumpe si greu de facut.De asemenea, sa nu amestecam domeniul pro cu home hi-fi, sunt doua lumi diferite, in care componentele trebuie sa satisfaca cerinte diferite. In pro, amplificatoare de chitara cu tuburi vor fi mereu, cred, de asemenea si preamplificatoare. In categoria "consumer" tuburile nu mai au ce cauta, mai ramane doar segmentul audiofil. Link spre comentariu
felixx Postat Octombrie 14, 2006 Partajează Postat Octombrie 14, 2006 Ideea de sunet "corect" este relativa.....spunea cineva.Inaltele.....si basul....la un amp pe tuburi....sunt direct legate de modul cum este realizat traful de iesire.Capacitatile dintr-un asemenea traf trebuie sa fie minime...si un cuplaj bun intre straturi determina raspunsul la frecventele inalte.Comparativ......vorbind.....un amp cu lampi ar trebui sa fie "neutru" din punct de vedere al sunetului...adica sa nu aiba acea "coloratie" care place urechii.Sunt putine ampuri care fac asta.....conteaza schema adoptata, componentele si nu in ultimul rind traful de iesire.Eu am realizat trafuri de iesire cu un raspuns de 11hz...120khz....la putere maxima(in cazul meu 48W)....deci la o putere mai mica....va dati seama ce raspuns am obtinut.Sinusoida pe sarcina este exact identica cu cea de la intrare...masurata la diferite frecvente.In general ...armonica a doua da "coloratia" respectiva...la sunet.Pentru a reusi sa ai un sunet neutru trebuie sa stii sa faci o curba corecta.Am avut ceva de lucru pentru a obtine chestia asta...destul de mult....dar am reusit.O sa scriu mai multe despre asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum