Vizitator Vasile1720 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Am o bobina ca un rezistor invelit,in magnet(izolatie magnetica neagra)si valoare ei este de L=0,22nH. Imi puteti spune cum se masoara sa stiu daca e valabila?. Ede la statie ampli de 50w Va multumesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Avand in vedere ca e de la un amplificator audio (probabil in serie pe iesire) poti sa-i masori doar continuitatea, trebuie sa gasesti o rezistenta electrica mica (< 1ohm).Ideal ar fi sa-i masori inductanta, dar aplicatia ta nu e foarte pretentioasa. Daca bobina are izolatia buna si prezinta continuitate atunci cel mai probabil este ok. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 0,22nH? Esti sigur? un traseu sau o sarma chioara are mai mult de atat... Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Pt Marian.....Sastii ca acea valoare scrie sub ea pe placa. Pt Mircea . .....Sa stii ca pe M.A.V.O.am masurat si are valoarea 0 ohmi. e arsa? Multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Poate e de 0,22mH. Ar fi mai aproape de adevăr. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 @Vasile1720 incearca sa si masori inductanta sa vezi ce si cum, eu imi sustin ideea ca mi se pare mult prea putin si deci ca poate ai interpretat sau inteles gresit ce scrie, la urma urmei inductante de sub 1nH nu orice dispozitiv poate masura cu precizie, penca este o valoare infima, gandeste-te la inductantele folosite pe iesirile multor amplificatoare audio diy, cu valori intre 1 si 3uH care se pot usor obtine din bobinarea "in aer" a doar 15-20 de spire, si 1uH este de 1000 de ori mai mare decat 1nH, si de 4500 de ori mai mare decat cei 220pH mentionati de tine... 0 Ohm ar presupune rezistenta ohmica foarte mica, deci ar fi buna. Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Am gasit problema nu era bobina arsa era un circuit integrat in scurt (ma refer la un home sistem 5.1 siebo modelTS-1050 care are uncircuit final nenumerotat asa ca nu il gasesc DUPA CE LAM LUAT JOS SCRIE PE BURTA LUI, DELTA 59L9JG.)asa ca am ramas in asteptare nu stiu unde il pot gasi sau inlocui cu alceva daca imi puteti da sugestii. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Pune poze cu integratul ala si scoate schema, macar portiunea din jurul lui. Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Mai jos aveti niste poze poate imi dati o dugestie. Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Ala nu prea pare a fi amplificator final... Ai acolo vreo 5 TDA-uri pe radiator, alea sunt amplificatoarele finale, asta mai degraba ar fi vreun operational pentru un filtru activ.Doar ceva de genul TEA2025 ar fi in capsula asta dar nu are sens...Scoate un pic schema din jurul lui, vezi pe unde se duc pinii.Totusi, care e problema sistemului, cum se manifesta defectul? Link spre comentariu
Vizitator Vasile1720 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Se manifesta prin nefunctionarea ledului on/of care este din doua culori ,lam verificat si este bun,dar mai este si o rezistenta dupa puntea redresoare de47ohmi care se incalzeste foarte tare si tranzistorul CJ 78L05 pe care lam schimbat dar tot asa se incalzea dupa care am dat de scurtul din acel ci. mentionez ca acel trz cj78l05 este regulator de tensiune pozitiva si rezistenta e pe intrarea lui aprox +15vcc.daca il luam din circuit aveam 15v dacail puneam din nou avea doar 2.5vdeci scurtul imi fura curentul deci cam ciudat defectul.oricumledul on /of se alim de pe acel ci asa ca ? ?????Ce spuneti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum