Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere slaba Albrecht AE 5280

YO9IBC

Postări Recomandate

Saltare tuturor.Am luat un Albrecht AE5280, care are puterea de emisie undeva in jur de 2,8-3w. Mentionez ca nu s-a umblat in statie, deoarece avea sigiliul original pe capace.Atasez schema, poate ma ajuta cineva sa-mi spuna ce sa modific sa ajunga la 4w, cat ar trebui.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO9IBC

3

• validae

3

• costelusss

1

Top autori în acest subiect

Cum a spus si colegul mai sus, daca ai antena noua, trebuie acordata cu emitatorul statiei.Daca folosesti o antena veche, foarte probabil sa nu corespunda acordarea cu statia noua, tot la SWR-metru ajungi.Daca nu ai antena bine acordata nu poti atinge putere maxima.

Link spre comentariu

De cele mai multe ori la statiile simple producatorii limiteaza puterea pur si simlu dezacordand un pic etajul de iesire. In primul rand as incerca sa modific miezul in L13 pana la obtinerea puterii maxime posibile. Apoi ar mai fi varianta alimentarii etajului final direct de la +12V, fara sa mai treaca prin Q3, D1 si D21, insa in acest caz nu vei mai putea lucra AM. Vad insa ca nu te intereseaza decat cei 4W, nu mai mult, asa incat din simpla ajustare a lui L13 ar trebui sa fie ok.

Link spre comentariu

Testele au fost facute pe o sarcina artificiala Cellwave de 250w si un swr-pwr Yaesu ys-60, deci iese din calcul varianta cu antena. Acum sunt la job, dar maine am sa mai sap. Oricum mai astept idei.

Link spre comentariu

Atunci ramane probabil varianta lui Dyogenes, ca statia este dezacordata. Acum, sincer vorbind, nici nu ma astept sa scoata chiar ce scrie pe ea, tipic la produsele de azi.

Link spre comentariu

Cel mai simplu ar fi sa adaugi un amplificator extern, in felul asta daca dai peste un control de trafic poti sa-l scoti si iesi basma curata.Daca esti insa prins cu o statie modificata peste cei 4W legali in CB......cam nasol.

Link spre comentariu

Subscriu la varianta cu amplif extern, e cea mai cinstita. Oricum tranzistorul final al statiei e probabil un 2SC2078 (nu mai seschid acum schema) care stie maxim 10W, in "viata reala" nefiind mare diferenta intre 4w si 10W (puterea trebuie sa creasca de 4 ori ca sa obtii 1 punct S la corespondent). Ar mai fi varianta conversiei la MOSFET, cu un IRF510, dar implica modificari majore in etajul final al statiei si e pacat sa o surubaresti... Ai mai putea pune ca si final un 2SC1969, care stie 15W (reali vreo13), dar sunt scumpi si greu de gasit (majoritatea celor disponibili in comert sunt FAKE, nu merg).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări