Vizitator vermona Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 va salut in afara de stabilizator ce se mai paote folosi pentru protejarea unui aparat electronic la suprasarcini electrice ,scurtcircuite.etc...ups am inteles sau daca se mai pot folosii si alceva .imi trebuie pentru consum mic un sintetizator.va multumesc astept pareri Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 DE suprasarcina si scurtcircuite nu se poate proteja cu nimic(de scurtcircuit cu siguranta).ma gandesc ca te referi la supratensiune si acolo ar merge cu un stabilizator.Sintetizatorul ce fel este ?da mai multe amanunte. Link spre comentariu
Vizitator vermona Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 da la supratensiune .stabilizator am dar ma gandeam sa mai pun si alta protectie.ma gandeam ca am auzit cazuri in care sa defectat stabilizatorul si a defectat tot ce era alimentat la el.eu de exemplu ao un instrument muzical o orga .ma gandeam daca dupa stabilizator mai pot pune ceva ca sa pot sta linistis in caz de domane fereste se intimpla ceva si cu stabilizatorul. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Nu-ti face probleme, daca esti protejat de supratensiuni cu un stabilizator sau UPS (care au si varistoare MOV incluse) nu mai trebuie altceva, orga are si ea incluse ceva protectii in sursa proprie si nu se poate intampla nimic dinspre retea incoace.Doamne fereste de un trasnet in reteaua locuintei, de asta nu te poate proteja decat o cusca Faraday Cel mai mare pericol pentru instrumentele muzicale sofisticate este umezeala, incepand de la trecerea de la rece la cald (condensul) si terminand cu varsarea accidentala de lichide pe instrument. Am avut de a face cu asa ceva, stiu ce vorbesc. O zi am cautat intr-o Yamaha de ce nu mergeau cateva clape, pana nu am dat jos integratul convertor serie/paralel de pe tastatura ca sa vad ca erau cablaje mancate de Coca-Cola varsata de posesor mai demult..... Si a recunoscut asta doar cand i-am aratat cocleala de sub integrat Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Poţi pune diode din seria SMBJ. Link spre comentariu
Vizitator vermona Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 da am stabilizator si nu am avut probeleme dar cunosc cazuri care au avut stabilizator si sa defectat si de acolo potopul sa defectat si ce era alimentat la el .deaia vreau sa mai pun macar la clapa si un ups.dar multi cu care am discutat sunt de parere ca si ups nu face mare lucru adica nu te protejeaza la un eventual soc de tensiune si ca rolul lor este doar de a mai alimenta cu curent electric o scurta perioada de timp .cam asta este idea .asa pe multe surse ups scrie ca ar avea protectii dar din practica sunt si multi care au avut probleme cu toate ca aveau si ups.va multumesc de ajutor mai astept pareri Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 UPS-ul pe langa principala functie de a asigura alimentare neintrerupta consumatorului conectat, mai are si stabilizare de tensiune in trepte. Chiar daca nu toate UPS-urile ofera si stabilizare de tensiune, toate sunt insa protejate la supratensiune, varistorii sunt ieftini.Daca vrei doar aceasta protectie la supratensiune, poti cumpara o priza cu varistori de protectie, e vre-o 10 Lei cel mai simplu model.Sunt si prelungitoare cu protectie la supratensiune cu disjunctor, care se pot rearma manual dupa disparitia supratensiunii. Link spre comentariu
Vizitator vermona Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 ok multumesc mult o sa caut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum