Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena CB din RG 58

dj_radu69

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gheorghe Dracu

4

• yo9hrb

4

• dj_radu69

1

Pai altceva ce? Daca o agata cu izolatori merge facut si j-pole. Problema e ca la DX polarizarea verticala chiar si la 11m e inexistenta. Sau omul vrea yagi dar nu vad cum ar sta RG58 batz...

Link spre comentariu

Noi discutam aici vrute si nevrute :smt003 , iar initiatorul topicului... pauza. Scheme de antene de CB gasesti cacalau si pe net, si prin literatura de specialitate. Este vorba de o amarata de antena pentru 11m. Chestia cu decojitul cablului nu prea am priceput-o. E mai ieftin sa pui o sarma in locul partii decojite. Sau gasesti o antena pentru auto (daca ai casa acoperita cu tabla e perfect, ca la aia iti trebuie plan de masa). Eu am folosit un long wire, aruncat cu o undita in copacul din fata balconului. Nu mai tin minte ce swr a rezultat, dar nu ceva iesit din comun.

Link spre comentariu

Pai de aia s-a dat la bascalie subiectul. Vine unul, intreaba, sar oamenii sa il ajute si pe il doare la basca. Ma rog... Am gasit pe la mine un exemplu de j-pole pt scurte. Il atasez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări