frici Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Salutari.As vrea sa fac cu ajutorul vostru (daca se poate),adica sa modific sursa pc pentru alimentarea unui tv LCD 24V/6A.multumesc mult. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 E foarte simplu de realizat ce vrei tu: cumperi 4 diode redresoare ultrarapide de cel putin 10A/100V si 2 condensatori 1000uF/35V low-esr, eventual si o bobina cum e aceea de pe iesire si bobinezi dublul spirelor de pe infasurarea de 12V.Puntea o legi la extremitatea diodei de pe ramura de 12V, la iesirea ei legi bobina pe + si apoi condensatorii, eventual cu o alta bobina suplimentara intre eiMai ai nevoie de 3 rezistente de 1 ohm la 5 preferabil 10W, 2 le legi in serie pe ramura de 5V si una pe cea de 3v.Daca tensiunea e ceva mai mare, te mai joc din reactia pe bara de 5vEditare: vad ca sursa ta duce numai 4,2A pe 12V ceea ce e prea putin.Trebuie sa cauti ori o sursa care duce mai mult pe bara de 12V ori modifici traful acesteia Link spre comentariu
frici Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 E foarte simplu de realizat ce vrei tu: cumperi 4 diode redresoare ultrarapide de cel putin 10A/100V si 2 condensatori 1000uF/35V low-esr, eventual si o bobina cum e aceea de pe iesire si bobinezi dublul spirelor de pe infasurarea de 12V.Puntea o legi la extremitatea diodei de pe ramura de 12V, la iesirea ei legi bobina pe + si apoi condensatorii, eventual cu o alta bobina suplimentara intre eiMai ai nevoie de 3 rezistente de 1 ohm la 5 preferabil 10W, 2 le legi in serie pe ramura de 5V si una pe cea de 3v.Daca tensiunea e ceva mai mare, te mai joc din reactia pe bara de 5vEditare: vad ca sursa ta duce numai 4,2A pe 12V ceea ce e prea putin.Trebuie sa cauti ori o sursa care duce mai mult pe bara de 12V ori modifici traful acesteiamersi mult ,dar nu ai putea sa-mi arati cu schema cumva??nu sunt profi in electronica.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Si o poza este buna, dar cele mai importante sant integratele din sursa.Pune-le aici sa stim ce tip de sursa este.Sant sute de modele de sursa, nimeni nu poate sti dupa model ce este in interior.Dar integratele folosite in aceste surse sant poate sub 10--cele mai folosite,Iar integratele au avantajul ca au pdf-ul pe net. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Dar sursa nu poate asigura curentul necesar oricum...Pt 6A la 24V, ar trebui sa duca 12A la 12V, ceea ce nu e cazul (duce doar 4,2A... de 3 ori mai putin). Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Sursa e de 140W, s-ar cam incadra. Pe 5V, nu o sa aibe consum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Dl Doctor, traful duce o PUTERE.Si nu am inteles transformarea cu 24v/6a la 12v/12a.Daca modific tensiunea de iesire la un traf dat modific numai timpul de conductie, secundarul traf dand o tensiune constanta da curentul impus de limitarea de curent din primar.Problema este ca la forward nu se poate ajunge de la 12v la 24v fara modif traf.La semipunte se poate redresand pe o polaritate din inf de 12v si polaritatea opusa din inf de 5v.Ca sa devina ATX au distribuit puterea pe 5v si 12v.Rezulta un curent mai mic pe 12v.Ceea ce conduce la alegerea sarmei pt traf si soc, alegerea diodelor.De la 4,5a la 6a se va incalzi mai mult sarma din traf.Pt ca nu ma opreste nimeni sa pun diode mai mari si alt soc pe iesire--chiar este nevoie daca am schimbat tensiunea. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Puterea ceruta de 140W nu cred ca este o problema prea mare, dar obtinerea cerintelor fara rebobinare traf, este alta chestie, si nu sunt convins in ce masura se poate. Si daca se rebobineaza traful atunci cel mai probabil infasurarea de 5 va trebui eliminata pentru a obtine suficient spatiu de bobinare ( ar putea fi o problema, depinde de traf ), evident recalculare bucla de reactie, recalculare si rebobinare inductanta serie... adica nu tocmai simplu, si asta in conditiile in care integratul permite asemenea amputari... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 @miticamyDa, traful duce o putere. Insa a incarca sarma de pe 12V, cu un curent de 3 ori mai mare, nu pare cea mai buna idee. Eu nu stiu cat se va incalzi asa.Pai traful e dimensionat pt 12V, redresare cu mediana. Chiar 24V nu se vor obtine, decat daca reteaua are tensiune mare (250V?). Deci trebuie inseriate infasurarire si redresate cu o punte de 4 diode. Cum o infasurare e dimensionata pt 4A/2=2A (ca doar curentul de iesire e obtinut din 2 infasurari in paralel), rezulta ce am spus.Interesanta cu redresarea negativa a unei tensiuni si inserierea ei cu cealalta! Dar asta impune modificarea reactiei (recalculare)...Si la o tensiune mica a retelei, iesirea nu va mai fi stabilizataApoi, sursa e forward? Eu credeam ca astea asa vechi sunt flyback. Acum sa aflam ce integrate contine... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Vad acolo inductanta intre redresare si electrolitici la iesire, ceea ce sugereaza o forma de forward, vad in partea de primar un sigur tranzistor pe radiator ceea ce pare a sugera forward 1T...Traful este doar un intermediar, transfera energia directa din primar in secundar, atata vreme cat se evita saturatia, nu prea conteaza puterea ceruta, si se evita saturatia prin alegerea unui numar corect de spire, evident asta cere un anumit spatiu de bobinare disponibil ceea ce nu este posibil cu orice traf, dar ideea este ca nu traful suporta puterea, n-are nici o treaba, traful doar serveste ca intermediar, puterea este suportata de infasurari. Asa cum am zis 140W mi se pare irelevant pentru un traf de la o sursa ATX, probleme pot fi la obtinerea unui rezultat final stabil si fiabil, adica modificari extensive si nu la indemana oricui. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Si la flyback se poate pune inductanta aia: pt a scade curentul de varf prin tranzistor (destul de mult chiar!) si pt echilibrarea tensiunilor de 5 si 12V.Intr-adevar e mai putin probabil, dar cine stie.Cert e ca trebuie ceva proiectare pt a modifica sursa (corect spus nu e a o modifica, ci a o reproiecta, cu tot cu calcule si piese noi, in special traful si inductanta de iesire). Link spre comentariu
frici Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Si o poza este buna, dar cele mai importante sant integratele din sursa.Pune-le aici sa stim ce tip de sursa este.Sant sute de modele de sursa, nimeni nu poate sti dupa model ce este in interior.Dar integratele folosite in aceste surse sant poate sub 10--cele mai folosite,Iar integratele au avantajul ca au pdf-ul pe net.Doua integrate are : AS 2214F si AS2350C si pe un modulas are LM555 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Desi este forward.Nu se poate mari mult tens de iesire fara modificare traf, modificare cu care nu sant de acord la amatori.Nu stiu cum nu gasiti surse cu 494/7500. Noua ne vin numai aceste surse la depanat, am aruncat vreo 20 care nu meritau reparate. Link spre comentariu
frici Postat Ianuarie 30, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Desi este forward.Nu se poate mari mult tens de iesire fara modificare traf, modificare cu care nu sant de acord la amatori.Nu stiu cum nu gasiti surse cu 494/7500. Noua ne vin numai aceste surse la depanat, am aruncat vreo 20 care nu meritau reparate.Multumesc mult voi cauta una . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum