Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nedumerire legare in punte

Postări Recomandate

Am si eu o nedumerire ca multi altii de pe aici...Detin 4 amplificatoare auto ca cele ce le-am avut la vanzare care au in componenta 2 tda`uri 8563q.Amplificatorul este configurat sa imparta puterea pe 2.1 iesiri.Nedumerirea mea este urmatoarea : se pot lega pe un defazor 2 astfel de amplificatoare?Din "4.2" se face "2.1" cu o putere inmultita cu 2.5 sau intra in protectie ambele amplificatoare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai daca te uiti la structura interna a lui tda 8563 o sa vezi ca varianta de 2x40w are deja iesirile in punte, altfel ar fi 4x20w, deci in cazul acestui tip de C.I. este cam inutil defazorul. Nu poti lega inca o data in punte iesirile respective. Poti insa incerca cu tda 1562q care scoate cam 50-60w in montaj "bridge", si daca tot nu-ti ajunge aplici semnalul unor mos-fet-uri, dar de aici deja se complica treburile cu montaje pt.tensiune diferentiala, etc.Oricum de la alimentare simpla de 12,5-14 V cat ai la masina nu o sa obtii mai mult de 50-60w cu un simplu C.I.

Link spre comentariu

Oricum de la alimentare simpla de 12,5-14 V cat ai la masina nu o sa obtii mai mult de 50-60w cu un simplu C.I.

Si asta cu distorsiunile maxime de 10% sau cat or fi ele in in foile de catalog

Juice mare lucru nu mai scoti din TDA-urile alea, schimba amplificatoarele cu altele care au convertoare DC-DC si evident ai putere multa mai mare

Link spre comentariu

Deci tda 1562q are 10% tdh la 50w, iar la 60 sau mai incolo un pic (cica) deja are 50 % tdh, adica e zgomot si atat.Sunt pe net gramada de amplif-uri de 200-300 w la 100 ron second-hand, cu convertor dc-dc, mos-uri, etc fara sa te chinui.Dar daca esti pasionat pana la sange, poti face tu un amplif foarte simplu de vreo 70-100w rms cu tdh de 10 % cu un convertor dc-dc si un tda 7294.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări