Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Tesla

Vizitator ender644

Postări Recomandate

da, dar nu stiu ce rost are, ca cineva mai sus spunea ca intergatele alea de pe amplif scot 7W, deci cred ca e numai bun. Daca as pune traf mai mare nu cred ca ar scoate mai mult, nu?

pai scot ele 7W.. unul consuma cam 10W la maxim.. stereo 20W... merge si un traf de 15W daca nu folosesti la max aplificatorul
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

4

• djvas

3

• Jules00

2

• v3l0

1

Top autori în acest subiect

Eu nu stiu ce te complici cu ampliful asta atat ! Mba 810 nu e un integrat din care sa faci un amplif bun !! E folosit in aplicatii de larg consum care nu aveau nevoie de fidelitate ( este folosit in mai toate televizoarele alb-negru ! ) !

Link spre comentariu
Vizitator ender644

pai daca ai fi citit mai sus ai fi vazut ca amplificatorul e deja facut si e scos dintr-un pickup Tesla - cred ca erau destul de bune la vremea lor si baiatul care mi l-a dat a zis ca se auzea super misto ( bine, asta depinde de urechea fiecaruia.. :d ).

Link spre comentariu

fac pariu ca-mi alimentez din sursa de la PC plus filtrare k-lumea un TDA1554(eventual TDA1553, ce gasesc si eu) si scot mai mult decat tine si se aude si mai bine.PS:fara modificari la sursa!poti incerca amp-ul asta al tau in caz ca asculti muzica clasica pentru ca mie-mi placea cum se auzea pe pickup. toata treaba e ca o sa lipseasca sursa originala de sunet (platanul-vinilul), iar un CD, HDD...nu suna la fel.

Link spre comentariu

fac pariu ca-mi alimentez din sursa de la PC plus filtrare k-lumea un TDA1554(eventual TDA1553, ce gasesc si eu) si scot mai mult decat tine si se aude si mai bine.PS:fara modificari la sursa!

eu am facut asa ceva cu TDA1554Q si nu ma facut nici o modificare in sursa.. si sursa-i de 230W si nu pica nici la max :Dvezi http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=551oricum omu' are deja amplificatorul, deci momentan se poate baza pe el :wink:
Link spre comentariu
Vizitator fox

Eu stiam ca TDA810 scoate 4W. Am si eu acasa un magnetofon TESLA cu integrate de-astea si pe el scria 4W. In plus, parca nu au nici un fel de protectie si o gama de frecvente reprodusa destul de mica (100Hz - 16kHz daca nu ma insel). Oricum, nu cred ca este cea mai buna alegere pt un amplificator hifi!

Link spre comentariu

Sunt total de acord cu FOX ! Intradevar nu are nici o protectie si nu e nici pe departe HI-FI ! Cred ca acest integrat nici nu stie ce-i aia !! :lol:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Intradevar ca nu este Hi-fi dar puterea lui e de 7W in catalog, 5W are fratele sau mai mic TCA150 :lol: Este bun pentru facut o sonerie muzicala :wink:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

fox, am eu pick-up din-asta si pe o sarcina de 8ohmi (350W) ampliul scoate 1,1Wef la 30Hz. Efectul e atat de patrunzator incat incep lucrurile din casa sa vibreze ;). Eu am facut teste si l-am dus pana la 16-17Hz. Cred, totusi ca amplificarea integratelor nu depaseste 5-6W pe canal pe sarcina de 4ohmi. Cat despre scurturi la iesire...se comporta f. bine pt. ca eu le impingeam la max. si atingeam "din greseala" iesirea de masa. Trafurile de alimentare constituie marea lor probl. (ca si aparat) de aceea e bine a fi schimbat cu un trafo pe 12V si 2-3A.

Link spre comentariu

TBA [MBA] 810AS se alimenteaza de la 9 la 16V (tipic 14,4V, max. 18V - dar de obicei la 18V se ard rapid :( ), scot 6-7W/4ohmi (cu 10% distorsiuni, 3,5W cu 0,1%) si nu au protectie la scurt pe iesire. Jules 00 - ai avut noroc... fox, banda de frecvente la 810 este 40Hz-20KHz - vezi datasheetdiodele de pe cablajul Tesla nu sunt redresoare (din cate mai tin eu minte) ci conectate invers intre iesire si plus, respectiv masa.vezi ca la 5W au nevoie de un radiator de Pentium 2 (sau AMD K6) fiecare.intradevar, pe vremuri, imi miscau binisor 2 boxe Unitra de 140W /8ohmi (senzatia de atunci), dar in nici un caz nu coboara la 16-17Hz :shock:

Link spre comentariu

potentiometri gasesti la toate magazinele de specialitate dar nu sunt la fel k format adik sunt mult mai mici. Ce te intereseaza p tine e valoarea potentiometrului nu formatu lui .

Link spre comentariu
Vizitator raffgsm

punele in punte ca sa obtii putere mai mare si schimba toti condensatorii ca aia sigur sint de ceva vreme cred ca de cind m-am apucat eu de electronica acu vreo 30 ani

Link spre comentariu
Vizitator raffgsm

o intrebare pt FOX de cind aude el 16khz ? de i-ii se pare mica frecventa de taiere la tba810 tda810 u810 a trecut ceva vreme da cred ca stiam toti echivalentii ca atunci cind puneam mina pe asa ceva scoteam in laborator tot din el si scoteam si 20w pe imp de 1,5 ohmi racit pe turbina de aer oricum plimbarea prin forumu asta mi-a adus aminte de tinerete dar nu m-am putut abtine sa nu mai ating pe cite cineva nu din rautate dar sa nu se uite faptul ca in electronica nu exista jumatati de masura VALABIL PT CEI CARE PRETIND CA STIU NU PT CEI CARE VOR SA INVETE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări