Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Tv LED Blaupunkt 23/189N

sorintv

Postări Recomandate

Buna! Integratul din sursa (73D12), OB2273, se poate inlocui cu SG6848 (T sau DZ)? Pe niste site-uri rusesti, am vazut ca trebuie modificat ceva in pin3. Vreau sa spun ca SG6848=OB2263. Am atasat foto.

Multumesc!

PS! O noapte am navigat pe "google" ca sa aflu cum se numeste integratul din sursa!

http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.p ... 96#3469719

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• surubarila

4

• sorintv

3

• Sorin Schiriac

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am pus SG6848 si functioneaza. Trebuie pin3 (RI) sa fie legat la GND printr-un rezistor de 100k. N-am avut SG6848T cu 6 pini SOT-26, si am adaptat SG6848DZ cu 8 pini DIP-8.Mersi "leoncris"! Numai bine!

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Sanatate permanenta ! Schema de mai jos e scoasa dintr-o sursa.Nu seamana cu aplicatia din foaia de catalog a integratului si nu am unul nou.Doar pt. o proba as putea folosi SG6848 cu resoclarea pinilor ? Piesa cu <?> e smd gen tz. notata 12W , nu stiu ce e , exista tensiune (17Vcc) pe pinul 7 , componentele din jur verificate-mai putin 12W , nu scoate impulsuri in 8.Multam ! PS-pinul 3-HV nu e conectat.

post-203762-0-82709900-1494930511_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am gasit azi intamplator o sursa cu SG6841 capsula normala , l-am scos si i-am tras fire pe placa=functioneaza=> SG-ul smd defect. Maine fac rost de inca unul si apoi o sa le cumpar pe cele originale.Sursa mea defecta e cea din poza.

post-203762-0-90097000-1495040343_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am facut rost si de al doilea integrat dar nu l-am schimbat , i-am dat 5V pe pinul PWR_ON (aseara n-am mai stat de ea).Totul e OK acum : apare si tensiunea de 24V , lucreaza PFC=400Vcc.Sper sa nu se fi dus ceva pe MB , montez sursa apoi va dau rezultatele.Pt. d-l Costica LCD si nu numai : daca aveti nevoie de valorile unor componente din sursa ori tensiuni in diverse puncte (pini integrate) spuneti.De asemenea vreun bin pe care sa-l pot copia , este un SEG Nagano , MB-display-T-con postez mai tarziu.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
La 29.01.2014 la 17:55, sorintv a spus:

Am pus SG6848 si functioneaza. Trebuie pin3 (RI) sa fie legat la GND printr-un rezistor de 100k. N-am avut SG6848T cu 6 pini SOT-26, si am adaptat SG6848DZ cu 8 pini DIP-8.Mersi "leoncris"! Numai bine!

Desii topicul e mai vechi ,am o intrebare.La care din SG se leaga pin 3 la masa prin rezistenta?  La SG6848DZ  pin3 este neconectat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări