Vizitator PlescaRobert Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 buna ziuaas dori sa fac un circuit care sa imi intrerupa alimentarea cu curent dintr-un pachet de acumulatori daca acestia ajung sub o anumita tensiune, ma poate ajuta cineva cu o schema sau orice Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 eu am facut ceva foarte simplu cu 3 leduri si la ledu cu pragul cel mai mic am legat un optocuplor Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 as dori o schema daca se poate Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Spune si ce acumulatori sunt (tip si cati sunt in serie). Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 schemma folosita este cea atasata ,singurul lucru ce am facut a fost la un led la pragul la care am vrut. Am atasat un optocuplor (fotodioda intun tub fata in fata cu un led )asa l-am facut pt inceput pe urma am mai evoluat asemanatoare este schema http://www.sentex.ca/~mec1995/gadgets/rx-volt.htm Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 pai acumulatorii sunt de laptop, li-ion de vreo 4,4 amperi cate 2 in paralel iar un serie sun 3 perechi Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Inseamna ca ai 10,8V nominal si scade la 9V cand sunt descarcati.Daca sunt montati in carcasa initiala a bateriei ar trebui sa existe si electronica de control individual al tensiunii elementelor. Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 bine spus ca ar trebui sa existe... dar eu ca un "atotstiutor" si tot asa am scos electronica aferenta deoarece ma cam "incurca"... plus ca din cate am citit acea electronica e proiectata din fabrica ca la un anumit numar de incarcari sa nu mai functioneze corect. eu ma refeream la ceva mai simplu... gen un tranzistor care sa functioneze pe urmatorul principiu cand acumulatorul este incarcat peste 9 volti sa dea voie la curent sa treaca, iar daca trece sub 9 volti sa se inchida (nu am lucrat cu tranzistoare pentru a sti cum sa fac circuitul... ) si nu trebuie sa fie chiar perfectiunea intruchipata ci asa doar sa nu ii descarce foarte tare pe acumulatori ... Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 La ce folosesti acesti acumulator?si ce curent tragi din el? Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 pai as dori sa alimentez niste motorase care sunt comandate de arduino, sau daca nu sa ii pun la un aeromodel cessna Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 O idee de montaj cu "auto-retinere", ca sa nu ai decuplari/cuplari repetate cand tensiunea acumulatorilor "revine" dupa scoaterea din sarcina.Daca tensiunea scade sub pragul reglat, se intrerupe curentul prin sarcina.Recuplarea sarcinii: prin deschiderea pentru scurt timp a intrerupatorului.Inertie 2-3 secunde, ca sa nu decupleze la socuri scurte de curent.Consum 5 mA + LED rosu 5 mA.Rezistenta sursa-drena: <0,3 ohm (verificat la 3A).Am folosit tranzistorul de descarcare de la pin 7, cu colector in aer. Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 in loc de LM78L05 ce as putea folosi ? (o dioda zener sau un lm317t) Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 LM7805 (capsula e mai mare), sau LM317T "reglat" pe 5V. La Zener tensiunea "fuge" un pic cu temperatura, desi la valoarea 5,1V e acceptabila aceasta deriva. Link spre comentariu
Vizitator PlescaRobert Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 sarumanaaaa pentru tot raman dator cu o bere ;) icon_jook Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Atentie. daca pui Zener cam dublezi consumul montajului, fiindca trebuie sa treaca si prin dioda 4-5 mA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum