devdas_india Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 salut am un yunday acent din 99 cu motor de 1,3nustiu daca se poate dar totusi as vrea sai montez un modul de afisarea consumului, este posibil asa ceva?masina nu este dotata cu asa ceva ,tre sai pun separat Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 http://www.aliexpress.com/item/HUD-ASH- ... 06040.html Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 http://www.aliexpress.com/item/HUD-ASH-3-OBD-system-display-info-on-the-windshield-speed-water-temperature-RPM-fuel-use/558906040.htmlcam scump , si in plus ,masiana mea nu cred ca are mufa de date, sau daca are , nu cred ca are atatia senzori, cat indica aparatu Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Pai n-ai precizat in primul post ca vrei ieftin,ai intrebat doar daca e posibil....De fapt tu vrei consumul instant sau cel cumulat?Mai ieftin decat consumul calculat din plin in plin n-o sa iesi,indiferent ce dispozitive minune crezi ca vei gasi,gen apometru,care sa contorizeze cantitatea trecuta prin el...cumva,date reale tot trebuie sa-i dai din functionarea motorului,altfel e cam greu de implementat oarece dispozitiv electronic in scopul propus. Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 mufa obd este sub volan in stanga Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 30, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 vreu sa arate , consumu pe moment, adica cu cat turez motoru consumu creste, si as vrea sa vad cat e atunci , am vazut la masinile mai noi , Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 De vazut ai vazut,dar nu stiu cat te ajuta o asemenea informatie...ba chiar s-ar putea sa te surprinda ca la o panta sau la o plecare mai in forta o sa vezi afisat 20 l% Gasesc mai util cel mediu realizat(eu pe ala il mai bag in seama cateodata),desi nici pe ala nu poti pune mare baza,dar e oricum mai util decat consumul instantaneu,care la cele dotate din fabrica vine la pachet cu cel mediu.Cred ca tot ceva asemanator variantei prezentate mai sus iti va trebui,chiar daca acum ti se pare scump.Altfel,cred ca mai exista posibilitatea de a masura debitul prin conducta de alimentare,cauta debitmetrul cu care au fost echipate vechile trabant(doar ca sursa de inspiratie).Desi toti le desconsidera,eu am umblat odata la un astfel de debitmetru,era cu afisaj pe LED-uri dispuse circular,arata ca un VU-metru,era facut cu A244,iar debitul era preluat cu un senzor inductiv ce sesiza miscarea unei bilute metalice antrenata de fluidul combustibil.Daca vrei cu afisaj numeric,lucrurile se complica putin,dar se poate face,daca nu vrei sa folosesti montaj pe mufa obd. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 La varianta cu debitul, trebuie doua debimetre: unul pe tur si unul pe retur. Iar consumul e diferenta lor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Se poate pune pe traseul de tur unde nu mai depinde de ce pleaca pe retur...in fine,era doar o idee,probabil vor mai fi si alte variante,dar mie asta mi-a venit la indemana pt ca am vazut-o si mi-a placut ingeniozitatea neamtului(chiar daca erau din fosta RDG).E drept ca trabantul nu avea retur,deci nu era cazul,eu am vrut sa bag unul din asta pe dacie(unde chiar daca voiam sa folosesc mufa obd nu puteam,ca n-o avea ) si locul ar fi fost la intrarea in carburator, acolo returul nu mai avea nici o treaba. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Nu ar merge asa ceva : http://obd2shop.ru/elm327-hyundai/ impreuna cu un smartphone Android cu Torque : https://play.google.com/store/apps/deta ... rque&hl=ro ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 O fi ieftin...o fi scump... Trebuie sa se hotarasca daca ocupa mufa aia sau nu.In functie de asta,va gasi multe variante moderne...sau nu. Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 1, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2014 nu tin neaparat ,sa tin mufa libera si asa ca no folosesc , dar totusi mi se pare prea scump nustiu daca se merita, tot o data , as deschide alt topic cu turometru masina nu are nici turomentru , cred ca ala mie mai util ,,,daca aveti vro ideie este bine venita ms mult pt toti Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Ma tem ca si turometrul te va solicita financiar,deci in momentul cand iti propui sa rezolvi o problema,iti asiguri spatele cu "bani" si te apuci de treaba,altfel,din resturi e mai greu de incropit ceva viabil si estetic pe masina.Se poate si turometru,mai ales daca e benzinara masina ta.Sunt multe aspecte pe care trebuie sa ti le clarifici,in primul rand,locul de amplasare,in al doilea rand,tipul de afisaj(digital sau analog),si nu in ultimul rand suma de care dispui,in cazul cand nu poti face tu mare lucru din ce ti-ai propus.Din experienta iti spun ca un montaj pt auto daca iti ia 2 ore sa-l faci in atelier,iti ia macar juma de zi sa-l vezi la locul lui pe masina(asta doar in cazul cand vrei lucru bine facut,fara improvizatii).O scula de genul celei cuplate la mufa obd am vazut ca iti poate furniza printre altele si informatii despre turatie,deci personal mi s-a parut o solutie eleganta de a compensa lipsurile de informatie din fabricatie ale masinii tale.Mai cauta solutii,si poate intre timp pretul unui asemenea dispozitiv,comparativ cu ce poti face cu mana ta, nu o sa ti se mai para mare. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Daca 70 de lei pare scump pentru o interfata bluetooth OBD ... atunci mai bine las-o asa ! Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 2, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2014 70 nu e mult, dar nu stiu despre echipamentu care se vorbeste, daca va pricepeti datimi un link de unde pot alege acele aparate care se conecteaza la mufa aia, totusi suma de investitie duce cam 300 lei , , ca afisaj nu am pretentii , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum