djmanson84 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Buna ziua ! ma chinui de 2 zile sa programez o banala memorie 24cxx. Am de cativa ani buni contruit de mine un programator http://electrodb.ro/atelier/microcontro ... -i%C2%B2c/ (a nu se considera reclama sau altceva). Din cate tin eu minte programatorul a functionat la vremea respectiva , acum detin un PC cu win 7/64 si un laptop cu xp/32. Din cate stiu cu sitemele de operare mai noi nu prea merg IC prog si Pony prog . La laptop nu am serial , dar folosec un convertor usb rs232 cu cip ftdi (e original ). Problema e ca orice varianta incerc nu reusesc sa scriu o memorie 24 cxx ; imi da erori de la inceput , ori se face ca scrie si la urma ca nu poate scrie la adresa H sau alta chestie ce am obs la ic prog(pe laptop) :atunci cand ii dau setup hardware imi sta foarte mult si gandeste pana sa apara fereastra . Intrebari: Cablul folosit la acest programator trebuie sa fie 1 la 1 (adica pin la pin ) sau prin inversari de rx tx si altele (1,6 duse la 4 ). Cat timp ar lua pana scrie si verifica memoria ? din cate imi aduc aminte ....parca dura f putin ...cateva secunde (acum cand se face ca scrie imi ia cateva minute). Va multumesc Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 La mine, pe Win7/32, ruleaza bine PonyProg, cu varianta simpla de programator pe serial(com1). Ieri am incercat IC-prog si se blocheaza programul. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Pony prog nu merge pe USB..... s-a mai discutat. Pentru USB folositi Open Prog ( ...sau chiar clona de Pickit 2) este usor de construit ... Pe acest forum cautati dupa userul Nel65viewtopic.php?f=205&t=135130 ..... sau direct in googlePS: ... eu unul n-am reusit Pony prog pe serial pe Win 7 64.... numai pe Xp si cu port de serial. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 La vanzari se gasesc programatoare bune.Unul este postal 3. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 pun si eu o intrebare am avut la deblocat un cass alpha cc , am scos 24c01 6 , pus pe programator TL866A , am citit dump , gasit cod . toate bune . am zis sa incerc sa scriu in el varianta code off si surpriza eroare. am uitat sa fac un print la eroare ceva de genu ca 51 de zone nu au putut fi scrise. incerc sa scriu dumpul cu cod cel salvat. 28 de erori . scot de la naftalina improvizatia dupa ponyprog scris dump orig cu cod , tot perfect . stiu ca sunt putine informatii dar nu am avut timp sa experimentez cu casetofonul era urgent .. sunt la inceput cu TL866 dar ma asteptam un 24c01 sa il lucreze fara probleme . mai este varianta de setari, eu am lasat tot default . o sa iau un eeprom si o sa ma joc cu el sa pun si printuri .. dar daca cineva lucreaza cu tl866 il rog sa-mi spuna si mie daca e vre-o chichita ... Link spre comentariu
brad Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Care este legatura cu acest topic ("Alte microcontrolere") faptul ca nu-ti merge tie deblocarea unui "cass" ? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 postarea nu este despre decodarea unui casetofon , este despre programarea unui eeprom 24c01 cu TL866 . nu vad unde altundeva puteam posta Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 https://www.dropbox.com/s/wxg6ff82hcjky ... .30.14.png experimentez cu un 24c16 si asta am la scriere Link spre comentariu
siti Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 https://www.dropbox.com/s/wxg6ff82hcjkyij/Screenshot%202014-02-10%2013.30.14.pngexperimentez cu un 24c16 si asta am la scriereincerca sa selectezi exact tipul de eprom pe care vrei sa-l citesti/scrii,sa fie bine fixat in soclu,iar daca nu merge dai prima data erase. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 este exact tipul , este fixat bine, verificat masurat . am dat erase , clear buffer , fill.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum