Vizitator galga Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 salutare tuturor incep prin ami cere scuze ca nu am mai intrat de mult pe acest forum dar noul loc de munca imi ia tot timpul.In schimb probleme o gramada In acest context va cer ajutorul in rezolvarea unei probleme tehnice Blocarea tiristorului alimentat in cc pentru a intelege mai bine atasez o schema de principiuDe observat ca T1 se alimenteaza in ca la 20-100Hz si se comanda foarte bineT2 este in cc si blocarea este dificila cu atat mai mult cu cat frecventa de conutatieeste cuprinsa intre 20 si 100Hz si trebuie comandat in antifaza cu T1 Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 T2 se poate bloca doar cand C nu mai asigura curentul de mentinere, deci trebuie micsorata valoare lui. Link spre comentariu
Vizitator galga Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Tocmai aici este problema Am nevoie de tensiunea continua din anodul tui T2 sa o utilizez in mod pulsatoriucu o frecventa variabila Am incercat mai multe variante printre care -dioda-rezistenta-condensator polarizat invers(anod catod) nu raspunde la frecventa de comutatie -tiristor paralel ramane tiristorul suplimentar in conductie -tranzistor paralel(pentru anularea curentului de mentinere) am ars cateva Poate ar trebui inlocuit tiristorul T2 cu un alt element(IGBTuri,GTOuri) daca a lucrat cineva cu asemenea componente si poate sa-mi dea o solutie Link spre comentariu
Vizitator galga Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Revin cu inca o explicatie referitoare la functionarea schemei T1 si T2 trebuie sa functioneze ca doua comutatoare cand T1 conduce T2 blocat ,se incarca C blochez T1 si descarc C prin T2 si ciclul se repeta cu acea frecventa variabila Daca este nevoie de detalii suplimentare spuneti va rog Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Daca tot utilizati curent pulsatoriu, de ce nu va limitati la un singur tiristor, care are stingerea naturala? Link spre comentariu
Vizitator galga Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Nu pot, deoarece doresc obtinerea unei tensiuni continue cat mai perfecte,fara impulsuri parazite si izolata departea de alimentare Acum nu am oscilogramele salvate sa pot sa le atasez sper sa le fac cat mai repede,dar apar pesemialternantele de dupa tiristor impulsuri parazite,care intrun mediu industrial sunt ff.multe siinfluenteaza forma si amplitudinea acesteia Utilizind tensiunea acumulata de condensator lucrurile incep sa prinda contur dar acesta necesita incarcatfunctie de sarcina,cu o frecventa mai mica sau mai mare Este un proiect in curs de realizare(despre care nu pot spune mai mult deocamdata) la care problema principala este acest comutator electronic Oricum multumesc pemtru timp si interes Subiectul mi se pare interesant in cea ce priveste utilizarea tiristorului in cc Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 tensiuni continue cat mai perfecte,fara impulsuri parazite si izolata departea de alimentarePai tensiunea pe condensator nu este "perfecta" si nu inteleg de ce cu un singur tiristor, cand acesta este blocat nu considerati ca este "izolat" de partea de alimentare.Poate fi simulat un tiristor care se poate si bloca, cu tranzistoare. Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Un tiristor in cc se poate bloca doar prin asigurarea unui curent invers care va conduce la un curent final sub curentul de mentinere, mod numit stingere fortata. In cc nu apare trecerea prin zero a curentului ca in regim ca, cand apare stingerea naturala. Pentru stingere fortata exista mai multe metode, functie de aplicatie, frecventa, curenti, etc. Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Se poate folosi in locul tiristorului, un mosfet. E mult mai usor de comandat, la acea frecventa. Se poate bloca fara probleme,mult mai rapid ca un tiristor,in plus, pierderile in conductie sunt mult mai mici. Exista mosfeti de sute de amperi, e drept la tensiuni relativ mici, dar aici e vorba de doar 30V. http://www.tme.eu/ro/katalog/semiconduc ... 3A25833%3B Link spre comentariu
radusa Postat Februarie 2, 2014 Partajează Postat Februarie 2, 2014 Nu pot, deoarece doresc obtinerea unei tensiuni continue cat mai perfecte,fara impulsuri parazite si izolata de partea de alimentare Acum nu am oscilogramele salvate sa pot sa le atasez sper sa le fac cat mai repede,dar apar pesemialternantele de dupa tiristor impulsuri parazite,care intrun mediu industrial sunt ff.multe siinfluenteaza forma si amplitudinea acesteia Utilizind tensiunea acumulata de condensator lucrurile incep sa prinda contur dar acesta necesita incarcatfunctie de sarcina,cu o frecventa mai mica sau mai mareNeavand prea multe informatii despre proiectul dvs, nici solutiile nu vor veni prea repede. Oricum mi se pare ciudata pretentia de a avea o tensiune continua cat mai perfecta, in cazul in care incarcati condensatorul in impulsuri. Pt o tensiune continua cat mai perfecta, redresati intai alternativul cu o punte, filtrati cu un condensator de capacitatea necesara obtinerii riplului minim dorit, si dupa aceea puteti sa va trimiteti aceea tensiune continua unde vreti dvs, prin comutatoare bazate pe Mosfet (pt curenti mici) sau IGBT (pt curenti mari). Toate aplicatiile industriale moderne nu mai sunt realizate cu tiristori (de cand au aparut IGBT-urile), tocmai pt ca acestea din urma au avantaje clare fata de tiristori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum