Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect baterie

Vizitator Pachany

Postări Recomandate

Vizitator Pachany

salut,sunt nou pe forum.am o nelamurire si anume:vreau sa fac o baterie gen cea de masina de 12v.eu in trecut am mai facut cateva experimente cu electroliza(pentru producerea de hidrogen),am facut celulele,alimentare 1,5v pe celula..in fine.acum la baterie sunt cam in ceata...bateriile de 12 v normal de masina au 6 elementi,iar fiecare element are in jur de 8 celule( celula este spatiul dintre anod si catod,placile de plumb din baterie)...eu am gandit ca si aici este tot acelas lucru ca la electroliza adica 1.5 v pe celula x 8 celule =12v ,iar numarul de elementi adica 6 da amperajul...am cautat pe google si am citit pe un site ca nu este asta,acolo scria ca fiecare element are 2v x 6 elementi = 12v.....aici vin intrebarile: de ce are un voltaj atat de mic un element creat din 8 celule?; cum fac eu elementi sa imi dea 2 v? si amperajul de unde vine? cum le calculezsi cum ajung la valorile respective?am mai gasit proiecte cu pile voltaice dar aceleasi intrebari,cum calculez tenziunea si intensitatea?asta este doar un proiect,as vrea sa fac o baterie sa imi dea 220v....astept raspuns de la cine se pricepe,sau macar o mica parere.multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• verde

1

• vfp_mihai

1

• Mircel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Oricite placi are un element daca este bagat in aceeasi zama de electrolit[adica in acelasi vas, care constitue un element], va avea tensiunea cam de 2,2v ,intensitatea [amperii] este direct proportionala cu suprafata electrozilor care nu conteaza din cite placi sint alcatuiti. 2,2v x 6 elementi = 13,2v , nu prea se poate realiza asa ceva in regim de amator,si sa fie fiabila , sa o pui la lucru , dar poti sa faci ceva experimental , cu scop demonstrativ .

Link spre comentariu
Vizitator Pachany

Oricite placi are un element daca este bagat in aceeasi zama de electrolit[adica in acelasi vas, care constitue un element], va avea tensiunea cam de 2,2v ,intensitatea [amperii] este direct proportionala cu suprafata electrozilor care nu conteaza din cite placi sint alcatuiti. 2,2v x 6 elementi = 13,2v , nu prea se poate realiza asa ceva in regim de amator,si sa fie fiabila , sa o pui la lucru , dar poti sa faci ceva experimental , cu scop demonstrativ .

mersi pentru raspuns...inca o intrebare as mai avea,pe care am uitat sa o precizez...placile trebuie facute din materiale diferite(anod din material x si catod din material y) sau merg si din aceleas materiale? la bateria de masina sunt facute din plumb dar banuiesc ca au ceva pe ele,sunt placate cu ceva.
Link spre comentariu
Vizitator Pachany

as vrea sa fac o baterie sa imi dea 220v....

Și ce vei alimenta cu acea baterie de acumulatori?Cum o vei încărca?Care-i avantajul folosirii acestei instalații?Dar randamentul ei?Nu mai întreba atâtea. Învață mai întâi de aici: http://ro.scribd.com/doc/51661390/Const ... umulatoare și apoi, ce nelămuriri mai ai, expune-le aici.
astea sunt alte probleme...probabil as incarca-o cu o eoliana...dar este doar o faza de testmersi pentru articolul ala...foarte interesant
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări