Vizitator ala_micu Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Buna seara tuturor electronistilor! Am si eu o mica intrebare si sper sa ma lamuriti si pe mine cu ceva raspunsuri ,profesionale. Am facut rost de la un cuptor cu microunde de un Transformator de mare tensiune si il folosesc la niste experimente cu tensiuni ridicate. Transformatorul merge bine doar ca se cam incalzeste ,si nu vreau sa-l ard,asa ca m-am gandit sa-l "modez" oleaca. Vreau sa-i pun un radiator de aluminiu si sa-l prind de invelisul exterior al miezului din fier al acestuia.Miezul e din "felii" subtiri de metal si ma intreb.daca e sa fac gauri cu burghiul pentru suruburile Radiatorului,in miez,afectez cumva buna functionalitate a acestuia? Intrerup fluxul magnetic sau ceva de genul asta? Nu vreau sa-l distrug dar nici sa am surprize cu "artificii" sau flacari. Gaurile nu vor fi prea adanci cam de 1mm maxim 1.5mm. Multumesc anticipat! Tot Respectul! Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 eu zic asa ..cuminteste te ...acolo e o tensiune mare ..si trebuie masuri de protectie ...asa ca lasa ..radiatoarele si tensiunile ...sfatul meu nu ti risca viata ....fa un convertor de tensiune ..cu tensiune redusa ..joaca te cu el ...cu transformatorul ala nu e de joaca .... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Nu e bine sa afectezi miezul magnetic, fiindca si asa e destul de stresat de regimul fortat in care lucreaza.Are si asa un curent in gol mare, fiind destinat unei utilizari sporadice.Recomand ventilarea fortata cu un ventilator de PC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum