Vizitator ronin13 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Salutare,Mi-a placut mult expresia de mai sus, pe care am intalnit-o la o marca de trepiede foto. Cred ca reprezinta o realitate si in cazul echipamentelor radio, din cauza pretului deloc de neglijat.Nu sunt radioamator. Ma gandesc serios sa invat si sa incerc sa-mi iau autorizatie pentru clasa III.Va rog sa ma indrumati pentru prima mea achizitie. Ma intereseaza o statie portabila, pe care sa o pot lua intr-un rucsac pe munte si in afara de pret mi se pare foarte ok Yaesu VX-6R care este foarte laudata in review-uri. Este cam scumpa si inca nu stiu cum rezolv cu bugetul. Cu permisiunea Dvs. as vrea sa reformulez ce ma intereseaza de fapt:- ma intereseaza o statie radio portabila cu scopul de radio scanner, cu o sensibilitate destul de mare ca sa pot receptiona comunicatii necodate din toate benzile (capabilitatea RX 0.5-999MHz este foarte atractiva pentru mine)- ma intereseaza o statie radio portabila cu care, in caz de nevoie sa pot transmite pe distante pana la 10-20km in camp deschis (nu stiu daca pmr446 sau cb-ul este ok pentru asta- daca ce am scris mai sus, nu se poate realiza cu pmr446 sau cb (in contextul statiei portabile), atunci ma intereseaza foarte mult sa-mi iau autorizatie de radioamator cel putin clasa III- atunci cand devin radioamator "cu acte in regula", nu as vrea sa fi dat deja 500-700 ron pe o statie pmr/cb, urmand sa dau inca vreo 900-1000 ron pe o statie mai buna.Multumesc pentru ajutor,Cristian Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Ca sa devii radioamator de emisie-receptie, i-ti trebuie o autorizatie, eliberata de ANCOM. Aceasta autorizatie se da pe baza unui examen, la inceput, pentru incepatori clasa a iii-a. Ai timp destul sa strangi niste bani ca sa-ti cumperi o portabila, dar mai intai trebuie sa te autorizezi. Link spre comentariu
M1cutzu Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Pentru receptie nu e nevoie de nici o autorizatie.Ca sa discutam si despre subiect insa, VX-6 e o portabila foarte buna si nu gresesti nimic daca o iei. Daca insa vrei doar sa vezi despre ce e vorba pentru inceput, poti incepe cu un Baofeng UV-5R sau UV-B5 - care sunt foarte accesibile, iar dupa ce te autorizezi si lucrezi putin in benzi o sa iti dai seama mai bine de ce ai nevoie. O portabila de 4-5W out nu iti ofera o acoperire mult mai mare decat o portabila PMR de 0.5W (limitarea e data in mare parte de vizibilitate), avantajul practic e insa in posibilitatea accesarii repetoarelor pentru radioamatori si faptul ca eventualii corespondenti mai respecta un cod de conduita in trafic radio. Link spre comentariu
Vizitator ronin13 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Multumesc pentru raspunsuri.Am dat deja comanda pt o BAOFENG UV-B5 + o antena NAGOYA NA-701 (impreuna 46usd - transport gratuit)Nu m-a doborat pretul, si indiferent daca imi place sau nu, cred ca o pot da repede pe okazii la cate review-uri bune are. Si ori ma las de acest hobby ori trec la ceva mai bun Link spre comentariu
Vizitator Voinea Grigore Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Ronin 13, Doresc sa cumpar si eu BAOFENG UV-B5 cu antena Nagoya.Te rog spune-mi daca esti multumit de statie si cum se da comanda? Grigore email: [email protected] Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 http://www.lccom.ro/index.php/radio-portabile-c-101_31_40?page=1&sort=4a Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum