enjoy Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Cum se scoate un tarod (M3) rupt din piesa? L-am fortat si s-a rupt, e si primul, cel cu o liniuta. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 nu prea poti sa l mai scoti ....eu unul am incercat sa l gauresc dar cum tarodul e un material dur ,burghiul imi ''fugea'' de pe el ..si asa am renuntat din al mai scoate si am dat alta gaura si am facut filet ...cred ca la tine nu poti face asta ?dar ai folosit ulei la tarod cand l ai folosit pt filet ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Daca ai la indemana un flex cu discul cel mai subtire, sau un dremel cu disc de taiat, se poate cresta un sant in bucata de tarod din piesa si se scoate cu o surubelnita.Binenteles dupa ce aplici ceva ulei pe langa varful tarodului.Asa mai poti scoate si suruburile rupte sau cu capatul uzat. Incalzirea piesei (daca e posibila) usureaza mult sarcina. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 unii isi fac pt asta un mic erozimat, fara pretentii: http://mikesworkshop.weebly.com/a-spark ... ratus.html Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Sau cu un dornulet , punctator subtirel , pozitionat , inclinat pe marginea tarodului si lovit usurel cu ciocanul , in sens invers sensului de ... filetare. Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Daca piesa nu este complicata se face alta.Daca in schimb nu se poate face alta se poate freza cu o freza Widia de Ø2.5mm sau una de Ø2mm, piesa prinsa bine in menghina si turatie mare. Este riscul de a deteriora freza sau chiar sa o rupi dar posibil sa si scoti tarodul.Eu din experienta personala am frezat doar de la tarozi M4 in sus... pana la M12.Totul depinde de piesa si cat de importanta este aceasta; nu se poate pune o poza sa putem veni cu solutii concrete? Link spre comentariu
enjoy Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Tarodul are 3 canale pentru span si am incercat sa-l desfiletez cu 2 bolduri mai groase si un patent insa fara succes, e primul tarod din set si e intepenit bine. E o piesa mai complicata, facuta la rugamintea unui prieten. M-am uitat si pe la americani, n-are rost sa ma mai complic, o sa refac lucrarea. Multumesc pentru sfaturi!(Si ca sa-mi stric ziua si mai tare l-am rupt si pe al 2-lea, cel cu doua liniute intr-o alta piesa, am crezut ca scap de plata transportului pentru un alt set de tarozi, folosind direct cei 2 ramasi. E marimea M2.5, nu am gasit decat la doua magazine online din Bucuresti) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Am vazut o scula din aia cu electroeroziune la un atelier de reparat tractoare .O foloseau pentru a scoate prezoanele rupte in bloc.Principiul era cel al soneriei , lichid de lucru petrol , motorina .Durata de lucru era un pic mare.Ca idee eu zic sa pui lampa de gaz pe piesa si sa racesti cu ceva spray WD40 ,mai incalzesti , racesti si incerci sa`l rotesti cumva. Daca l`ai rupt sa fii sigur ca asa la rece nu prea iasa.Eu am rupt unu de 6mm da am avut noroc ca am reusit sa`i sudez un "cap" pe care sa pot pune un cleste, a iesit insa dupa incalzit .Daca nu, electroeroziunea.Grig Link spre comentariu
catalin Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 producatorul de scule sandvik coromant are niste scule speciale pt torozi si alte minuni de genu rupte in gauri! scula nu arata nici ca o freza nici ca un burghiu este ceva aparte ! se produce standard Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Multi fac , da o cautare dupa : tap extractor. Printre altele vei gasi si asta: http://www.listoftools.com/broken_bolts ... _hole.html Grig Link spre comentariu
catalin Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 despre ce vb eu este o scula rotativa care se prinde in madrina cu penseta er ori in alte sisteme profesionale scula are diametrul gauri corespunzatoare tipului de filet!ex: m10=fi 8.5 Link spre comentariu
philipo4you Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Exista ulei special pentru filetare sau pasta pentru filetare. Trebuie folosita neaparat, mai ales in cazul filetelor mici pina la 6 mm.Deasemenea, mare atentie la diametrul gaurii initiale. Una mai mica decit trebuie poate duce la blocarea tarodului de initiere a filetului si apoi toata lucrarea este compromisa. Link spre comentariu
Vizitator fum Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Am rupt un tarod M6 în aluminiu de 15, chiar zilele astea. N-am dormit o jumătate de noapte... Am rezolvat cu acid azotic, simplu, destul de rapid, fără urme. Se pare că la aluminiul nedestinat așchierii, gaura premergătoare trebuie să fie ceva mai mare. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Am rezolvat cu acid azotic, simplu, destul de rapid, fără urme.Detaileaza un pic metoda,acidul nu ataca si Al si astfel sa largeasca gaura? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Acidul azotic ataca aluminiul, insa afinitatea pentru fier este mult mai mare si in acest mod combinatiile sale cu aluminiul se vor rezuma la unele superficiale. Daca acidul se aplica cu o pipeta (prin picurare) doar pe ramasita de tarod rupt, atunci actiunea asupra aluminiului va fi minimala. Dupa reactie, trebuie spalat din abundenta cu jet de apa sub presiune.@fum: Nu gaura este de vina, ci tarodul. Tarozii pentru aluminiu sunt speciali, avand o geometrie diferita de a celor pentru otel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum