Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Factura sau bon fiscal?

ipotexas

Postări Recomandate

NU este suficient bonul fiscal in cazul in care clientul solicita factura ; in acest caz se elibereaza factura si bon fiscal/chitanta . ( Tot OUG 28/1999 :rade: )

Daca ai un client persoana fizica si acesta nu vrea in mod explicit factura,este suficient atunci bonul fiscal insotit de deviz sau nu? Garantia este un formular anume? Si cat este dupa lege perioada de garantie a unei reparatii la electrocasnice?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

7

• pusu

5

• ipotexas

5

• doru3160

3

Top autori în acest subiect

Daca nu se solicita expres factura atunci pentru client este suficient bonul fiscal ; devizul te ajuta mai degraba pe tine sa-ti scazi din gestiune materialele el nefiindu-i neaparat necesar clientului . Cat despre garantie :"Prestatorii de servicii sunt obligaţi să acorde şi să înscrie pe nota de comandă sau pe orice alte acte termenul de garanţie pentru lucrările de service efectuate, după cum urmează: - în cazult lucrărilor de service care impun utilizarea unor piese de schimb, prestatorii de servicii vor acorda termene de garanţie a căror durată va fi egală cu durata de garanţie acordată de furnizorii pieselor de schimb respective; - în cazul lucrărilor de service care nu necesită utilizarea unor piese de schimb, prestatorii de servicii vor acorda obligatoriu garanţie pentru lucrările de service, care va fi de cel puţin 3 luni. Prestatorii de servicii au obligaţia de a afişa în unitate lista lucrărilor de servicce pe care le pot efectua asupra produselor de folosinţă îndelungată, cu menţionarea termenului de garanţie, precum şi a tarifelor aferente.Prestatorii de servicii au obligaţia să efectueze operaţinuile de service asupra produselor de folosinţă îndelungată aflate în perioada de garanţie, ân cel mult 10 zile de la data înregistrării reclamaţiei consumatorului. "

Link spre comentariu

este un citat de pe un site oficial ; cred ca al ANPC-ului , asadar eroarea nu-mi apartine insa mi-o insusesc pentru ca n-am verificat textul :jytuiyuPentru cine este interesat este un extras din HG Nr. 394 din 1995 .

Link spre comentariu

Partener cam in aceeasi masura in care stapanul unei plantatii era partener cu negrul Bob care-i lucra pe mosie . Daca Bob era cuminte si isi facea treaba stapanul era bun si nu-i facea nimic , insa daca Bob greseste cu ceva e vai de el :bataie .

Link spre comentariu

Totusi, Bob avea o portie infima si stapanul restul, avea de unde plati taxe.Incazul nostru lucrurile stau cam asa: Noi lucram. Partenerul nostru (S.R.) sta. Daca socotim 16% i.p. + contributii sociale +24% tva + forfetar ajungem in postura in care S.R. castiga cam 50% din munca noastra, el nefacand nimic. Daca mai punem la socoteala si diversele amenzi, S.R. incaseaza de pe noi peste 50%, noua ne raman vreo 40%. Sa nu uitam nici de autoritatile locale (cladire, teren, masina, parcari, gunoi) la care din astia 40%, mai decartam. La @ipotexas, cu cat ramai?

Link spre comentariu

este un citat de pe un site oficial ; cred ca al ANPC-ului , asadar eroarea nu-mi apartine insa mi-o insusesc pentru ca n-am verificat textul .

Pai daca au ajuns si in documente oficiale asemenea greseli,inseamna ca degeaba ne mai scremem noi sa indreptam cate ceva aici pe forum,sau in viata de zi cu zi...asa ca daca nu e contributie personala,nu vad de ce ai avea obligatia s-o corectezi.Putina rabdare,si se legifereaza si asta,asa incat,scrisul corect va deveni in scurta vreme o amintire :rade:
Link spre comentariu

Daca nu se solicita expres factura atunci pentru client este suficient bonul fiscal ; devizul te ajuta mai degraba pe tine sa-ti scazi din gestiune materialele el nefiindu-i neaparat necesar clientului .

Am o casa de marcat care,in momentul in care emite raportul zilnic sau Z poate sa emita si un raport detaliat cu toate marfurile sau serviciile vandute. Credeti ca as putea de exemplu sa emit ,in cazul acesta doar bonul fiscal. Practic ma intereseaza sa elimin diverse operatiuni din pix- gen deviz,factura,chitanta dar in acelasi timp sa fiu legal. Va multumesc pentru raspunsuri
Link spre comentariu

Totusi, Bob avea o portie infima si stapanul restul, avea de unde plati taxe.Incazul nostru lucrurile stau cam asa: Noi lucram. Partenerul nostru (S.R.) sta. Daca socotim 16% i.p. + contributii sociale +24% tva + forfetar ajungem in postura in care S.R. castiga cam 50% din munca noastra, el nefacand nimic. Daca mai punem la socoteala si diversele amenzi, S.R. incaseaza de pe noi peste 50%, noua ne raman vreo 40%. Sa nu uitam nici de autoritatile locale (cladire, teren, masina, parcari, gunoi) la care din astia 40%, mai decartam. La @ipotexas, cu cat ramai?

Colegul,ai fost pe ...aproape cu cei 50% ;eu cred ca e mai mult...Ia citeste aici:http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q&e ... GQ&cad=rja
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări