Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu Tda 2050

Postări Recomandate

• Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Feriti-va de magazine .ro!

Pe cit de mult posibil!

Am gasit si la TME o groaza de fake-uri, acum ceva timp cind cineva a venit cu piese cumparate de acolo (tranzistori in mod special) sa-i repar un amplif.

Tot ce adusese erau clone, ba chiar la mje340-350 am gasit structuri invers in capsule (pnp in loc de npn) desui pe ei scria CLAR MJE340.

Vedeti ca si clonele acum, se fac un pic mai "frumoase" la aspect, in special tranzistorii de putere audio, mosfeturi comutatie la TV, integrate liniare audio.

S-a smecherit si vaporeanu'!

Eu din magazine de pe la noi, gen c.o.met ele......, comand rezistente 1% si cele de wattaj, si capacitorii.

Restul semiconductoare, de afara, dai un ban dar stai in fata si primesti in principiu din acelasi lot (nu ca ar conta f mult asta).

Link spre comentariu

Spre exemplu un LM3886 costa la mi..ron, ttme, adelec..ocom undeva la 18ron, iar la far..ll 41.61 ron fara tva, destul de scump daca stai sa socotesti tot. Ajungi la concluzia ca mai bine cumperi ceva second gata facut. Care sunt avantajele unei piese originale fata de una clona? Spre ex. la un LM3886?1.calitatea auditiei? 2.durata de viata?

Link spre comentariu

Spre exemplu un LM3886 costa la mi..ron, ttme, adelec..ocom undeva la 18ron, iar la far..ll 41.61 ron fara tva, destul de scump daca stai sa socotesti tot. Ajungi la concluzia ca mai bine cumperi ceva second gata facut. Care sunt avantajele unei piese originale fata de una clona? Spre ex. la un LM3886?1.calitatea auditiei? 2.durata de viata?

Sunt diferente mari intre o piesa originala si o replica (fake)... Parametri de functionare difera - tensiune, temperatura chiar daca "teoretic" sunt aceasi Calitatea audio nu se prea aseamanaDurata de viata in general e mult mai slaba pentru ca fake-urile daca sunt suprasolicitate devin popcornEu am facut comparatia pe 2sd1047 fake si original. Nu prea aveau nici o legatura.
Link spre comentariu

Nu luați ca referință prețurile de la f.... . Oamenii au o politică de prețuri care să încurajeze cumpărarea de mai multe bucăți. Uitați-vă la prețul de la 10 buc. Fabricantul recomandă un preț de $1.82 , la 1000buc ce-i drept. Deci orice preț care e peste ăsta poate fi corect - adică fără a bănui de fals din motive de preț. Despre alte motive , nu comentez.

Link spre comentariu

Cu alte cuvinte e bine sa se stranga lumea la un group buy, si atunci distractia e mai accesibila oamenilor luand componente de la farnell mouser etc.D-aia leco are cutii pline cu tranzistori, ca el ia de la suta de bucati in sus si alta e pretul, asa cum zice si UDARO alta chestie curioasa, cu aceste fake-uri, e ca,,,, chiar si la calitatea aia nasoala a semiconductorului trebuie sa ne gandim ca acel chinez are tehnologia sa ''trateze'' acea aschie de siliciu ca sa functioneze cat de cat in niste parametrii, adica e nevoie chiar si acolo de tehnologie, nu poti face schija aia de siliciu pe genunchi, la propriu cu ciocan si nicovala !

Link spre comentariu

Nu toti sunt bisnitari sau bine dotati financiar ca sa-si permita achizitia de componente cu roaba de prin afara, sunt destul de multi amatori care se ocupa de electronica in stil hobby si care au nevoie doar de strictul necesar pentru un proiect anume, e absurd sa-i spui "ba tu nu cumpara de la noi din .ro, ca asa zic eu...", e absurd sa fii nevoit sa dai comenzi minore de la farnell, sau onsemi sau mai stiu eu ce magazine de fita doar ca sa fii in rand cu lumea.. fiti seriosi oameni buni, de multe ori transportul te poate duce mai mult decat componenta in sine, si sa nu-mi spuna mie cineva ca el cumpara de la magazine de fita BC-uri sau BD-uri mici sau orice alte semiconductoare minore/medii la bucata, ca nu-l cred.

Link spre comentariu

Sunt de acord cu cei care sustin ca TME este ok, nu poate fi comparat in veci cu mivarom, hai sa fim seriosi, este un site destul de bine aprovizionat si organizat, nu exista padure fara uscaturi dar eu cred ca este nedrept ca pentru niste probleme pentru care poate ei chiar nu sunt vinovati sa fie catalogati ca fiind din cea mai joasa speta ca si magazin. E plina lumea de snobism, la fel cum daca spre exemplu nu dai macar cateva mii de euroi pe geanta din dotare, nu esti o domnisoara ( pitipoanca in traducere libera ) cu fite si in randul lumii, la fel si aici, daca nu cumperi produse de la firme de fite, nu esti electronist... ce amuzant... :ras:

Link spre comentariu

Intrăm și aici puțin pe off topic dar asta e ! 1. Sunt distribuitori FOARTE serioși sau producători de echipamente care au luat ”țeapă” cum zice românu' dar s-au învățat minte și nu au recidivat. Asta nu trebuie să arunce o pată permanentă asupra unui distribuitor. 2. Trebuie să facem diferența între ”fake” și reproducere ( cu sau fără licență ) a unui produs. În lumea hobby fake înseamnă de exemplu că pui pastilă de BCxxx în capsulă TO3 . Un produs de la un producător mai din lumea a III-a nu este neapărat un fake - sigur însă nu e la fel de performant ca produsul original. Pe vremuri IPRS Băneasa făcea semiconductori foarte buni - unu' de peste baltă putea să zică că sunt fake-uri. Avea însă sigla ß pe el. 3. Nu vreau să fiu rău, a fost o modă în urmă cu ceva ani, în special în audio de a pune eșecurile pe seama fake-urilor. Și asta nu la noi ci în lumea ”bună”. 4. Nu se falsifică orice . Deci este nulă șansa să găsiți , de exempu, BCxxx sau 1N4148 falsificate - pot fi însă de proastă calitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări