Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu Tda 2050

Postări Recomandate

Salutare. Astazi am terminat si eu, l-am facut pe un cablaj de test. Se aude destul de bine si suficient de tare alimentat la 12V, maine o sa-l pun pe niste boxe sony ss-f6000 de curios desi eu o sa-l folosesc pe satelitii spate de la un sistem Genius. Am citit prima pagina a topicului si se pare ca tu folosesti alta schema @Adamath_2006, cu alte valori ale pieselor. Aveti idee care e diferenta intre aceste 2 scheme? Mai vreau sa stiu daca in loc de cond 22uF-25V am folosit 22uF-160V implica vre-o influenta negativa? Cond-ul de intrare semnal am folosit 2.2uF tantal - este ok? Pun si 2 poze. As mai vrea sa stiu daca in loc de Condensatorii C3 si C7 de 1000 uF din schema mea pun valori de 4700uF, sunt sanse sa se inbunatateasca auditia?

Diferenta dintre scheme cea mai importanta e probabil spectrul de utilizare. Schema de catalog folosita de tine e valabila pe segmentul Tda2030/Tda2030A/Tda2050.Schema folosita de mine permite si utilizarea Lm1875/Lm1876.Folosirea condensatorilor mai mari asa cum ne-a sfatuit colegul nostru de forum @shambala are efecte pozitive deci daca exista posibilitatea, se recomanda.Nici eu nu folosesc schema mea la valorile initiale : Condensatorii C5+C6 erau recomandati 220uf/63v eu folosesc in schema mea 470uf/63v si deasemenea nici Condensatorii de filtraj nu ii folosesc pe cei recomandati folosesc in loc de 2200uf/63v altii de 4700uf/63VPentru o plaja mai mare incearca o tensiune de alimentare mai mare, eu folosesc traf de 2x18V 160A.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce? În afara faptului că cei tip picătură au de regulă o izolaţie mai proastă, nu au alte probleme ale cond electrolitici. Nu curg, nu se usucă... şi unii computer grade turnaţi în plastic, sau unii militari în capsulă metalică cu trecere de sticlă sînt foarte buni. Îngroapă alte tipuri de electrolitici.

Link spre comentariu

As avea 3 intrebari la care nu le stiu raspunsul:1. Normal era sa folosesc condensator poliester pe intrare? Intamplator aveam noi de 2.2uF tantal, asa ce l-am pus pe acesta.2. Daca in loc de cond 22uF-25V am folosit 22uF-160V este vre-o problema? In sensul ca poate afecta calitatea negativ?3. Undeva citisem ca C3 si C7 de 1000 uF din schema mea daca-i inlocuiesc cu conzi de 4700uF este posibil sa se imbunatateasca calitatea. Asa este? Se mai aplica si in cazul in care circuitul este alimentat din acumulator? (12V 4Ah) Multumesc .....

Link spre comentariu

1. Orice pui, să fie verificat bine înainte, nu trebuie să arate frumos. Cei cu folie sînt mai buni.2. Cu cît mai mare tens de lucru cu atît mai bine, doar gabaritul să nu încurce, la fel să fie verificat înainte.3. Nu mai e nevoie în cazul acumulatorilor, pot să şi lipsească acei cond, acumulatorii au capacitatea cu mult mai mare decît orice electrolitic accesibil. Eventual cond cu folie sau ceramici de valori mici, ptr decuplare în rf.

Link spre comentariu

Salutare, revin cu cateva detalii - astazi am achizitionat un cond pe intarare 2.2uF nu cred ca este de firma, a costat undeva la 4 Ron. Sunt curios daca se simte vre-o diferenta dupa montaj. Tot astazi am reusit sa fac o proba pe una din boxele sony ssf-6000, vreau sa zic ca se aude neasteptat de bine, inca nu am auzit sa mearga asa bine aceasta boxa care este imperechiata cu sony str-dh500. Bas, claritate - ma gandesc ca undeva in limita a 10W cat se obtin la o alimentare de 12V. Asa ca @Adamath_2006 cred ca o sa-ti placa mai ales ca ai folosit piese de calitate.

post-59360-139829754206_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salutare, revin cu cateva detalii - astazi am achizitionat un cond pe intarare 2.2uF nu cred ca este de firma, a costat undeva la 4 Ron. Sunt curios daca se simte vre-o diferenta dupa montaj. Tot astazi am reusit sa fac o proba pe una din boxele sony ssf-6000, vreau sa zic ca se aude neasteptat de bine, inca nu am auzit sa mearga asa bine aceasta boxa care este imperechiata cu sony str-dh500. Bas, claritate - ma gandesc ca undeva in limita a 10W cat se obtin la o alimentare de 12V. Asa ca @Adamath_2006 cred ca o sa-ti placa mai ales ca ai folosit piese de calitate.

Nici eu nu am folosit cam ce vroiam pe partea asta... Am nichicon 22uf/250v preferam un elna dar... Traim in Romania si nu obtii mereu tot ceea ce vrei.Eu ti-am spus ca sunt multumit de cum suna dar probabil isi spun cuvantul si componentele folosite si evident tda-ul care e luat din recuperari si e original
Link spre comentariu

Am schimbat condensatorul, parca se aude mai bine, mai multe inalte. Astazi am mai achzitionat un final 7Ron, nu stiu cate e de original. Sunt curios daca o sa fie vre-o diferenta intre cel de la mi..rom si acesta de astazi. @Adamath_2006 mai studiez putin ce mi-ai trimis in Pm si cine stie, poate fac acelasi proiect ca si tine.

Link spre comentariu

Am schimbat condensatorul, parca se aude mai bine, mai multe inalte. Astazi am mai achzitionat un final 7Ron, nu stiu cate e de original. Sunt curios daca o sa fie vre-o diferenta intre cel de la mi..rom si acesta de astazi. @Adamath_2006 mai studiez putin ce mi-ai trimis in Pm si cine stie, poate fac acelasi proiect ca si tine.

Eu ti-am spus, tine de gustul fiecaruia si de ambitia de a face ceva ce isi doreste.

Eu asta mi-am propus si sper sa iasa cat mai aproape daca nu identic cu originalul.

Posted Image

Link spre comentariu

Poti sa folosesti si conzi cu pasta de melc, daca nu ai integrate originale tot degeaba.

Cauta Tda2050 originali si daca gasesti spune-ne si noua, de unde sa luam.

Bafta tuturor si la mai mare.

O buna modalitate de a avea integrate bune este la fel cum am facut si eu. Am cumparat integrate din recuperari. La fel pot proceda si ceilalti utilizatori care incearca sau doresc sa faca un proiect asemanator. Cu atat mai mult cat domnul Toni Marginean coleg de forum le mai pune la dispozitie cateva integrate din recuperari.

Pentru cei interesati gasiti aici cateva detalii : viewtopic.php?p=1458045#p1458045 si cu ocazia asta un freeup anuntului respectiv.

Link spre comentariu

De unde putem stii daca integratele sunt originale sau nu? Banuiesc ca cele de la mi..rom sunt chinezarii, au si un pret mic 2.3Ron. Insa si la mag online gen: ad.....com,tme exista posibilitatea de e achizitiona fake-uri? Singura optiune ramane cea din dezmembrari? @Adamath_2006 arata foarte bine ce ai prezentat mai sus.

Link spre comentariu

De unde putem stii daca integratele sunt originale sau nu? Banuiesc ca cele de la mi..rom sunt chinezarii, au si un pret mic 2.3Ron. Insa si la mag online gen: ad.....com,tme exista posibilitatea de e achizitiona fake-uri? Singura optiune ramane cea din dezmembrari? @Adamath_2006 arata foarte bine ce ai prezentat mai sus.

mi...rom e un site de produse electronice foarte laudat da... nu prea majoritatea de la ei sunt pocnitori sau fake-uri :sparge: eu am cumparat ceva de la ei de care am fost foarte multumit : Terminal 2 si 3 contacte mai putin placut e ca sunt verzi dar merg :d farnel, tme sunt site-uri de produse electronice de calitate. dezmembrarile sunt bune pentru ca stim cu totii ce se facea pe vremuri nu se mai face acum...Eu ti-am spus ca e un proiect ambitios si frumos. :freaza:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări