Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6H5C (6AS7) PP

Terry34

Postări Recomandate

• Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Terry34

50

• zal

25

• carageae

5

• simson

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci nu mai vrea nimeni sa faca inca un amplificator? Ce daca consuma finalele toate 10A pe filamente...va incalziti oricum la ele...iarna este bun :da

Link spre comentariu
  • Administratori

Vreau eu sa fac dar PP cu o singura lampa si una in pre, mai caut o schema cu cat mai putine piese... si daca e posibil in clasa B icon_jook

Link spre comentariu

Aceasta schema v-ar fi de folos? Este un PP cu dubla tetroda GU32, cu cele 2 tetrode dintr-un balon in PP. E o schema testata si functionala. Ba chiar si GU29 merge in locul lui GU32.

post-71315-139829773117_thumb.jpg

Link spre comentariu

6H5C este in bazar la 13 lei bucata, 6AS7 mai greu de gasit, toate arata super in afara de 6080, dar sunt tuburi energofage, 2,5A consum filament, dar care suna bine, rusoaicele astea au si inalte si bas cat cuprinde.Restul este...munca.

Link spre comentariu
  • Administratori

Vreau eu sa fac dar PP cu o singura lampa si una in pre, mai caut o schema cu cat mai putine piese... si daca e posibil in clasa B icon_jook

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

6080 cred ca sunt tuburi mai dificile, numai daca ai NOS-uri cred le poti testa, daca gasesti 6AS7 anunta-ma si pe mine. Rusoaicele-s foarte bune si indicate, 6H5C.Racirea pe carcasa de metal nu e ok, incalzeste sasiul...o sa caut sa fac racirea fara ventilator, pe radiator de aluminiu, cred ca va fi cel mai ok. Reglajul din defazor si aceasta problema a caldurii sunt singurele probleme in realizarea acestui amplificator, evident daca utilizam componente bune, care sa nu ofere surprize.Eu de exemplu m-am grabit sa-i dau drumul fara condensatorul de 470nF care pune o grila la masa de la ECC82 si surpriza nu s-a lasat asteptata, distorsiona destul de mult la frecvente joase, parca era descentrata bobina din dif-ul de bas, dar asta doar 2 secunde pana am observat.Dupa aceea s-a schimbat treaba...

Incercati aici pentru 6as7 nos: http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR9.TRC1.A0.H0.X6as7&_nkw=6as7&_sacat=0&_from=R40

oricum si la tuburile acestea le creste pretul de la an la an, eu am luat anul trecut o pereche RCA nos din 1953 acelasi lot de fabricatie cu 25$!!!!!

Link spre comentariu

Deocamdata sunt foarte multumit de sunetul obtinut cu 6H5C va asigur ca rusoaicele sunt foarte capabile si ma incanta mai mult performantele lor dar nici europenele nu sunt mai prejos dar sunt scumpe.

Link spre comentariu

Deocamdata sunt foarte multumit de sunetul obtinut cu 6H5C va asigur ca rusoaicele sunt foarte capabile si ma incanta mai mult performantele lor dar nici europenele nu sunt mai prejos dar sunt scumpe.

Amplificatorul lui @Terry34 este un amplificator foarte reusit,l-am ascultat si are un sunet foarte bun,lipsa zgomotului,basii,mediile si inaltele naturale iar boxele cu toate ca au fost realizare absolut cu SDV-uri(!) home au un sunet complet si ca putere cu mult peste ce trebuie pentru auditii intr-un apartament.Bineinteles ca peste tot este loc de mai bine.

@Terry34 nu detine aparatura necesara pentru teste tehnice amanuntite : oscilograme,THD,sau analiza spectrala...

In ceea ce priveste impresiile despre amplificator,sunt personale si pot fi subiective,eu doar mi le-am exprimat.

Pentru un amplificator echipat cu acest gen de tuburi ce nu au fost proiectate pentru audio,amplificatorul suna neasteptat de bine,felicitari! :aplauze

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Multumesc frumos, o parte din acest  amplificator, inima lui mai exact este meritul Dvs, transformatoarele de iesire C Core.

Transformatorul de alimentare este meritul lui Dj Dog cand mai se ocupa si el de trafuri..l-am comandat pt EL 509 PP si a ajuns sa alimenteze 6H5C PP...

Link spre comentariu

Amplificatorul lui @Terry34 este un amplificator foarte reusit,l-am ascultat si are un sunet foarte bun,lipsa zgomotului,basii,mediile si inaltele naturale iar boxele cu toate ca au fost realizare absolut cu SDV-uri(!) home au un sunet complet si ca putere cu mult peste ce trebuie pentru auditii intr-un apartament.Bineinteles ca peste tot este loc de mai bine.

@Terry34 nu detine aparatura necesara pentru teste tehnice amanuntite : oscilograme,THD,sau analiza spectrala...

In ceea ce priveste impresiile despre amplificator,sunt personale si pot fi subiective,eu doar mi le-am exprimat.

Pentru un amplificator echipat cu acest gen de tuburi ce nu au fost proiectate pentru audio,amplificatorul suna neasteptat de bine,felicitari! :aplauze

Am gasit unele foi de catalog de prin anii '50 de la producatori de tuburi in care era specificat ca tubul se poate folosi si in audio si se dadeau si niste valori etc, deci chestia ca tubul nu e proiectat pt audio e adevarata dar ca nu are performante bune in domeniul acesta nu stiu ce sa zic..........

Link spre comentariu

Pai eu zic sa asteptam sa mai faca cineva de aici un astfel de PP si o sa vedem si parerea acestuia, deocamdata sunt 3 useri care au ascultat ampliful pe boxele mele, impreuna cu mine. Eu mai astept inca sa mai construiasca cineva unul identic...merita efortul daca se doreste macar 20W / canal sinus...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări