Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6H5C (6AS7) PP

Terry34

Postări Recomandate

• Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Terry34

50

• zal

25

• carageae

5

• simson

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu cred ca fata din lemn si capacul pt trafuri nu sunt?Nu sunt multumit de aspectul lui, se poate si mai bine dar am facut si eu ce am putut , imi doream pentru el o altfel de carcasa insa pe aceasta o aveam la indemana...sper pe viitor sa fac rost de altele mai scumpe pentru ca tuburile merita montate si ele pe un metal de calitate.Timp si bani sa fie... :freaza:

Link spre comentariu

Frontalul cu certitudine este vitage dar restul nu prea...stilul vintage cere mai mult lemn furniruit,lacuit si mai putin metal.La acest amplif nu prea se potriveste frontul din lemn...este doar parerea mea si nu trebuie tinut cont de el.

Link spre comentariu

Acesta este stil vintage,

Va rog specificati elementele care definesc stilul vintage si astept realizarea unui amplificator in stilul ,,new wave" :freaza:
Personal cred ca acest amplificator de aici http://www.trioda.com/index.php/en/gall ... -amplifier reprezinta cel mai "vintage" amplificator realizat in timpurile noastre,o realizare care-ti transmite pana si mirosul aparatelor de altadata si sunt foarte sigur ca si amplificarea sunetului prin acele tuburi EBL21 (excelente de altfel ca sunet !!),este remarcabila.

Frumoasa realizare,chiar TOTUL facut de mainile autorului,asa DA DIY...nu Lasere nu CNC-uri,nu inox,crom sau alte sorcove,beculete,LED-uri...iti da impresia de arta nu industrie,foarte,foarte frumos!

Este parerea mea si poate fi subiectiva!

P.S poate fi stearsa postarea mea pentru ca nu este in ton cu subiectul,dar am vrut fara prea multe cuvinte sa arat cum trebuie sa fie stilul vintage.

Link spre comentariu

Ups...vad ca amplificatoarele pe tuburi mai sunt dorite in RO...am primit deja oferte de cumparare pt el... :da Am vazut de mult acel amplificator @Lazaroiu aveti dreptate acolo vintage este ceea ce trebuie, totul la acel amplificator este facut ca la carte, si este facut ca un model de luat in seama de altii si putem invata multe despre cum trebuie mai ales prelucrat aspectul exterior vintage, nu uitati insa ca in interior trebuie ecranat tot...Ce sa zic ...felicitari proprietarului...este un amplificator deosebit.

Link spre comentariu

Daca voi imi aratati un amplificator produs in serie de vreo firma care aduce ca ala, chiar va felicit. Am vazut ceva aparate de radio in cutii asemanatoare, dar alea aveau lampile inauntru. Asta cu lampile la vedere e un moft destul de recent, cu unele exceptii.

Link spre comentariu

Tocmai ca fiecare aparat produs ca acesta home made...este unicat, nu este produs in serie ! :smt044Parerile iar sunt impartite dar in final ....fiecare isi construieste cum poate, cum doreste, important este sa fie el multumit de rezultat.Eu nu sunt multumit de amplificatorul meu, este ok dar sincer merita o carcasa mai buna si chiar vintage precum este cel de unde am preluat schema lui.Sunt multumit insa de functionarea acestui PP, si, sunt surprins ca mi-au iesit si boxele ok!

Link spre comentariu

Apropos @Zal...intarzierea Ua nu poate fi facuta mai simplu cu un releu,(conteaza rezistenta interna a acestuia) un montaj simpu, cateva tranzistoare, o intarziere de 20 sec iar pe contactele releului o rezistenta de 3W/3-4,7K ? :nas: Daca nu pun aceasta rezistenta se aude desigur cand anclanseaza releul...in difuzoare :limb:

Link spre comentariu

Eu aşa folosesc, dar din alte considerente, anume curentul de încărcare al cond de filtraj să fie cît mai mic să nu-mi strice contactele releului, orientativ rez să aibă o valoare ce permite pe timpul aşteptării încărcarea cond la circa jumate din tensiunea normală. E adevărat că nici releele din comerţ nu-mi inspiră multă încredere ca izolaţie, de aia iau toate măsurile să nu le abuzez.Temporizarea o fac cu 555 şi cond cu folie de cîţiva uF, e precisă şi stabilă în timp. Îl poţi include într-un modul de st-by.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am testat si finale 6H13C si sunetul e acelasi , o idee puterea este mai mica, parca!Nu se mai baga nimeni sa faca un amplificator, mai ales ca la Vanzari finalele 6H13C au ajuns la un pret foarte mic!? :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări