adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 In trecut intr-un topic ai facut varza din negativarea fixa si negativarea automata.Acum vii si imi spui : respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K .Omule, negativarea este in DC. Tu din anozii lui ECC83 pleci cu doi condensatori!!! Sau la tine trece si DC prin conzi???Ca sa terminam balciul, potentiometrul de ...20K cred (nu este clar scanul tau) stii ce face? Dar Ps de 50K stii ce face? Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Referitor la noua schema de pe pagina anterioara nu inteleg ideea...pare sa fie SE cu doua tuburi finale in paralel comandat in antifaza cu defazor cuplaj catodic.Ceva nu-i in ordine cu aceasta schema Da-ne niste detalii la ceea ce te-ai gandit. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Totusi se pare , ca schema e functionala.Merita incercat.La ce Ra te-ai gandit daca presupunem tuburi EL34 sau 6P3C? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 simson nu cred ca vei primi nici un detaliu. Un raspuns sec "a la" romicap ar fi: SECRET! Schema poate o fi functionala (in sens ca nu face BUM) dar daca bag sinus la intrare de 50Hz sigur nu scot sinus de 50Hz la iesire. romicap combina SE cu PP poate poate ajunge la NIRVANA in domeniul tuburilor . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Un "mister" http://postimg.org/image/jco6lxbdr/ două tuburi finale paralel SE care primesc în grile(comandă) semnal în atifază...probabil 100mW "sinus neliniar descompus". .................................................................................................................................................................... Referitor la noua schema de pe pagina anterioara nu inteleg ideea...pare sa fie SE cu doua tuburi finale in paralel comandat in antifaza cu defazor cuplaj catodic.Ceva nu-i in ordine cu aceasta schema Da-ne niste detalii la ceea ce te-ai gandit. Totusi se pare , ca schema e functionala... Funcţională în ce sens ?!(în sensul acelor de ceasornic sau invers lor...sau ambele sensuri simultan...) Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 O alta variatiune pe aceeasi tema ; schema unui tonomat (cine mai stie ce era acela?!),polonez parca MELOMAN 123,nu mai stiu excat cum se numea ,dar se pare ca schema ar fi fost cam de top la acea veme (!?), ani '55...'65! Eu am redesenat schema si ca o remarca este faptul ca biasul tuburilor finale se face independent,pentru fiecare in parte,iar echilibrarea semnalelor la iesirea din defazor,cuplajul fiind direct (galvanic) cu preamplificatorul,defazorul fiind un diferential (o trioda cu grila la masa si intrarea prin catod iar cealalta trioda cu catodul la masa si intrarea pe grila),se face prin reglajul curentului prin diferential,deci prin gasirea unui PSF optim pentru cele doua triode in asa fel incat amplificarile sa fie egale,acest lucru efectuandu-se prin modificarea valori R25 din anodul tubului preamplificator.Parerea mea este ca-i o idee mai buna si mai stabila. Au existat trei tipuri de scheme pentru astfel de TONOMATE poloneze; unul cu preamplificator cu 1/2ECC83+ cuplaj galvanic cu defazorul,unul cu defazor PARAFAZA cu ECC83 si acesta prezentat de mine,preamplificator cu EF86 (mod trioda)+defazor. Ce am vrut sa subliniez,este faptul ca dupa schema Mullard au derivat o multitudine de alte configuratii (pe aceeasi tema!) Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 28, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Totusi se pare , ca schema e functionala.Merita incercat.La ce Ra te-ai gandit daca presupunem tuburi EL34 sau 6P3C? In cazul EL34 ,Ra 2K4/8 ohm ,Ua 340V ,Thd max.3%,circa 16-18W Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 28, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Schema completa de la mullard AICI Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Scheme atât de "funcţionale" şi răstălmăcite greşit http://postimg.org/image/jco6lxbdr/ pot fi postate de 1 Aprilie fără probleme...(deocamdată ne aflăm în ianuarie). O compilaţie nereuşită (de tip Ponta) ,falsă cu funcţionare mai mult decât defectuasă... Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Domn Vali, poate se foloseste un trafo de iesire minuscul..... pentru schema din linkul postat. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 In cazul EL34 ,Ra 2K4/8 ohm ,Ua 340V ,Thd max.3%,circa 16-18W pentru http://postimg.org/image/jco6lxbdr/=> Vrabia malai viseaza si calicul praznic! Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Şi schema originală Mullard cu celebra greşeală ce au copiat-o şi alţii. Si schema originala Mullard (eceptionala conceptie aceasta schema!!!) cu greseala corectata,daca va fi abordata de cineva pentru o realizare practica. TOATE caracteristicile declarate in manualul Mullard sunt ADEVARATE!La o putere de 5W THD este de 0.009%,incredibil pentru un amplificator cu tuburi conceput la acea vreme. RESPECT pentru inaintasi nostri! :31P.S am datele originale pentru traful de iesire P-3878,doar asa ca fapt divers,pentru ca un miez asemanator nu o sa gasim niciodata. Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Ia spune tu oracolul din Delhi,pardon din Iasi (adrian pic,... n`am scris cu majuscule intentionat!) SEul asta tot asa e un fleac de care spui tu ca se bucura calicii (am citat,, din tine,, ) !? Despre schema de mai sus Valderama are dreptate in legatura cu faza (mea culpa, scuze!) P.S Sa nu dau iarasi prilej de comentarii de`aiurea, mentionez ca schema NU-MI APARTINE. Apropos, e vorbire despre v`o 18-20W sin. OT Ra 2K4, thd 2,3% Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Pune schema sa se vada clar tot ce scrie pe ea! Apoi discutam. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Apropos, e vorbire despre v`o 18-20W sin. OT Ra 2K4, thd 2,3% M-am uitat pe schema aia unde vad ca ai polarizarea automata a finalelor si pe 470ohmi cu 22.6V cadere rezulta cam 48mA la un ~300V per lampa. Merge.... cat un EL84.Sa inteleg ca "e vorbire despre" puterea in primar sau in secundar acolo sus in citat? De altfel e rms, varf-la-varf sau pmpo? O aproximatie rapida pe schema: 14.4W Pd/tub adica 28.8W Pprimar cu un randament al clasei A de 0.3 rezulta ceva mai putin de 10Wef. Gresesc undeva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum