romicap Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Lucrez la un AAF, PP (inca nu m`am hotarat la ce final voi folosi ,probabil EL34 sau G807...) si deocamdata m`am gandit la atacul de mai sus. Daca sunteti amabili, va rog sa judecati cei ce au mai multa experienta decat mine . Multumesc frumos. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 si deocamdata m`am gandit la atacul de mai sus.adica ai gandit tu schema sau ai luat-o de pe net? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Schema Mullard 520 cu 2,2uF în grile ?Uite una mai bună: Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 zal,zal cum imi strici mie placerea :cry: ! Asteptam si eu un raspuns la intrebarea mea si tu ... "l-ai scos" pe romicap. Multi se gandesc ca daca schimba niste valori la 2-3 componente din schema => automat o imbunatatire a schemei si apoi mai doresc si lauri. zal tu ramai tipul de treaba care ajuti pe oricine . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Dacă e să facem puţină anchetă, schema e alterată cu cîteva ''îmbunătăţiri''. În cea originală se folosesc EL34 (cu 807 e mai greu) şi trafo de ieşire de 6,6kOhmi Raa şi reacţia de pe secundarul de 16 Ohmi. Negativarea se poate face individual ptr fiecare finală, de stabilizare nu e nevoie.Există şi variante cu EF80 şi ECC82. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 zal tu ramai tipul de treaba care ajuti pe oricine . Incredibil ! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Adevărul e că nu-i pot ajuta pe toţi...............O variantă interesantă de simetrizare la Mullard e cu un semireglabil de 2,2k în catozii ECC83. Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Schema de mai sus a fost conceputa undeva prin anii `50 in laboratoarele Philips de unde s`a inspirat si Mullard...mie mi s`a parut interesanta o modificare facuta de Claus Byrith ( Adrian Pic ,nu cred ca ai auzit de el!)respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K . N`am scris si nu sustin ca schema imi apartine,asa ca Adrian Pic las`o mai moalecu satisfactiile tale cu ,, gust ,, dubios Cat priveste ganditul schemelor, stai linistit,pentru mine ma descurc!Da Zal, esti bun...ti`ai dat seama de valoarea schamei . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Una din variante: Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Alta varianta ! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Poti explica asta: respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K . Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Poti explica asta: respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K . Te las pe tine sa te ocupi cu explicatiile (te pricepi mai bine decat mine) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Nu eu am scris : respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K . ci tu ai scris deci daca stii, raspunzi, daca nu spui simplu: nu stiu.Cat priveste ganditul schemelor, stai linistit,pentru mine ma descurc! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Şi schema originală Mullard cu celebra greşeală ce au copiat-o şi alţii. Link spre comentariu
romicap Postat Ianuarie 27, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Nu eu am scris : respectiv echilibrarea negativarii pe G1 (la tuburile finale) prin intermediul semireglabilului Ps 50K . ci tu ai scris deci daca stii, raspunzi, daca nu spui simplu: nu stiu. Cat priveste ganditul schemelor, stai linistit,pentru mine ma descurc! This final amplifier is based on a Philips design dating from the late 1950s, with a few modifications suggested by Claus Byrith. These modifications consist of a separate supply for the negative grid voltage for the EL34s, an AC balance adjustment for the output stage, an EF86 pentode wired as a triode in the preamplifier stage and a reduction in the amount of overall negative feedback (20 dB). Two documents on this subject have been published on the Internet. They describe the design in detail, and they are certainly worth reading if you are interested in this topic (see ‘References’). Since the actual circuit is well documented, we limit ourselves to a brief description in this article. However, we do have a bit more to say about some of the less well-known aspects of the design, because they provide good insight into the problems associated with push-pull valve final amplifiers and the available solutions. Daca nu intelegi (ceea ce nu m`ar mira!) cu un leu de cuvant ma voi sacrifica eu sa o fac(traducerea). Cer scuze celor ce urmaresc topicul si`i asigur ca sunt un tip cu bun simt ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum