Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura aluminiu

Vizitator robyb

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Pop_250886

Ma oameni buni daca nu stiti nu mai ancurcati  omu TIG SAU WIG E TOT UNA  ..

NOI ROMANI AI SPUNE TIG EAR  AMERICANI AI SPUN WIG .NU COMENTATI AIUREA

EAR  CA SA SUDEZE CU ELECTRODU AN ALUMINIU NU POATE SUDA  NUMAI  1 SAU DAI CENTIMETRI SI TREBUIE SO EA  DE LA CAPAT .

WIG SE POATE SUDA AN ALUMINIU  CU  ORTI CE APARAT DE SUDAT PE invertor  SI DEPINDE DE MULTI FACTORI ACOLO .

Link spre comentariu

Ma oameni buni daca nu stiti nu mai ancurcati  omu TIG SAU WIG E TOT UNA  ..

NOI ROMANI AI SPUNE TIG EAR  AMERICANI AI SPUN WIG .NU COMENTATI AIUREA

EAR  CA SA SUDEZE CU ELECTRODU AN ALUMINIU NU POATE SUDA  NUMAI  1 SAU DAI CENTIMETRI SI TREBUIE SO EA  DE LA CAPAT .

WIG SE POATE SUDA AN ALUMINIU  CU  ORTI CE APARAT DE SUDAT PE invertor  SI DEPINDE DE MULTI FACTORI ACOLO .

DECI :   se scrie corect : " in "  nu 'an'    si  "orice"  nu  'ori ce '   ;  hai sa vorbim corect romaneste 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Acum 1 oră, Florin berdila a spus:

domnilor cu electrozi de aluminiu ALSI5 pot suda cu flacara oxiacetilenica ? si cum ar trebui reglata flacara ?

se sudeaza  cu flacara mica , flacara va fi oblica pe suprafata ,atentie : pe aluminiu nu se vede clar la ce temperatura s-a incalzit , nu schimba culoarea asa ca tabla de fier , poti sa te trezesti ca pica o buc topita , necesita mare experienta , rabdare si....borax.

Link spre comentariu

Buna

Exact,problema este ca,daca nu ai experienta in otel,nu incepe cu Al,nu ai nici o sansa.

Temperatura e mai mica,becul se regleaza altfel.Daca nu ai experienta cauta pe cineva,nu vei face

decat sa strici.Se reduce cam tot,atat presiunea la O,cat si la acetilena.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Colegu' @Florin berdila, din cite-l cunosc, cere sfaturi peste sfaturi. Nu-i un lucru rau, dar citeodata devine iritant(enervant). De foarte multe ori ,Florin a primit, sfaturi peste sfaturi. Aproape niciodata, n-a binevoit sa ne spuna cum a rezolvat problema!

Nu stiu daca vreodata, a reusit sa duca treaba la bun sfirsit. Cred ca este doar un vinator de posturi!

Acum intreaba cum se sudeaza aluminiul  si imediat in postul urmator, intreaba cum se sudeaza '' bradul cu electrozi de ''plop''!

Sint de admirat cei care pun diferite intreabari si care, dupa ce pun in practica,sfaturile primite,revin explicindu-ne  cum s-a descurcat.

De aceea intru foarte rar pe acest topic.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

domnilor pot pune borax ca decapant la sudarea aluminiului cu flacară? şi pentru domnul Atlas cum becul se regleaza altfel imi puteti explica sau arata un filmulet

Link spre comentariu

deci pot folosi si boraxu ca decapant pentru sudura aluminiu cu flacara? trebuie sa am o flacara carburanta sau neutra? ma poate ajuta cineva

Link spre comentariu

pe net am citit ca la sudarea aluminiului cu flacara oxiacetilenica  trebuie sa am putin oxigen ,apoi am citit ca trebuie redus gazu acetilene ca oxideaza devi cum ma sfatuiti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări