omidebulas Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Este foarte simplu se urmareste graficul curent, tensiune pentru electrozi de aluminiu si se stie de ce ai nevoie , dar nu toate invertoarele dc care se incadreaza reusesc sa sudeze bine , tensiunea de mers in gol este pentru amorsare usoara , sunt aparate care au 115v . Aluminiu se sudeaza foarte bine cu electrod daca piesa este incalzita si daca electrozi sunt proaspeti , atunci cordonul merge intruna fara sa se intrerupa. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 as dori sa sudez electeic i baie de ulei de aluminiu la i masina am luat electrozi ALSI5 dar se intrerupe arcu electric ce electrozi na sfatuiti sa iau sa pot suda cu aparatu TELVIN 220TEHNOLOGI INVERTER Link spre comentariu
amudsen Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Se formeaza oxid de aluminiu care e bun izolator, de aceea se intrerupe arcul. Ori sudezi cu gaz protector, ori sudezi cu aparat cu tensiune mare in secundar. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) Nu te cazni cu electrozi . Doar daca sant proaspat scosi din " conserva " in care au fost ambalati de fabricant ... Doar daca e o mica fisura , se " deschide " , se curata , sanfren , etc . Urmele invizibile de ulei compromit total eventuala sudura . E mai mult o carpeala , depinde si daca compozitia electrozilor " pica " pe cea a baii de ulei . Electrozii nu au destula putere sa incalzeasca semnificativ locul sudurii la piese mari , din cauza disipatiei , si nu se realizeaza baia corecta la temperatura necesara , pentru intrepatrunderea materialului de adaos cu marginile topite ale piesei . Da 2 - 3 " afturi " pe o zona intacta a baii , cu carnea mai groasa , si vezi ce se intampla ... TIG AC - DC , sau MIG - MAG ... echipate corespunzator ( sarma , bagheta si gaz ) , experienta si indemanare ( obtinuta prin exercitiu ) . Aceasta e solutia , cu ceva probabilitate de reusita ... P .S . - poti incerca metoda mai noua , sant ceva lampi cu gaz si " electrozi " dedicati , niste baghete speciale . Merg bine la tevile de la aerul conditionat auto ... Editat Noiembrie 1, 2015 de gauss Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 nu sudez in gaz protector am un Telvin 220 inverter si vreau sa sudez cu el am luat electroziALSI5 dar se intrerupe arcul electric sunt cumva alti elecrrozi mai buni sau piesa trebuie incalzita Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Schimba sudorul! Grig 1 Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 nu sudez in gaz protector am un Telvin 220 inverter si vreau sa sudez cu el am luat electroziALSI5 dar se intrerupe arcul electric sunt cumva alti elecrrozi mai buni sau piesa trebuie incalzita Schimba aparatul. Technology 220 nu o sa poata suda cu electrozi de aluminiu. Intreruperea arcului cand sudezi Al cu acest aparat este normala. De la Telwin vei putea suda doar cu invertoare care au tensiunea de iiesire in gol mai mare de 100V. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Sau mai bine sa caute un invertor mai de doamne-ajuta....Am vazut recent o sudura in aluminiu facuta cu electrod de cineva destul de priceput in ale sudurii dar a folosit un Lincoln invertec V270. Asta cu tensiunea in gol ca trebuie sa fie mare e una din marile tampenii care a fost spusa pe forum. Acest Invertec V270 are 45 de volti in gol....Nu mai dati indicatii extrase din tot felul de prospecte si caracteristici citite pe siteuri de producatori. Sa spuna o parere cine a lucrat practic cu asa ceva. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Sau mai bine sa caute un invertor mai de doamne-ajuta....Am vazut recent o sudura in aluminiu facuta cu electrod de cineva destul de priceput in ale sudurii dar a folosit un Lincoln invertec V270. Asta cu tensiunea in gol ca trebuie sa fie mare e una din marile tampenii care a fost spusa pe forum. Acest Invertec V270 are 45 de volti in gol....Nu mai dati indicatii extrase din tot felul de prospecte si caracteristici citite pe siteuri de producatori. Sa spuna o parere cine a lucrat practic cu asa ceva. Multumesc mult Ciprian pentru lamurire, era cat pe ce sa schimb tensiunile in secundarul unui traf . Stima. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) .... Asta cu tensiunea in gol ca trebuie sa fie mare e una din marile tampenii care a fost spusa pe forum...... Ma bucur ca mai este cineva in cunostinta de cauza care sustine asta, la vremea respectiva am incercat sa-l conving pe cel in cauza sa puna poze, detalii sau "orice" care sa sutina idea ca trebuie o tensiune de mers in gol mare (parca 100V spunea) insa fara rezultate. Totusi acel V270 (si nu numai) are o particularitate, chiar si cu bazici permite un arc electric "lung", aproape se traieste cu impresia cu nu se poate stinge arcul/electrodul, permite ridicarea electrodului mult mai mult din baie fata de alte aparate/producatori, ceva de oridinul "centimetrilor", in sfirsit este/are ceva aparte fata de alte aparate si asta ajuta, nu am incercat doar presupun.... In specificatii nu este trecuta in mod explicit ca ar fi construit "special" pentru sudura cu electrod invelit de Al. Editat Noiembrie 27, 2015 de nickrvl Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Salutare Nick.Mai mult ca sigur cel in cauza nu va putea dovedi concret cu exemple ceea ce sustine,pentru ca nu poate.Si va face trimitere la tot felul de normative si directive care nu ajuta cu nimic. Nu are experienta necesara pentru a contrazice pe cei ce au ceva vechime in domeniu si care au mai lipit un electrod la viata lor.Chiar nu stiu de ce sustine in continuare aceeasi idee de 100 volti(nu puncte ) cand nu a putut sa demonstreze nimic dupa discutiile de data trecuta. Ce ti-e si cu personalul asta din vanzari,plin de strategii de marketing si studii de piata.... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Ce sudura ( in ) aluminiu ? ... Nituri si poxipol , taica ... Salut pe dl . Cipriyan123 ... P .S . - postarea mea este off - topic , se poate sterge fara regrete ! Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Sint curios cu acei 100V in gol si din "fabrica" (cica ar fi astfel de aparate) cam ce spun utilizatorii/sudorii? "ai mei protesteaza" deja cam de la 80 de volti in sus, cica ii "pisca" si nu pot pune electrodul in cleste cu mina goala.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 am un aparat bifazic din acela cu manivela de pe timpu lu raposatu pot suda cu electrozi de aluminiu cu el? AlSI5 sunt electrozi Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 6, 2016 Partajează Postat August 6, 2016 imi puteti spune si mie care electrozi sunt mai buni si merg mai bine la sudarea aluminiului ALSI5 sau ALSI12 ce ma sfatuiti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum