nickrvl Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Este foarte foarte greu de sudat aluminiul cu electrozi inveliti chiar si in situatii ideale, material de sudat gros si curat. Electrozii sint foarte greu de controlat in timpul sudurii etc, nu-i recomand, cel putin in acest caz. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 (editat) Eu am sudat o buza din zona injectorului de motorina la un motor . Am facut prostia sa bag o cheie tubulara acolo si cind am rotit-o sa rupt cu o parte din filet . Am fixat bucatica la loc si am sudat cu electrod de aluminiu invelit din piata . sudura in DC a fost facuta cu un invertor american . Curentul de sudura foarte mic .Pentru electrod de 3mm curent max 30-40Amp DC. Mai mult se topeste electrodul . A mers foarte bine . Mult timp nu am fost in stare sa sudez cu invertorul asta ca dadeam curent mare si se pulveriza electrodul de aluminiu si piesa. Nu stiu ce marca erau electrozii aia dar invelisul era din banala sare de bucatarie . Sunt foarte higroscopici si la umezela pur si simplu se lichefiaza sarea si ramii cu sirma goala. Despre celelalte metode de sudura nu pot sa va spun nimic ca nu am experienta. Aici tot secretul e curent continu mic . Nu merge in curent alteranativ deloc. Piesa era in jur de 3mm grosime din aliaj de silumin. pentru cei care vor sa faca redresor din traf si punte , trebuie meaparat o baterie mare de condensatori de filtraj ,in jur de 50000 uF .alrfel nu merge . Tensiune destul de mare in jur de 60v Editat Martie 1, 2015 de cristian1961 Link spre comentariu
cristian1961 Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Am impresia ca mai lipseste ceva din schema asta @TIG AC/DC cu transformator de sudura@. ai ameti ceva doumentatie va rog .PAr a fi interesant modul de lucru. Multumesc Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Am luat 10 fire de electrozi de aluminiu marca ALSI5 de 2.5si nu stiu la cati amperi sa dau aparatu aparatu este un Telvin 220 tehnologi inverter Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 Sunt buni electrozi marca ALSI5 pentru a suda electric. Aluminiu ? Am un telvin 220 dar nu prea tine constant arcu se intrerupe in timpul suduri cum ar trebui sa procedez corect la sudarea aluminiu cu electrozi inveliti? Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Nu aparatul este de vina...sudarea cu electrozi inveliti este f. dificila, urata cu draci...ce sa zic, mai bine te orientezi spre mig-mag. sau tig, in functie de ce vrei sa faci. Editat Aprilie 26, 2015 de spik Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Sint persoane care se lauda ca sudeaza cu brio aluminiu cu electrozi inveliti, asa o fi sau se lauda, eu stiu ca nu merge sau merge foarte prost de fapt am incercat in nenumarate cazuri dar nu merge si basta, si nici la altii pe care i-am vazut, deci tot Mig/Mag sau Tig.... Link spre comentariu
hobbysat Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Se poate suda aluminiu si cu electrozi inveliti speciali, si cu MIG, iar unii spun ca si cu TIG in DC. Exista incercari pe youtube. Insa rezultatele sunt proaste iar chinul este mare. Aluminiul se sudeaza numai TIG/WIG in curent alternativ. Curentul alternativ este necesar ca sa "sparga" stratul de oxid de aluminiu ce se creeaza instantaneu la suprafata aluminiului si care are o temperatura de topire de peste 3000 de grade. Chiar si cu aceste echipamente, ce nu sunt ieftine, este necesara multa practica pana la obtinerea unor suduri de calitate. Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 ..................... Aluminiul se sudeaza numai TIG/WIG in curent alternativ.................... Aluminiul se sudeaza Wig/Tig AC/DC si MIG sau MIG pulsat si mai bine, daca ai de sudat de la rezervoare auto de combustibil din tabla de aluminiu pina la bene auto din aluminiu sau vapoare etc adica masiv te maninca ciinii cu TIG-ul, in aceste situatii se sudeaza MIG. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Sunt buni electrozi marca ALSI5 pentru a suda electric. Aluminiu ? Am un telvin 220 dar nu prea tine constant arcu se intrerupe in timpul suduri cum ar trebui sa procedez corect la sudarea aluminiu cu electrozi inveliti? Cu Technology 220 de la Telwin nu poti suda aluminiu cu electrozi inveliti. La un moment dat arcul electric se stinge. Cum bine a zis @nicvrl functie de aplicatie alegi si procedeul de sudura adecvat: TIG AC/DC sau MIM-MAG pulse on pulse(POP). Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 In general electrozii de aluminiu sint "timpiti", am auzit pe cineva ca ar suda totusi cu asa ceva insa nu prea i-mi vine sa cred (nu l-am vazut), nu am gasit pe nici unde pe unde umblu o sudura adevarata cu acesti electrozi, am incercat si personal cu aceleasi rezultate, intr-un final am rezolvat Mig. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 La Telwin sunt si aparate care pot suda MMA cu electrozi de aluminiu. Invertoarele care se descurca onorabil cu aceasta sarcina au tensiunea in gol mai mare de 100V. Calitatea susurii MMA a aluminiului este departe de a fi multumitoare. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Toate invertoarele sudeaza MMA aluminiu . Un invertor care are sau depaseste 100 v la iesire ar trebui aruncat ... sau reparat . Protectia muncii interzice asa ceva ... Electrozii de aluminiu sant pretentiosi . Odata deschisa " conserva " , trebuie folositi cat mai repede . Nu iese sudura ca la TIG sau MIG - MAG , dar am vazut si suduri acceptabile . E drept , trebuie mult exercitiu si materiale pe masura , adica nu se poate suda orice aliaj cu orice electrozi ... Editat Mai 19, 2015 de gauss Link spre comentariu
nickrvl Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Intradevar 100V in gol sint mai mult decit "multi" si sigur e defect, chiar si cele destinate electrozilor celulozici au OCV undeva pe la 80V in gol. In cea ce priveste electrozii, cea ce am incercat eu a fost pe tabla de 3 sau 4 mm de la un rezervor de motorina, nu m-am inteles de loc cu electrozii si sudura in sine, in afara de faptul ca dupa intreruperea arcului reamorsarea se facea extrem de dificil datorita pastei acumulate in virf insasi cordonul nu raminea ferm si curat, am renuntat dupa citiva electrozi si am rezolvat cum am spus MIG. Dupa ceva practica poate ca ar fi iesit ceva insa totusi este cel putin dificil de sudat astfel. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Inseamna ca invertorul asta e defect de nou si trebuie aruncat pentru ca tensiunea debitata in gol este de 100V: http://www.tools.store.ro/invertor-400v-220a-269p.html . Sa nu uitam ca acest invertor, adica cel din link, respecta toate normele europene de securitate in vigoare in Europa si implicit in Romania. Respecta deci directiva LVD adica directiva de joasa tensiune si nu... nu e defect. Cat timp respecta aceasta directiva poate fi vandut pe piata europeana adica este un aparat sigur atat timp cat utilizatorul citeste, intelege si respecta instructiunile de utilizare.. Editat Mai 19, 2015 de andreivlad1999 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum