Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat sudura aluminiu

Vizitator robyb

Postări Recomandate

Vizitator robyb

Buna ziua, Ma intereseaza sa cumpar un aparat de sudura care sa poata suda tabla de aluminiu grosime 1-3mm Mig/Mag Tig ? La ce specificatii sa ma uit ca sa stiu daca poate suda tabla alu 1-3mm ??Am incercat cu oxiAcetilena dar ma depaseste , din cate stiu este mai usor cu mig/magMa intereseaza un aparat de sudura care sa aiba un raport calitate pret bun. Buget maxim 3000 lei , in bugetul asta intra si accesoriile . Nu ma intereseaza nimic peste acest buget. Multumesc anticipat Robert

Link spre comentariu

Sudura aluminiului se poate face si cu electrozi,de aluminiu bine inteles.Pentru asta e suficient un aparat de sudura, tip invertor,pe care-l poti achizitiona la un pret de pina 1000 de roni.MIG,MAG,TIG presupune o investitie ceva mai marisoara,care s-ar putea sa depaseasca bugetul pe care esti dispus sa-l aloci.

Link spre comentariu

Sudura aluminiului cu electrod ... nu vreau sa intru in polemica cu colegii , dar e un compromis . Mai ales la table . La grosimile pe care le doriti , Mig - Mag . Optiunea 2 , invertor AC - DC . Acesta nu e asa productiv , la cordoane lungi , e mai obositor si cere o " calificare " mai accentuata . Mai e o problema . Pretul . La bugetul pe care - l aveti , cautati un second - hand . Cat mai puternic , de preferat ... Si eventual ceva probe inainte de achizitie . Oricum , atentie la materialul de adaos ( sarma sau baghete ) si gazul folosit . Materialul trebuie corelat cu compozitia pieselor de sudat , iar gazul , butelie de la distribuitor . Nu impurificata prin transfer in butelie ce a continut altceva , si gaz cu compozitie indoielnica . In mare , lucruri care se stiu . Si nu in ultimul rand , expertiza sudorului ...

Link spre comentariu
Vizitator robyb

Momentan am setul de OxiAcetilena iar buteliile sunt de la Linde , presupun ca mai bine de atat nu se poate. Insa tehnica de sudare ma depaseste complet , de aceea caut ceva mai "user friendly" Mig/Mag + Argon ,sarma de aluminiu direct in pistol pare destul de simplu de utilizat . Bine, asa am spus la inceput si de OxiAcet. Deci trebuie sa fiu atent la puterea aparatului , aia fiind Amperi , presupun. Sub ce limita sa nu cobor? As prefera unul nou dar mai putin performant cu garantie, decat unul folosit fara garantie. Chiar nu gasesc aparat decent la banii aia?

Link spre comentariu

Pentru sudarea aluminiului cu sirma se foloseste metoda de sudare TIG,WiG.Ce inseamna asta? Arcul se face cu un electrod de wolfram sau tungsten iar cu sirma din aluminiu se sudeaza efectiv.Ca sa fiu mai bine inteles sudarea TIG este asemanatoare cu sudarea oxiacetilenica cu diferenta ca aici se face arc electric iar la sudura oxiacetilenica se foloseste flacara.Cred ca m-am facut inteles.

Link spre comentariu

Am eu un aparat WIG (chinezarie) de vanzare de 200 A am cumparat din Germania cu 1200 EUR.Am invatat sa sudez cu el aluminiu dar acum a devenit prea mica ...vreau sa cumpar unu mai puternic trifazic racit cu apa.Din pacate nu pot sa dau la 3000 lei am folosit 3 ani asa pot sa las la min 4000 lei.La 200 A poti sa sudezi aluminiu in grosime de 5 mm.Specification:Input voltage: 220-240v,50/60hz,1phaseNo-load voltage:60-80vArc start mode: HF ignition1.for TIG welding:Current range: 20-200ampDuty cycle: 35% at 200ampGas post flow time:1-25sec.Pre-gas time:0-10sec.1). For ac TIG weldingSp%(balance): 30-70%Ac square wave freq.: 20-100hz, 250hz is optional2). For dc TIG welding:Current range:20-200ampDuty cycle: 35% at 200amp2. dc MMA welding:Current range: 5-160ampDuty cycle: 35% at 160ampNet weight: 25kg

post-71215-13982974515_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din pacate colegul nostru are un buget limitat la 3000 roni.E de incercat,poate ca gaseste un aparat de putere mai mica,avind in vedere ca se sudeaza piese din tabla cu grosimi de max 3mm,care sa aiba un pret apropiat de bugetul respectiv.Apratul prezentat de colegul@feretech arata foarte bine, singura problema fiind, pretul,(din punctul meu de vedere, nu foarte mare).

Link spre comentariu

Sudura aluminiului se poate face si cu electrozi,de aluminiu bine inteles.Pentru asta e suficient un aparat de sudura, tip invertor,

Is eu curios, ai incercat sa sudezi tabla de 1mm alu cu electrod invelit?Grig
Link spre comentariu

Am vazut ca are buget limitat dar un TIG pt. aluminiu incepe cu 750 EUR (ebay) si toate sint chinezarii.Unul de firma cu renume incepe de la 3000 EUR.Se poate cumpara ceva mai ieftin aparate defecte dar poti sa ramii cu riscul sa nu scoti la capat cu reparatia.Am cumparat (1 bere) si eu un Fronius 1400 de la un coleg care a vrut sa foloseasca aparatul cu generator si a iesit fum din el...am reusit sa repar 90% dar dupa 10 min de sudura se oprea.Am trimis in Ungaria la un service specializat si am mai platit 150 EUR, acum merge fara probleme!

post-71215-139829745402_thumb.jpg

Link spre comentariu

................Ce parere ai despre Parweld xti , de exemplu asta . am inteles ca firma e OK http://www.ebay.co.uk/itm/Parweld-XTI-1 ... 2583abe507

Acest aparat nu sudeaza aluminiu decit cu electrozi inveliti, pentru sudura aluminiului Wig/Tig, cum e si cazul tau la table "subtiri", e necesar un aparat capabil sa sudeze in curent alternativ, pentru un invertor e necesar sa fie de tipul Ac/Dc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări