Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o parere despre aceasta schema. buna sau rea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

BC546/556: UCE0=65V, lucreaza la limita

2SD669/2SB649 (fara prefix A): UCE0=120V, lucreaza peste limita maxim admisa

TIP41C/TIP42C: UCE0=100V, lucreaza mult peste limita admisa

MJ15003/MJ15004: UCE0=140V, lucreaza la limita dpdv. al tensiunii, n-am facut calculele pt SOA

Este o schema nascuta din simulator. Acolo tranzistoarele nu se defecteaza la depasirea limitelor admise. De aceea nici nu are protectii.

Link spre comentariu

Salut!

Daca vrei o schema simetrica si testata practic, cel putin de mine, iti recomand proiectul SARA 2! Este o schema proiectata de colegul nostru @greierasul2006.

Pot sa postez cablajul daca te intereseaza!

Eu am folosit MLJ4281/MJL4302 ca tranzistoare finale, dar poti folosi si tranzistoare mai ieftine - TTC5200/TTA1943, etc! Restul componentelor le gasesti cu usurinta.

Mult succes!

Link spre comentariu

Din cate stiu SARA2 se foloseste doar de o singura pereche de finali, imposibil de utilizat deci la 70V pe ramura, cat este necesar pentru puterea meare care s-a cerut.

Facand abstractie de tranzistorii folositi, din punct de vedere tehnic, schema postata aici http://elforum.info/viewtopic.php?p=1457095#p1457095 mi se pare in regula, o configuratie simpla care nu lasa loc de prea multe erori, si cu performante totusi decente, mai ales avand in vedere puterea vehiculata.

As recomanda ca tranzistori:

-2N5551/2N5401 pentru diferentiale si sursele aferente si totodata pentru prima pereche de prefinali;

-MJE340/MJE350 pentru amplificatoarele in tensiune;

-BD139-16 pentru superdioda;

-MJE15030/MJE15031 pentru a 2-a pereche de prefinali;

-2SC5200/2SA1943 finali;

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări