Vizitator spanu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Locuiesc intr-un bloc din ani 70 pamantarea este numai la bucatarie si hol si baie restul casei camerele sunt fara pamantare pentru ca asa de facea actunci. Ma tot curentam (ma pisca destul de bine) de obiectele metalice din camere, am facut o masuratoare si am descoperit ca am intre nul si pamantare am 90 de volti (deoarece toate prizele noi si prelungitoare au pamnatare, dar pamantarea este in aer ca nu am), la prizele din camere unde nu este pamantare pentru ca asa este construit blocul.Din ce cauza este aceeasta tensiune de 90V ???? si cum se poate remedia???? tin sa precizez ca unde am pamantare nu este problema asta. Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 am intre nul si pamantare am 90 de voltiAcestă tensiune ai măsurat-o la prizele cu împământare?Dacă alimentezi un bec de 230V/40W cu această tensiune, se aprinde slab?Ce consumatori sunt în funcțiune când apar cei 90V? Link spre comentariu
Vizitator spanu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Tensiunea de 90V este la prizele fara pamantare Am facut verificarea la o priza dintr-o camera in care nu era nimic in ea(in restul casei ii numai centrala frigider si 3 televizoare)Nu am pus un bec sa vad daca se aprinde Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Situatia e urmatoarea: impamintarea e extrem de proasta, adica are impedanta mare. Pe linga asta in mod cert exista undeva in bloc un aparat/utilaj care e conectat la impamintare si care defect fiind, are scurgeri de curent. Acesti 2 factori fac sa creasca potentialul impamintarii pina la tensiuni periculoase.Remedierea se poate face intr-un singur mod: Verificarea conexiunii de impamintare si eventual conectarea ei la una din armaturile din fundatia blocului pina la construirea unei alte impamintari. De asemenea e posibil sa fie un contact oxidat, undeva pe traseul de impamintare.De asemenea e posibil ca firul de impamintare sa NU fie conectat fizic cu impamintarea propriu zisa. In cazul asta situatia e cit se poate de normala. Remedierea e conectarea.Reparatia trebuie facuta urgent si bine. Un fir de impamintare NECONECTAT la pamint e foarte periculos. Orice aparat defect poate sa aduca pe acest fir tensiuni periculoase care vor aparea pe carcasele de tabla ale consumatorilor (masina de spalat, frigider, cuptor, etc.) Parerea mea e ca E O URGENTA! Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 "am descoperit ca am intre nul si pamantare am 90 de volti (deoarece toate prizele noi si prelungitoare au pamnatare, dar pamantarea este in aer ca nu am), la prizele din camere unde nu este pamantare pentru ca asa este construit blocul." "tin sa precizez ca unde am pamantare nu este problema asta." Ia verifica cu bec .Masuratorile cu multimetru , sau verificarea cu creion de tensiune e ... teapa. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Repet: o conexiune de impamintare care leaga mai multe prize si NU e legata fizic la pamint e mult mai periculoasa decit lipa ei. Daca un consumator se defecteaza se poate ca toti consumatorii conectati sa aiba potential ridicat pe carcasa metalica, chiar si 230V (faza). Carcasele le sunt conectate intre ele chiar prin acel fir de impamintare. Vorbesc serios, cu asta nu e de joaca. Link spre comentariu
Vizitator spanu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Poate nu m am exprimat eu destul de clar, chestiunea e asa :Pamantare are doar bucataria, baia si holul si atat, De la hol din doza pleaca catre camere doar nul si faza, asa a fost din proiectare blocul nu are impamantare deloc, vin doar 2 fire la prize, nul si faza deci toate prizele nu au pamantare cele din camere. Eu am probleme la prizele din camere, eu masor intre intre nul si ...... "pamnatare" pe care o are priza dispusa, pentru ca asa se fabrica acum toate prizele. In priza in care fac masuratoarea aceea neavand nici un consumator.Am incercat si varianta cu becul dar nu am decat de 60w nu se aprinde filamentul dar cand inchid circuitul fata de "pamantare" scoate ceva scantei. Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Deci clemele metalice laterale ale prizei nu sunt legate la niciun fir care vine din perete.Ai un consumator in priza (calculator?) care face ca pe acele cleme sa apara o tensiune (fata de nul) de aprox. 90V, masurata cu un multimetru pe scala de tensiuni alternative, sau evidentiata prin mici scantei? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Eu cred ca nu ai nicio problema.Singura problema este ca te joci cu un aparat de masura fara sa stii cateva lucruri despre electricitate,Daca ai 2 fire la priza si pui o priza SCHUKO/SHUKO, conexiunea de impamantare a acesteia devine breloc.Ce te intereseaza un pin care nu este conectat nicaieri?Sau mai fa o incercare sa spui ce te deranjeaza--nu folosi tensiuni, cifre, alti termeni.Spune ca o poveste si noi o decriptam.A mai fost un subiect asemanator cu cineva ce se racordase la un vecin si se aprindea creionul de tensiune pe nul parca.Si s-a discutat mult de impamantare.Cauta, citeste si apoi pui intrebari. Pt cine este atent meseriasii de pe aici au spus cam totul despre impamantare. Meseriasi in sensul ca au lucrat direct in domeniu, vezi dl Emil Matei.Unii vor spune ce legatura au subiectele de impamantare cu ce se discuta aici. Pai au ca multi nu prea cunosc un subiect aparent banal daca il comparam cu profilul forumului, adica electronica.Si problema ridicata de misa este corecta. Dar trebuie sa ne spui exact ce operatiuni faci acolo si de ce problema asta a aparut intro zi oarecare. Inainte nu o aveai? Raman la ideea ca problema a aparut odata cu aparatul de masura. Fara el stateai linistit acum.Vad ca a postat si dl Ticu care a venit cu intrebare ce poate lamuri mai mult problema.Filtrele de retea din surse au cate un cond de 2200picoF intre faza/nul si impamantare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Aparatele cu pin de impamantare trebuie conectate la impamantare.Orice aparat cu sursa in comutatie sau cu filtru pt paraziti are conzi intre faza si impamantare si intre nul si impamantare.Daca nu se leaga impamantarea, atunci aparatul va curenta, avand un potential de 220V/2, la un curent mic.Clasica treaba cu carcasa calculatorului care curenteaza. Sau mufa de antena a TV-ului...Din primul mesaj s-a precizat clar ca problema nu apare la prizele cu impamantarea legata la impamantarea blocului, deci impamantarea blocului n-are nici o problema (dupa cum gresit s-a spus).Pe bune, ar trebui citite problemele cu atentie, cap-coada, ca altfel raspunsurile se lungies inutil cu abordari ce nu se aplica la problema.Rezolvare: sa se traga impamantare la prizele in care sunt aparate cu pin de impamantare! Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Filtrele de retea din surse au cate un cond de 2200picoF intre faza/nul si impamantare.Acest condensator mai are în paralel și capacitatea dintre firele prelungitorului.Așa se poate explica tensiunea de 90V măsurată cu un aparat de măsură ce are o rezistență internă destul de mare.Dacă refaci măsurătoare cu un voltmetru analogic cu scala de ...100V alternativ, care are o rezistență adițională de...2,3-4,7 kΩ, această tensiune dispare sau este așa de mică încât acul de-abia se mișcă. Link spre comentariu
Vizitator spanu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Clemele prizei nu sunt legate la nici un fir din perete.Am zis destul de clar ca nu am nici un consumator in priza cand fac masuratoarea si in postul de mai sus, Iar ce ma deranjeaza pe mine este ca ma curentez (ma pisca destul de bine ) cand ating obiecte metalice bagate in priza gen carcasa de la calculator, carcasa de la statia audio de camera etc, si nu stiu dc si as vrea sa rezolv problema Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 as vrea sa rezolv problemaEu cred că tu nu citești ce spunem noi.Nu este clar ce spune Dr. L aici: Aparatele cu pin de impamantare trebuie conectate la impamantare.Daca nu se leaga impamantarea, atunci aparatul va curenta, avand un potential de 220V/2, la un curent mic.Rezolvare: sa se traga impamantare la prizele in care sunt aparate cu pin de impamantare! ? Link spre comentariu
Vizitator spanu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Au aparut postarile in timp ce eu scriam O alta solutie nu este decat sa fac impamantare???? pentru ca nu am cum sa realizez asta (de facut santuri in perete si tras un al treilea fir pentru pamantare)Dar chestia mai ciudata este ca eu nu am nimik in priza cand fac masuratoarea (nu inteleg de unde apare) Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Impamantarea oricum trebuie facuta.Mai trage un fir prin tuburile prin care sunt puse si vechile fire. D-aia sunt puse prin tuburi (in general...).Sau il poti trage de-a lungul peretilor, pe langa plinta.Intr-adevar n-am citit atent treaba cu tensiunea la priza fara consumator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum