Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnet din ferita

Vizitator rimihaila

Postări Recomandate

Vizitator rimihaila

Buna ziua! Am tot cautat pe internet si chiar nu gasesc nicaieri niste magneti din ferita cu dimensiunile dorite de mine : lungime - 48mm, latime - 8 mm, grosime - sub un 1mm, aprox jumatate de mm. Intrebarea mea este: exista la noi cineva care sa faca la comanda acesti magneti? Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• zal

3

• ratza

2

• gica70

2

Top autori în acest subiect

Vizitator rimihaila

L-am inspectat mai bine şi mi-am dat seama că nu e ferita. E un metal, pare fier, însă nu îmi pot da seama. e foarte subtire, cam jumătate de centimetru, negru şi foarte dur. Mai târziu am sa ataşez nişte poze. Am uitat sa precizez că am deja bucăţica de metal, însă aş mai vrea câteva bucăţi.

Link spre comentariu

Poate doar magenti din Neodymium sa gasesti la dimensiunile alea, se gasesc de cumparat pe diverse site-uri. Sunt mai putenici decat cei din ferita insa tot nu stiu daca gasesti la grosimea aia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium

Da search pe google si gasesti multe magazine care vand asa ceva.

PS: se gasesc si prin HDD-uri de PC dar sunt cam de 2-3 mm grosime.

Link spre comentariu
Vizitator rimihaila

Imi cer scuze, insa nu m-am exprimat bine de la bun început. Am o bobină. La exterior este sârmă de cupru, iar miezul este exact materialul ala descris mai sus. mai vreau sa precizez că acea bucată de metal era înfăşurată în bandă izolieră şi peste banda izoliera era înfăşurată sârmă de cupru. Bobina este folosită sa transmită un semnal audio de mică intensitate.

Link spre comentariu

Evident că da, toate antenele din radio pe unde lungi, medii şi scurte sînt din ferită.La fel bobinele cu miez ptr aceleaşi benzi, unele trafo, oale din ferită, şocuri de radiofrecvenţă, etc.

Link spre comentariu
Vizitator rimihaila

E posibil ca acest miez sa fie de fapt o bucatica de tabla? Chiar seamana cu tabla. Nu este casanta sub nici o forma, daca aplici putina forta se indoaie si o poti aduce la forma ei initiala fara nici o problema...m-a indus in eroare culoarea neagra, insa din cate stiu se comercializeaza si tabla neagra, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări