Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Buna ziua! Am tot cautat pe internet si chiar nu gasesc nicaieri niste magneti din ferita cu dimensiunile dorite de mine : lungime - 48mm, latime - 8 mm, grosime - sub un 1mm, aprox jumatate de mm. Intrebarea mea este: exista la noi cineva care sa faca la comanda acesti magneti? Va multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Nici nu cred să se fabrice magneţi rigizi la grosimea aia, sînt casanţi, dar caută tip bandă flexibilă, e mai slabă la atracţie. Link spre comentariu
Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 L-am inspectat mai bine şi mi-am dat seama că nu e ferita. E un metal, pare fier, însă nu îmi pot da seama. e foarte subtire, cam jumătate de centimetru, negru şi foarte dur. Mai târziu am sa ataşez nişte poze. Am uitat sa precizez că am deja bucăţica de metal, însă aş mai vrea câteva bucăţi. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Poate doar magenti din Neodymium sa gasesti la dimensiunile alea, se gasesc de cumparat pe diverse site-uri. Sunt mai putenici decat cei din ferita insa tot nu stiu daca gasesti la grosimea aia. http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium Da search pe google si gasesti multe magazine care vand asa ceva. PS: se gasesc si prin HDD-uri de PC dar sunt cam de 2-3 mm grosime. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Ce vrei să faci cu ei? Link spre comentariu
Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Imi cer scuze, insa nu m-am exprimat bine de la bun început. Am o bobină. La exterior este sârmă de cupru, iar miezul este exact materialul ala descris mai sus. mai vreau sa precizez că acea bucată de metal era înfăşurată în bandă izolieră şi peste banda izoliera era înfăşurată sârmă de cupru. Bobina este folosită sa transmită un semnal audio de mică intensitate. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Vrei să faci un dispozitiv de copiat, cu alte cuvinte. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Cred ca va fi un pacient (la ORL) cu mai multa experienta! Link spre comentariu
Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Nu am spus asta. Pur si simplu, vreau sa imi deschid o afacere de mici dimensiuni. Si habar nu am ce metal e ala, de asta am apelat la acest forum... Link spre comentariu
Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Am atasat mai jos pozele Exista si ferita nemagnetizata? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Evident că da, toate antenele din radio pe unde lungi, medii şi scurte sînt din ferită.La fel bobinele cu miez ptr aceleaşi benzi, unele trafo, oale din ferită, şocuri de radiofrecvenţă, etc. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 La scurte ferita nu merge. Link spre comentariu
Vizitator rimihaila Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 E posibil ca acest miez sa fie de fapt o bucatica de tabla? Chiar seamana cu tabla. Nu este casanta sub nici o forma, daca aplici putina forta se indoaie si o poti aduce la forma ei initiala fara nici o problema...m-a indus in eroare culoarea neagra, insa din cate stiu se comercializeaza si tabla neagra, nu? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Practic trebuie să faci un soi de electromagnet, deci încearcă cu tablă de oţel moale. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 E o tola de transformator daca se indoaie, probabil din aliaj Permalloy. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum