Vizitator ostel Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Am primit de la cineva un aparat de masura analog ц4342-M1 (pe internet l-am gasit cu denumirea de "C4342-M1") si nu stiu cum sa citesc scala pentru tensiunile de curent alternativ si continu... Va rog daca puteti sa imi explicati cum sa utilizez acest aparat... Respectivul de la care-l am nu stie nici el cum se utilizeaza... Va multumesc!!! Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Aparatul are mai multe scale.De exemplu vrei sa citesti o tensiune de cc pe scala de 5V curent continuu.E scrisa cu negru la comutator - citirea se face pe scala neagraDaca acul e la gradatia 10 inseamna ca ai 2V(ai 25 de gradatii pe 5V deci inmultesti cu 2)Daca e curent alternativ(marcaj rosu pe comutator) citesti pe scala rosie.Cam asta e logica. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 După un timp se învaţă ochiul cu fiecare scală. Nu e greu deloc. Link spre comentariu
Vizitator ostel Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Aparatul are mai multe scale.De exemplu vrei sa citesti o tensiune de cc pe scala de 5V curent continuu.E scrisa cu negru la comutator - citirea se face pe scala neagraDaca acul e la gradatia 10 inseamna ca ai 2V(ai 25 de gradatii pe 5V deci inmultesti cu 2)Daca e curent alternativ(marcaj rosu pe comutator) citesti pe scala rosie.Cam asta e logica. Multumesc de raspuns dar va rog daca vreti sa i-mi dati mai multe exemple caci din asta nu chiar am inteles tot timpul se inmulteste cifra de la comutator cu 2 nu pricep . Va multumesc Link spre comentariu
filypvas Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Incearca aici ; viewtopic.php?f=183&t=39793&start=195 Link spre comentariu
Tita Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Uite aici: Cauta pe internet despre constanta voltmetrului....a ampermetrului....wattmetrului...ohmmetrului! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum