Fulgerik Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Scuze ca raspund asa tarziu dar numai la 7 ies de la servici.Am modificat si pe poza cum e releul. Rezistentele sunt aceleasi ca in desen (am revenit la indicatii, ca sa ajute la interpretare)Este suficient sa reduci valoarea rezistentei R6 la 100 ohmi. Merge sigur.Se pare ca iesirea din timer nu este opencolector . Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 @tommymd Merge , e clar . Dar nu cumva merge pe dos ? @Fulgerik . S-ar putea să meargă dar există riscul ca tranzistorul să nu se mai blocheze suficient. Un releu care atrage la , să zicem , 50mA eliberează la mai puțin de 20mA. Link spre comentariu
tommymd Postat Aprilie 2, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Desi am citit zilele astea cate ceva despre tranzistori care m-au mai luminat, acum sunt bulversat. Tot timpul am incercat sa scad valoarea lui R6. Azi am pus un semireglabil de 10k.A functionat la 8,9k. Acum am pus o rezistenta de 6,8k ca asta am avut la indemana si merge.Am un consum de 45mA in on si 2,5mA in off.Mai incerc maine si cu alte rezistente sa vad ce obtin. Deocamdata functioneza.Multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum