marius_3004 Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Cred ca cea mai mare problema e ca sunt si ,,romani" prin preajma. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 Buna ziua!Am un timer (priza programabila) care se alimenteaza de la un acumulator de 1,2 v, 40 ma.As vrea sa o alimentez direct din acumulator de 6 v. Este suficient un montaj cu LM 317 ca in imagine sau este nevoie de ceva mai complicat. Eu la asta m-am gandit, ca sa nu fie variatii de tensiune, pentru ca mi se pare cam sensibil montajul programatorului. Eventual daca imi puteti propune ceva mai bun. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Este o priza programabila? Ce releu are, care este tensiunea de lucru a releului?Controlerul consuma foarte putin, se poate alimenta printr-o rezistenta care sa asigure incarcarea permanenta a acumulatorului cu un curent de mentinere de 1 mA. Deci R =(6.9 -1.35)*1000 Partea de putere a schemei se alimenteaza direct la 6V dupa scimbarea releului cu unul de 5V. Ea este alcatuita din un tranzistor de comanda si un releu. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Este o priza programabila? Ce releu are, care este tensiunea de lucru a releului?Controlerul consuma foarte putin, se poate alimenta printr-o rezistenta care sa asigure incarcarea permanenta a acumulatorului cu un curent de mentinere de 1 mA. Deci R =(6.9 -1.35)*1000 Partea de putere a schemei se alimenteaza direct la 6V dupa scimbarea releului cu unul de 5V. Ea este alcatuita din un tranzistor de comanda si un releu. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 Da este o priza programabila.Eu nu sunt electronist asa ca nu am gandit asa, nu m-am gandit sa folosesc si acea parte ci doar timer-ul.Releul este de 48v. Acumulatorul o sa fie incarcat de la un panou solar printr-un regulator care scoate 7,4 V. Deci seara se descarca, o sa varieze tensiunea un pic.Nu ma gandeam sa-i las acumulatorul cu care este echipat, dar din ce sugerati dumneavoastra, ar trebui lasat. Din manualul prizei reiese ca acumulatorul se incarca automat periodic timp de 12h, dupa care perioada de functionare este de 100h. Oare face ceva de acolo ciclul acesta de incarcare automat sau cum pot preveni supraincarcarea acumulatorului?De asemenea as dori sa stiu daca folosirea unei perioade lungi de timp a unui releu de 5v la 6v il afecteaza in timp, sau functioneaza fara probleme chiar si o perioda mare de timp de aclansare?Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Lasa acumulatorul acolo, programatorul trebuie sa functioneze permanent. Asigura-i doar un curent de incarcare permanent care trebuie sa fie suficient de mic pentru a nu-l distruge. Poate chiar mai putin de 1mA ar fi suficient. In schema originala el este alimentat la fel numai ca din 220V.Pentru partea de actionare( releul) trebuie facute modificari in sensul ca releul se schimba cu unul de 5V, contactele lui le scoti la exterior pentru a actiona ce doresti cu ele, modifici putin partea de alimentare si aduci aici cei +7 V din acumulator.Am construit o astfel de automatizare dupa ce am incercat sa construiesc singur un timer. Nu ca nu m-as pricepe dar bateam pasul pe loc tot calculand ce doresc pana am mers la Kaufland si am cumparat o priza digitala cu 27 lei pe care am modificat-oAutomatizarea mea se refera la un sistem de irigatii pentru o gradina unde am o fantana. Am instalat un panou solar de 195W pentru care am proiectat si construit convertizorul de incarcare a 2 acumulatori ( 28V), am modificat o pompa pentru a scoate apa de la 7 m si sa nu consume mai mult de 200W si am montat acest programator care a functionat fara interventie timp de 3 luni . Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 O sa incerc sa-l modific.Pe acumulator scrie ca e de 40mAh si se incarca cu 4mAh timp de 14 ore. Daca tine 100h atunci consumul ar fi de 0,4mAh. Cred ca daca il alimentez cu 0,5 mAh ar fi suficient. Sau nu? Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 Va rog daca poate cineva sa ma ajute sa modific putin schema de comanda a prizei programabile sa functioneze la 6v.Releul o sa-l pun de 5v.Din puntea redresoare ies 49v cc.Acumulatorul este de 1,2v, 40 mAh. Pe el scrie ca se incarca cu 4mAh timp de 14 h, si tine 100h. Ma gandeam ca 0,5mAh sunt suficienti daca ii primeste constant.Din pacate nu ma descurc. Am reusit sa desenez schema, sper ca e corect. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 20, 2014 Autor Partajează Postat Martie 20, 2014 este cineva binevoitor? Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 Readuc problema mea in atentia dumneavoastra. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 Este suficient daca alimentez dupa puntea redresoare si modific doar R3 si R4? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Nu am urmărit tot subiectul , vrei să folosești timerul la 6V ? Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 da, la un acumulator de 6v 10Ah Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Elimini puntea, R1,R2,C1,DZ. Înlocuiești R5 cu 2.7k și R4 cu 3,9k. Înlocuiești R3 cu 5,1k , depinde de releu, eu am presupus unul de 125Ω ( 40mA). Eventual, înlocuiești Q1 cu ceva cu beta mai mare (BC547C, etc ) și poți pune și R3 mai mare ( ca să ai consum mai mic, văd din schemă că timerul comandă deschiderea releului , nu închiderea lui ). Cam asta ar fi, cred.PS C1 , dacă ai fire relativ lungi de la baterie până la circuit ( sau și dacă nu, pentru orice eventualitate ) poți să-l pui de 220-330 µF la 10-16V.PS2 Dacă ai releu de curent mai mare , scrii aici. Link spre comentariu
tommymd Postat Martie 21, 2014 Autor Partajează Postat Martie 21, 2014 Multumesc mult, mult, mult de tot!Am doua tipuri de relee, din datele despre ele:1. rayex elec leg 5 - 70 ohm, 72mA2. omron g5le-1 - 63 ohm, 79,4 mA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum