unuldinei Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Salutare , treaba e cam asa : Am o centrala pe lemne , manufacturata acum.. 30 de ani . Acum 2 ani am mai facut o revizie dar nu am reusit sa o schimb pentru iarna asta si ... a inceput sa picure/planga in focar (e de tipul tub in tub, camasa plina cu apa si tiraj natural ). Daca stie cineva cu ce as putea lipi acolo , exclus sudura . Materialul este tabla de 5mm sau a fost... . Conditiile sunt : - material tabla din fier ruginit , copt pe alocuri ; - nu exista presiune; - temperatura undeva la 200-300 grade C la flacara directa .M-as orienta spre poxipol lipire metal sau ceva care sa lipeasca fonta. Nu stiu, cei care au mai umblat la centrale poate stiu cate ceva si le-as ramane recunoscator pentru o idee mai buna. Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Fonta se poate suda, dar e mai complicat cu racirea dupa sudare. Poxipol nu este o pasta pe care sa te bazezi, se desprinde daca apuci de un capat, si se duce pina in celalalt capat, practic nu face aderenta. Cat priveste mediul in care lucreaza la 300 de grade celsius, nici nu te gandi la poxipol. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Nu este posibil sa utilizezi niste solutie de aceea de izolat radiatoarele pe la masini?. Personal nu am avut probleme cu centrala dar am auzit de la unii ca s-ar mai folosi si pe la instalatii termice. Asta daca nu e foarte mare orificiul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 In caz de urgenta maxima merge ceva cirpeala.Silicon de inalta temperatura , o placa de metal prinsa cu atofiletante, bineinteles cu silicon pe ea.Normal ca si pe la suruburi trebuie sa aplici siliconul.Daca focarul e chiar fonta atunci suruburi normale si filetezi gaurile cu tarod.Purecede la lucrarea asta cu entuziasm moderat....Grig Link spre comentariu
unuldinei Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Multumesc pentru sfaturi . Din pacate porul e pe cordonul circular de sudura al unei tevi . Ma gandeam ca exista ceva pentru lipit blocurile de motoare auto ? Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 poti incerca cu poxilina http://www.poxilina.com.ro/index.php Link spre comentariu
unuldinei Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 poxilina din pacate nu tine mai mult de 80 grade C si nici nu rezista la flacara As gasi asa ceva in Romanica ? http://www.amazon.co.uk/Cargo-QuikSteel-Steel-Reinforced-Repair/dp/B005O0366Q/ref=pd_sim_diy_5 Link spre comentariu
TestPoint Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Cauta aici ca ai mai multe tipuri de adezivi pentru metale.....http://www.complexart.ro/adezivi/ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Din pacate porul e pe cordonul circular de sudura al unei tevi .Daca`i la sudura atunci cu sudura se repara!Grig Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Hai sa clarificam un aspect important:Intai scrii ca e "manufacturata" (construita artizanal as fi spus eu); apoi faci referire la fonta. Apoi scrii ca porul e la sudura (circulara) a unei tevi...(probabil pe marginea unei gauri intr-un panou de tabla)In primul rand, NU e fonta (chestia aia se preteaza la piese TURNATE, gen element de calorifer, nicidecum la suduri!)Deci sudura se repara cu sudare. Merge si electric, insa trebuie sa ajunga electrodul (si vederea prin masca) a unui....sudor! Preferabil pe uscat, prezenta apei va perturba regimul de incalzire al metalului (si mai ales cel de racire, racirea rapida marind riscul de a crapa alaturi!)Sigur ca sudura la autogen (acetilena, mai corect) e si mai buna (asta e posibila NUMAI pe uscat!), in principal fiind cu incalzirea si racirea mai lente, cu mai putine tensiuni.La flacara directa, ia-ti gandul de la epoxidice, ba chiar si de la siliconice.Succes! Link spre comentariu
puriu Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Fonta nu se sudeaza cu electrozi din fier, ci din monel (Cu-Ni). Pentru etansare exista chituri rezistente la temperatura. Cel mai bun este cel din silicat de sodiu si samota. Merge si chitul din litarga si glicerina care se intareste repede. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Ia de colea si rezolva-ti problema...l-am folosit si eu. E ok. https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6699FdvkzdSH6XUoXsEiEwQgM0lvYSG_aTCldlqCE6mOZ4WGH Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Fonta nu se sudeaza cu electrozi din fier, ci din monel (Cu-Ni).........Sint multe tipuri de electrozi, aici din Ni/Fe si pasta din "carbon": http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8216,d.bGQ Link spre comentariu
Vizitator SARA Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Salutare , treaba e cam asa : Am o centrala pe lemne , manufacturata acum.. 30 de ani . Acum 2 ani am mai facut o revizie dar nu am reusit sa o schimb pentru iarna asta si ... a inceput sa picure/planga in focar (e de tipul tub in tub, camasa plina cu apa si tiraj natural ). Daca stie cineva cu ce as putea lipi acolo , exclus sudura . Materialul este tabla de 5mm sau a fost... .Conditiile sunt :- material tabla din fier ruginit , copt pe alocuri ;- nu exista presiune;- temperatura undeva la 200-300 grade C la flacara directa .M-as orienta spre poxipol lipire metal sau ceva care sa lipeasca fonta. Nu stiu, cei care au mai umblat la centrale poate stiu cate ceva si le-as ramane recunoscator pentru o idee mai buna. salutare... ai reusit sa repari centrala? am si eu aceeasi problema, cu o centrala la fel ca si a ta... Link spre comentariu
unuldinei Postat Februarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2015 Nu pot sa spun ca am reparat-o, dar solutia a fost cam asa : silicon rezistent la temperatura de la Bison si pe deasupra cu o tabla neagra curata de 1mm grosime ar fi un pansament ok petru un sezon ca solutie de avarie.Centrala mea e prin "cadere naturala" deci nu sunt presiuni mari in instalatie . Depinde cum arata locul respectiv. Poate se preteaza mai bine QuickSteel sau sudura . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum