turcu_dan Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Salutare .... vreau sa montez un suport tv pe perete care se prinde in 4 dibluri. Problema este ca sub acest suport in pozitia in care trebuie montat se afla prize+intretupatoare si nu stiu pe unde sunt cablate traseele electrice. Am cumparat de la li.l un aparat care trebuie sa detecteze AC, insa acesta nu ma ajuta, probabil ca cablurile sunt ingropate mai adanc decat poate acesta detecta. In toata casa functioneaza doar in 2 locuri. Ce solutii am? Se mai poate face ceva? Pun si o poza cu pozitia in care trebuie montat suportul, cu rosu am marcat punctele aporximative ale diblurilor. Link spre comentariu
unuldinei Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Hmmm.... foooarte riscant ... dar daca eu as fi facut instalatia as fi mers orizontal cu toate traseele la nivel pana la primul colt / perete solid , adica la nivelul bateriei de aparate , pentru ca acel perete pare a fi un paravan dar nu se stie!!! Demonteaza aparatajul si trage un pic de fire , ar trebuie sa se auda prin perete daca a fost pus in tub. Ca detector mai bun poti folosi un radio portabil mai vechi care merge pe UM sau UL (adica MW sau LW). Il dai tare langa un conductor si incerci sa-l asculti , daca seamana inseamna ca ai fir pe acolo. Link spre comentariu
jokerul verde Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 desfa intrerupatoarele si priza si vezi de unde vin firele.....de jos sau...de sus....daca vin de sus...ghinion... Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Scoate siguranta de pe faza, da gaurile(chiar daca spargi tubul ), apoi pune siguranta la loc, si vezi rezultatul. Daca circuitele merg fara probleme....ai scapat, poti sa-ti faci treaba mai departe, daca nu, fa o treaba serioasa, chiar daca dureaza mai mult. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 desfa intrerupatoarele si priza si vezi de unde vin firele.....de jos sau...de sus....daca vin de sus...ghinion... Treaba nasoala e ca firele vin de sus. O sa incerc si cu radioul, cine stie ...... firele sunt prin copex. Exista posibilitatea sa functioneze asa ceva? (http://circuit-diagram.hqew.net/Electri ... _4699.html) Link spre comentariu
unuldinei Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 e posibil si cu montajul ala , depinde foarte mult forma "antenei".. si daca ai putea sa scoti sigurantele si sa pui un semnal de joasa frecventa pe conductoare la fel ca cei de la laboratorul PRAM care cauta cablurile intrerupte .Dar pana la urma te-ai gandit sa-l suspenzi de tavan cu conexpanduri si niste tirant de inox , arata bine . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum