bogdan_eduard_daniel Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 As vrea sa ma lamureasca si pe mine cei profesionisti in electronica daca trebuie sau nu trebuie sa construiesc partea finala de amplificare la corectorul din schema atasata.Eu il voi conecta la intrarea unui amplificator pe bdx 66/67.Acest amplificator are o sensibilitate la intrare de aprox 1V.Cati V scoate pe iesire acel corrector fara partea de amplificare finala si cati cu partea de amplificare? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Asa cum ti-a scris @Mircea Crisan in celalat subiect pe care l-ai deschis, acest ultim etaj are si rolul de a corecta faza semnalului deoarece este un etaj in configuratie inversoare. Uite ce spune autorul schemei: "The final stage is inverting - this is to correct for the inversion in the tone controls, and brings the overall phase back to normal." Acest ultim etaj amplifica semnalul de aproximativ doua ori. Din punctul de vedere al amplificarii nu este neaparat necesar deoarece mai poti jongla si din amplificarea primului etaj. Totusi ar fi bine sa faci schema asa cum a gandit-o Rod Elliot. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Cu mentiunea ca nu sunt profesionist in electronica iti fac totusi o recomandare:Mai bine incerci tu un LM1036 ca si un preamplificator corector de ton.Este mult mai simplu si iesi mai ieftin per total desi ci-ul e mai scump.In acest fel scapi de tendinta ta de a simplifica lucrurile chiar daca nu sunt complicate.Spor,Mircea. Link spre comentariu
atupi Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Avem 8 threaduri deschise pe subiectul :corectoare de ton de acelasi initiator. Ma intreb cate vor fi cu LM1036... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Eu cred ca nu va face nimic. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 28, 2014 Partajează Postat Ianuarie 28, 2014 Hai sa incercam sa fim optimisti. Poate totusi o sa duca un proiect pana la capat. Link spre comentariu
Postări Recomandate