Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudarea (lipirea) pastilei pe cuţite de strung

Florin berdila

Postări Recomandate

Da, metanul nu are nici un miros.

Ca masura de protectie se injecteaza  mercaptan, putin da ala miroase de numa.

Grig

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

domnilor colegi am o intrebare , cand sudez oxiacetilenic cu sarma cu alama si sudez spre stanga imi pocneste capul becului si imi imprastie baia de sudura plus de mai obtureaza si orificiul becului ? iar la sudura spre dreapta nu intanpin nici o problema?

Link spre comentariu

In ce mina tii ''becul'' cind sudezi? Cind sudezi spre dreapta si ''becul'' il tii in mina dreapta,normal ca sudura sa iasa cum trebuie. Dar cind sudezi  spre stinga iar becul il tii tot in mina dreapta, e normal sa improaste sudura si sa se infunde diuza. Pentru a suda spre stinga, atunci in mod normal, ar trebui sa tii ''becul'' in mina stinga, ceea ce-i cam complicat pentru un dreptaci, dar nu imposibil. Exerseaza si poate o sa te obisnuiesti sa sudezi si cu mina stinga. Daca ai posibilitatea se sudezi de pe partea cealalta,atunci sudura o sa fie tot pe dreapta.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Mai Florine!

N-ar fi mai bine daca ai suda placuta widia cu alama? La cite intrebari ai pus pe acest topic si la cite raspunsuri ai primit,ma si mir cum de inca mai pui intrebari. Ai lipit vreodata o placuta widia? De ce te cramponezi sa lipesti placuta aia(s-o ia naiba de placuta) cu, cupru? Crezi cumva ca lipirea cu alama nu este trainica,nu te satisface? Ori iar vrei sa ne exasperezi cu intrebarile tale puerile. Deja sint 100 si ceva de postari.Ai de unde alege raspunsuri. Sint căcălău!

Mai da-o dracului de treaba.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

domnule Geo am sudat cu alama dar inrosindise placuta nu mai tine ca durabilitate deaceea am impresia ca flacara de la autogen face ca propietatile vidiei sa se piarda ?

Link spre comentariu

domnule Geo am sudat cu alama dar inrosindise placuta nu mai tine ca durabilitate deaceea am impresia ca flacara de la autogen face ca propietatile vidiei sa se piarda ?

Mai Florine!

Tu stii cum se fabrica pastilele din carburi metalice? Daca nu stii cauta pe net. Nu-i asa de greu sa citesti. Acolo o sa vezi ca de fapt temperatura de sinterizare este mult mai mare(peste 2500*C) decit temperatura de topire a alamei. Drept urmare pastila n-are deloc de suferit. Daca cinva ti-a spus ca pastila are de suferit din cauza temperaturii,spune-i sa-ti dea banii inapoi. Cum iti explici ca se prelucreaza oteluri foarte dure cu ,cutite sau freze care au lipite sau fixate pe ele, pastile din carburi metalice, fara sa se deterioreze? Florine,Florine! Iar ai pus botu' la cine stie ce bazaconii spuse de unii sau altii.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Si plăcuțele de Carbura au diferite durități . Daca scrie ceva pe plăcută Spune-ți , daca nu atuncea mergeți la risc dar nu aveti de unde sa știți daca o sa țină sau nu. Depinde si ce mareteriale Strunjit. Presupun ca nu le cumpărați de la un depozit special cu prețuri începând de la 7lei kg . Poate aveti dumneavoatra materiale tratate termic ca nu tine vârful . Raza ați dat la vârful plăcuței ?

Link spre comentariu

Si plăcuțele de Carbura au diferite durități . Daca scrie ceva pe plăcută Spune-ți , daca nu atuncea mergeți la risc dar nu aveti de unde sa știți daca o sa țină sau nu. Depinde si ce mareteriale Strunjit. Presupun ca nu le cumpărați de la un depozit special cu prețuri începând de la 7lei kg . Poate aveti dumneavoatra materiale tratate termic ca nu tine vârful . Raza ați dat la vârful plăcuței ?

Vad ca @Florin berdila nu mai zice nimic(deocamdata). :rade: Dar sa nu ne facem iluzii. Cit de curind o sa avem ''placuta surpriza''sa fim bombardati cu intrebari la care a mai primit raspunsuri. Dar sa revenim la ''oitele'' noastre.

Placutele din carburi metalice au culori diferite, tocmai pentru a sti ce materiale se pot strunji cu ele fara sa se deteriora rapid. N-am vazut placute pe care sa fie scris ceva(cel putin eu). Intradevar cutitele de strung erau vopsite in culori diferite si aveau stantate pe corpul lor niste simboluri (litere,cifre)care indicau ce materiale pot fi strunjite cu ele. Si pe corpul frezelor cu placute din carburi, aveau stantate anumite simboluri tot pentru a acelasi lucru.

Referitor la raza cutitului. Pentru degrosarea materialului, se va da o raza mai mare, tocmai pentru a se evita deteriorarea cutitului.La finisare se va folosi un cutit cu raza mica la virf. Apoi la strunjirea materialelor, se va tine cont de duritatea lor alegind vitezele si avansurile cele mai potrivite pentru a nu distruge sculele.

Nu sint prelucrator prin aschiere, (formatia mea profesionala este alta),dar am condus un atelier unde aveam strungari,frezori rectificatori,sudori, mecanici. Asa ca afirmatia lui @ Florin berdila,ca placutele din carburi se inmoaie la alamirea pe corpul cutitului, este complet falsa.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu am alămit nici odata o plăcută , dar probabil daca cumperi doar plăcuta trebuie sa scrie ceva pe ele sa le poti diferenția .

Cutitele cu plăcută lipita le-am cumparat gata lipite pentru p ,k ,m , unde într-adevăr scrie pe coada sculei . in general folosesc cuțite cu plăcute amovibile si pe acelea cam pe toate scrie un cod . Codul diferă de la o firma la alta . dar o Căutare pe google cu codul respectiv spune tot despre plăcută . Dar o regula buna este cu cât este codul mai mare este mai dur . De exemplu 6000 ii mai dur ca 3000.

Cam asta recomand si domnului Florin . Un cuțit cu placute amovibile nou nouț de firma este 150 lei . Plus 10 placute maxim 100 . Deci cu 250 lei strunjesti liniștit 1 an daca ai un pic grija sa nu ciobesti pastila .

Cnmg sau wnmg .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări