dany_cta Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Tu ti cu ursul ! Deci solutia este ca nu putem sa le alamim acasa, probabil ca nu putem sa controlam temperatura destul de precis incat sa o mentinem numai la nivelul alamirii. Asadar prinderea mecanica cu surubele prin placuta sau cu brida peste placuta este de preferat (de fapt doar asta am ales eu pana acum). Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 (editat) Citesti printre randuri,nu spun ca nu putem alami acasa ,spun ca nu putem cali pastila cum vrei tu. Alamirea se face usor dar cu ceva experienta,asta spun. Cat despre alamire conteaza si tipul de material de lipit ,una e alama ,alta aliaje de alama care au chiar si ceva argint in compozitie. probabil ca nu putem sa controlam temperatura destul de precis incat sa o mentinem numai la nivelul alamirii. Se poate daca folosesti bec mic si tii flacara numai pe corpul cutitului. O bagheta buna cu 2-5 % argint si practic materialul de adaos curge singur intre pastila si cutit si amprejurul lui. Editat Aprilie 29, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 5, 2016 Autor Partajează Postat Mai 5, 2016 domnilor azi am sudat o piesa cu niste electrozi de la cineva care mia spus despre ei ca nu o sa pot strunji piesa la strung ca nui prinde vidia am incercat totusi sa strunjesc la strung dar nici macar nu zgariat vidi acea sudura cu acei electrozi iar acum va intreb daca as incarca pe varful unui corp de cutit de strung apoi prin polizare sal ascut pot strunji cu el? electrozi parca mia spus ca sunt OK 84.78 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Acei electrozi depun carburi cromice dar sufera de fenomenul de fisurare. La dinti de escavator nu prea conteaza, sare o bucata dar merge cu ea lipsa, la cutit de strung asa si asa. Fa`o si ne spui si noua cum merge! Grig Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 5, 2016 Autor Partajează Postat Mai 5, 2016 asta voi incerca si va voi anunta de incercarea mea Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Pentru sanse marite de reusita sudeaza un strat tampon cu un inox, E307 , E309 sau si mai bun E312 si apoi pune stratul din electrodul de incarcare. Grig Link spre comentariu
spik Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Si o sa strunjeasca numai lemn sau plastic! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Ai vazut vreodata un strat de carburi metalice depuse prin sudura sau vorbesti doar asa sa te afli`n treaba? Grig Link spre comentariu
spik Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Ai strujit cu o astfel de scula sau te pasioneaza astfel de procedee "neortodoxe"?Sau poate ar trebui sa depuna aceste carburi cu electrodul curatat de pasta, astfel carburile nu se vor contamina cu "patul" din inox!Nu spun cu rautate, sper sa intelegi.Daca este nevoie am sa fac si o demonstratie cu aplicabilitate strunjirii cu astfel de scula obtinuta prin sudura.De ce sa te chinui cand scule aschietoare se gasesc din belsug?Si sa aplic "lovitura de gratie": de ce se mai produc pastile din carburi cand ar fi mai simpu sa depui prin sudare niste carburi pe o bucata de material ?! Editat Mai 5, 2016 de spik Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Acei electrozi depun carburi cromice dar sufera de fenomenul de fisurare. La dinti de escavator nu prea conteaza, sare o bucata dar merge cu ea lipsa, la cutit de strung asa si asa. Fa`o si ne spui si noua cum merge! Grig Chiar e greu sa citesti si 3 posturi mai sus ? Grig Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 6, 2016 Autor Partajează Postat Mai 6, 2016 cum sa pun acel strat de inox ca nu inteleg ? si eu cred ca acesti rlectrozi prin sudura sunt mai duri ca otelu rapid nu? Link spre comentariu
spik Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Hai mai, tragi un cordon cu inox si peste el cateva cordoane cu elecrozii aia duri!Vei avea scule excelente pentru aschierea metalelor, mai bune decat cele de pe piata! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 6, 2016 Autor Partajează Postat Mai 6, 2016 dar uni colegi de ce spun ca nu o sa rezolv nimic Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Si? Iti pasa? Incerci si vezi ce iese. Grig Link spre comentariu
spik Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 dar uni colegi de ce spun ca nu o sa rezolv nimicRezolvi, dar in stil home made.Nu o sa strunjesti mare lucru cu asa ceva.Daca era o alternativa fiabila pt. placutele din carburi aflai de mult!Astfel de lucruri nu fac decat sa pacaleasca, nu poti strunji metal cu astfel de scule.Din punct de vedere stiintific, nu vreau sa sune pompos, nu este viabil!Oricum poti face acest experiment daca detii astfel de electrozi si vezi ce se intampla.Numai sa ne tii si pe noi in tema.Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum