Florin berdila Postat Martie 1, 2015 Autor Partajează Postat Martie 1, 2015 Am o rugaminte daca pastila de vidia se inroseste tare cand o sudez cu flacara oxiacetilenica se .pierde din propietati? Si cum ar trebui sa lipesc .o pastila cu flacara oxigaz care sunt etapele va rog mult Link spre comentariu
Vizitator taietoru Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 buna ziua. eu am o intrebare cu privire la brazarea otelului la temperaturi mai joase. brazarea cu alama/ borax o fac fara probleme atit la otel cat si la fonta. brazarea cu argint 5% cat si cea cupru/fosfor pentru alama,bronz, cupru - merge si asta excelent. problema e urmatoarea: am de lipit 2 detalii relativ mici, unu din alama altul din otel. am incercat cu argint 5% si .... se topeste, curge si umple unde trebuie numa ca de lipit se lipeste numa de alama, de otel pare lipit foarte bine, acopera suprafata, dar la cel mai mic soc se dezlipeste. cum se rezolva problema asta? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 domnilor azi am alamit niste pastile de vidia si am facut cutite de strunjit dar se duce repede varful vidiei se toceste gresesc cumva cand alamesc se pierde cumva propietatile vidiei la incalzire sau de ce se se toceste repede pastila de vidia Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Alama se poate topi cu TIG-ul dar este un proces necontrolabil, pusca si sar stropi din cauza temperaturii foarte mari, se oxideaza zincul din compozitie si apare un praf alb abundent.In schimb nu am incercat cu cupru deoarece sudez frecvent piese din inox pe alama cu cupru.Trebuie sa incerc si comunic rezultatele.Cum adica, sudati inox pe alama cu cupru?!domnilor azi am alamit niste pastile de vidia si am facut cutite de strunjit dar se duce repede varful vidiei se toceste gresesc cumva cand alamesc se pierde cumva propietatile vidiei la incalzire sau de ce se se toceste repede pastila de vidiaDaca nu gresiti la procesul de lipire, atunci trebuie luata in calcul calitatea pastilei. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 va referiti la sudare? adevaru ca se inroseste pastila cand o alamesc sa fie aceasta problema?va referiti la sudare? adevaru ca se inroseste pastila cand o alamesc sa fie aceasta problema? Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Pai, daca exagerati cu temperatura normal ca afecteaza pastila.Eu admir pe cei ce vor, dar se pare ca dumneavoastra nu prea stapaniti tehnica si nici o teorie elementara sudarii.Nu vreau sa jignesc, numai ca se pare ca trebuie sa fiti un pic in preajma unui profesionist.Pe urma sunt sigur ca o sa intelegeti fenomenul.Bafta! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 28, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2016 pai cineva spunea ca inrosirea Pastilei de vidia nu afecteaza propietatile pastilei ce sa mai inteleg Link spre comentariu
spik Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Nu am folosit flacara decat la cursul de sudura, de cate ori pot stau pe langa un coleg ce foloseste acest procedeu, dar ma feresc de tubul de oxigen!Sunt mai multe nuante ale culorilor in procesul de sudare/lipire cu flacara! Link spre comentariu
emil.gabor Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 De ce la lipirea cu alama a pastilelor vidia daca se incalzesc nu isi pierd din calitati iar cand am ascutit un cutit de strunjit cu pastila vidia sa incalzit si nusi mai tine gura de ce? Daca ati lipit videa de pe burghie, panze de circular pentru lemn sau din alte surse nu o sa tina nici odata . Toate carburile se fabrica in mai multe duritati. Partea a doua este materialul brut. Daca strungiti un otel calit nu o sa tina prea mult taisul sculei Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 dar ma feresc de tubul de oxigen! De ce te temi?. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 29, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2016 nu acele pastile de vidia sunt originale dar se tocesc repede poate ca le inrosesc dar cineva spunea ca daca se inroseste nu sufera transformari Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 (editat) Daca inrosirea le decaleste, oare nu merg calite inapoi inrosindu-le bine si aruncandu-le in ulei dupa lipire ? PS: este doar o intrebare, nu un sfat ! Editat Aprilie 29, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 oare nu merg calite inapoi inrosindu-le bine Se desprinde alama. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 si daca in momentul lipirii o arunci direct in ulei, nu faci alta operatiune, ajuta la ceva ? Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 si daca in momentul lipirii o arunci direct in ulei, nu faci alta operatiune, ajuta la ceva ? Strici pastila care este de obicei un amestec sinterizat. Calirea un ulei nu se aplica la tot ce-ti trece prin cap. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum