Ion_Bumbu Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Unde faceti acel semn pe sania transversala? Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 15 ore, Ion_Bumbu a spus: Unde faceti acel semn pe sania transversala? 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Multumesc, m`am lamurit. Calibrul are avantajul ca in momentul verificatri cutirul este strins in portcutit in pozitia de lucru. Neantul care mi`a aratat prima data cum se lucreaza cu strungul a sarit peste metoda asta, calibru si con, insista pe calibru deoarece este mai precis. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Cand lucrezi cu mai multe tipuri de cutite la aceiasi prindere ce faci? Dai piesa jos sa centrezi cutitul? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 La 19.10.2019 la 19:27, Ion_Bumbu a spus: Aici aveti acel calibru: Este util daca ai piesa prinsa deja in universal. Acesta este raspunsul! Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Bun si asta. Dar eu nu am vazut asa ceva la nimeni unde am lucrat si nici la strungarii unde lucru acum. Cred, totusi, ca experienta si semnul pe sanie fac mai rapida centrarea. In fine, fiecare cum este deprins. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Este precisa si rapida metoda, cind verifici deja cutitul este strins cu tot cu bailagare in portcutit, bailagarele nestrinse pacalesc si aduci cutitul sub nivel. Experienta, da, este insa relativa depinzind in mod direct de IQ-ul strungarului...ca mai peste tot. De vazut, probabil ca nu este cunoscuta pe scara larga, de, diferenta dintre un meserias neamt cu vreo 40 de ani de meserie la catarama, inclusiv la Stalingrad si ai nostrii calificati la locul de munca in curs scurt pe banda rulanta la cererea partidului, acum e mai trist, nici de aia nu gasesti. 1 Link spre comentariu
emil.gabor Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Ion Bumbu , metoda este buna , doar ca la sn400 si probabil la mai multe din acea perioad, nu se poate folosi metoda menționata mai sus , deoarece sania protcutit nu este prelucrata pe partea superioară . Si la Cuțitele interioare lungi nu mai ai unde sa pui calibrul ... pentru cuțite scurte pare sa fie rapid Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Pai metoda este perfecta, este buna, rapida si merge cu orice cutit insa eu am folosit o varianta particulara, am facut calibrul scurt sa`l folosesc de pe sania portcutit, asa a fost bucata de material ramasa si din otel n`am vrut sa`l fac, aluminiu sau alalma asa a decretat mesterul, otel pe ghidaje n`are ce cauta. Normal calibrul se face de pe ghidajul plat al papusii mobile, este lung si`l poti pune oriunde, cu orice cutit. Asa m`a invatat mesterul, asa stiam dar am adaptat la conditiile locale, cutitul lung il aliniez cu virful conic al papusii mobile, la mine este la nivel. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 O fi buna pentru amatori. Meseriasii n au nevoie de atata filozofie pentru centrat cutitele. Daca vrei sa crezi, bine...daca nu, asta e. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Offtopic, fara obiect real postarea. O bucata de aluminiu sau alama adusa la dimeniune nu e filozofie, este constanta si profesionalism. Sint destui amatori fara diploma dar sint competenti in domeniul lor. Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Folosind calibru este o metoda foarte bună, acuma strungarul o sa foloseasca cel mai des cu ce este obișnuit, după multe ore vezi daca cuțitul nu e centrat, străini folosesc port cuțite cu coada de randunica cu reglaj fin, este cel mai rapid si eficient, cred ca in fie care județ e altfel , contează unde lucrezi la producție la scularie la un atelier mic etc. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Asa`i, am cutitele ce le folosesc des imperechiate cu bailagare si este usor de schimat configuratia. Fiindca mai am de lucru si cu piese de diametre mici, sint nevoit aliniez bine cutitul, de aia si metoda cu acel calibru este preferata mea. Exista o clona de Multifix in raft, inca nu i`a venit rindul s`o pun la munca. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: Offtopic, fara obiect real postarea. O bucata de aluminiu sau alama adusa la dimeniune nu e filozofie, este constanta si profesionalism. Sint destui amatori fara diploma dar sint competenti in domeniul lor. Nu este, domnule, dar fiindca nu esti in domeniu normal ca nu intelegi. Meri intr-un atelier si vezi cati strungari folosesc metodele dumitale. Daca mai gasiti astfel de ateliere cu strunguri normale. Am aratat "dispozitivele" dumitale la strungarii din atelierul unde lucrez... Au zis ca nu e rau, dar pur si simplu n au timp de joaca cu ele. Si daca nu esti convins, iti pot arata cateva din reperele ce se fac la noi, sau desenele cu tolerante. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Multumesc, nu este nevoie, ma descurc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum